Kukići: glasovi DA, struja NE

0
876
Foto: printscreen

Svaki put pred izbore, meštane čačanskih sela obilaze predstavnici pojedinih poplitičkih stranaka i obećavaju brda i doline, samo pod jednim uslovom – da većina birača u tom, selu glasa za njihovu listu.

Kad izbori prođu, obećanja kao da i nisu data. Sve nastavlja po starom, do sledeće izborne kampanje.

Slično je i u Kukićima, gde meštani nisu zaboravili šta im je obećano prošlog puta. Pa sad ili ih je neko slagao, ili nije bilo dovoljno glasova …
Šta god bilo, vlasti su se menjale, a meštani Kukića stalno imaju isti problem – snabdevanje električnom energijom.

Evo šta kažu u mejlu koji su nam poslali:
Ogorčeni dugogodišnjom situacijom u kojoj se nalazimo, mi meštani sela Kukići kod Čačka, tražeći pomoć od javnih institucija koje su zadužene za naše probleme nismo našli odgovor, pa se nadamo da će biti od koristi ako iste podelimo sa javnošću.
Kažu da smo u 21.veku ali nama baš i ne izgleda tako. Shvatićete kada vidite našu liniju sa koje se „snabdevamo“ strujom (na fotografijama u prilogu). Godinama ni jedna vlast, ni jedan predsednik opštine, države…itd. se nije setio nas. Ali kada se treba dati glas, za to su dostupni.
Bezbroj poziva i prijava upućenih na razne brojeve dežurnih službi EPS-a kako bi nam pomogli, ali uzalud. Ni do jednog nadležnog ili šefa se ne može doći. Svaki manji vetar ako duva, o većim da ne pričamo, mi nemamo struje, jer se zice zamrse. Uglavnom je dežurna služba zauzeta pa jedva dodjemo do prilike da prijavimo sa njihovim odgovorom „ali shvatite da mi imamo mnogo intervencija, nije vaša jedina“. Možda naša nije jedina, ali linija nam je jedinstvena.
Ali kada dodje datum plaćanja računa, pa ukoliko jedan preskočimo, e tada znaju i kamatu na kamatu da obračunaju. Jer, naravno, ko je državi ostao dužan?
Meštani Kukića
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime