Kuda ide SPS

1
137

Predsednik Socijalističke partije Srbije dao je intervju za list Kurir u kome je, između ostalog, govorio o predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima, kao i o izborima za predsednika Srbije.

Kako je rekao i ovoga puta SPS neće imati kandidata za predsednika Srbije iz svojih redova, već će podržati kandidaturu aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao kandidata svog koalicionog partnera SNS-a.

Aksiom političkog delovanja je da svaka, iole ozbiljna, politička stranka ima svog predsedničkog kandidata, ali sudeći po izjavi predsednika SPS-a, socijalisti nemaju nameru da ističu svog kandidata i predlažu naprednjacima da Vučić bude zajednički kandidat, sve i ako na parlamentarne izbore ove dve stranke ne izlaze sa koalicionom listom već svako sa svojom.

Po rečima Dačića, on se zalaže i da na parlamentarne i beogradske izbode SNS i SPS izađu sa zajedničkim listama, ali o tome će odlučivati stranački organi.

– Što se tiče izlaska na parlamentarne izbore, o tome se još vode razgovori i unutar SPS i na našim zajedničkim sastancima sa SNS, pa ćemo doneti odluku na vreme. Kako god da budemo nastupili na izborima, siguran sam da će naše dve stranke nastaviti saradnju kakvu smo imali do sada, što znači da ćemo biti u mogućnosti da formiramo većinu i vladu i da nastavimo zajedničku politiku koju vodimo proteklih godina. Ta politika je mnogo puta dobila ogromnu podršku naših građana i mi imamo i obavezu da nastavimo saradnju, jer to od nas traže naši građani.Koliko će ove floskule tipa „to građani traže od nas“ ubediti članstvo SPS-a da je svaka dalja saradnja sa SNS-om biti dobra za socijaliste ostaje da se vidi. Osim koristi od učešća u vlasti, pri čemu je posle svakih izbora SPS dobijao sve manji deo kolača, drugih benefita za socijaliste nije bilo.

Da Vas podsetimo:  MI IZ NIŽE SRPSKE KLASE MORAMO DA PIŠEMO ĆIRILICOM ILI: CRNOHUMORNI ZAKON O SRPSKOM JEZIKU I PISMU

Naprotiv, kredibilitet im je sve više padao, a SPS je gubio svoj identitet i od utemeljene političke organizacije sve više postajao stranka-firma po uzoru na novokomponovane političke stranke u Srbiji, u kojima je interes iznad ideologije, a stranačka struktura uspostavljena kao u privatnim firmama sa predsednikom kao generalnim direktorom na vrhu, sa njegovim najbližim saradnicima kao poslovnim bordom menadžera, a ostalom članstvu ako se to ne sviđa mogu da uzmu partijsku, kao u firmama radnu, knjižicu i da idu kući.

Dačić se nije upuštao u objašnjenje kao je koalicija levičara sa desničarima zadojenim nacionalizmom i spremnih da rođenu majku, a kamoli državu, prodaju za profit, dobra za Srbiju.

Koliko je SPS potonuo kao levičarska partija dovoljno govori činjenica da su svojevremeno poslanici socijalista glasali za pogubni Zakon o radu koji je i dan danas na snazi u Srbiji, a da ne pominjemo zakone zbog kojih danas u desetinama gradova Srbije na hiljade građana izlazi na proteste.

Zanimljiv je i odgovor Ivice Dačića na pitanje šta misli o oppoziciji u Srbiji danas.

Apsolutno me ne zanima. Čak i kad probam da razaznam te njihove kandidature, saveze i koalicije, jer to me nekad zainteresuje kao politikologa, a ne kao političara i predsednika partije, ja ne mogu da povežem ko je tu za koga, a ko protiv onog drugog. To se menja iz dana u dan, mislim da ni njima nije jasno ko je tu s kim, kako će izaći na izbore i s kojim kandidatima, ali to je njihova stvar.

Tako govori čovek koji svojoj partiji predlaže da na predsedničke izbore uđe sa tuđim kandidatom, a za parlamentarne izbore moljaka koalicionog partnera za zajedničku listu.

Posle svih ovih godina u kojima predsednik SPS-a sudbinu svoje stranke čvrsto vezuje za sudbinu koalicionog partnera SNS, čini se da se na izborima vrlo lako može desiti da „od jednog udarca stradaju dve muve„.

Da Vas podsetimo:  SELIŠTE: Šumadijska tuga 21. veka!!

https://www.ozonpress.net/

 

 

1 KOMENTAR

  1. Čudom se čudim zašto neki stvarni levičar ne registruje novi-stari SPS pod nazivom „SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE – SLOBODAN MILOŠEVIĆ“ !! Oteo bi sve glasove od malog Ivice, jer njemu glasove daju senilni penzioneri, koji su 100% ubjedjeni da glasaju za “ Slobu „.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime