Kulinarski trik za najlepše palačinke

0
904

Foto: pixabay
U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.

Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.

Pročitajte i Neodoljivi tradicionalni banatski slatkiš „carske mrvice“ – lagana poslastica koja se brzo priprema
Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.

Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.

Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za pečenje.

opanak.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime