KUPOVINA GLASOVA U VRANJU: Prvo je bilo 40 evra, pa 30, a sad 1.500 dinara

1
1024

XOl4oZqPojavio se audio snimak iz kola koji dokazuje da se u Vranju kupuju glasovi.

Nakon što su izbiri na jednom biračkom mestu u Vranju poništeni zbog građanina koji je došao sa već popunjenim izbornim listićem, pojavio se snimak koji se dovodi u direktnu vezu sa tim incidentom, prenose Južen vesti.

Na snimku, čija je autentičnost potvrđena, čuje se aktivistkinja jedne stranke kako građanima nudi novac u zamenu za glas..

Građanina se na snimku porvo bunio, tvrdeći da mu je najpre obećano 40 evra, pa zatim 30, a danas svega 1.500 dinara.

Kako se čuje na snimku, on je već dobio popunjeni birački listići, a zatim su aktivisti objašnjavali šta sa njima da rade.

“Znači, uzimate ovi listići, prvo im uzmeš, toj staviš, doneseš mi prazan listić, i plavi i beli. Ovija gi davaš tamo. A tija što dobiješ, stavi u džep i sakrij.”

Nakon što se građanin pobunio, komentarišući da će da “zaglavi u apsu”, dobio je uveravanja da je sve u redu i da “sve funkcioniše”.

“Ne se sekiraj ništa. Sve funkcioniše. Nesmo mi ovde od danas do sutra.”

Dugogodišnji stručni posmatrač izbora Dragan Petković, objašnjava kako funkcioniše sistem sa unapred zaokruženim brojevima.

– Partija svom članu traži da ode na biralište, potpiše se, uzme listiće, ali da ih ne ubacuje u kutuju nego da izađe. To je legalno. Međutim, onda oni taj listić zaokruže i daju ga građanima. Građani odu na biračko mesto, preuzmu svoje listiće, ali u glasačke kutije ubace onaj već popunjeni, a prazan listić iznesu, daju ga ljudima iz partije, a zauzvrat dobiju novac, rekao je Petković za Južne vesti.

Južne vesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime