Kurir skinuo kritički tekst o Goranu Vesiću

2
783

Prošlonedeljni Kurirov tekst sa fotografijama o tome kako je izgledao Beograd posle velikog nevremena uz opasku da se zamenik gradonačelnika Goran Vesić ne oglašava tim povodom mnoge je iznenadio, pre svega zbog oštrog kritičkog tona. To je verovatno uticalo i na to da je ubrzo po objavljivanju tekst „nestao“ sa sajta. Na pitanje Raskrikavanja zašto se to dogodilo Kurir ne odgovara već nekoliko dana.

„Nevreme koje se danas sručilo na Beograd pokazalo je da je srpska prestonica na ivici haosa, i da ima mnogo prečih poslova koji treba da se obave pre izgradnje gondole na Кalemegdanu, metroa i sličnih projekata gradske vlasti, dok su građani sve ljući i ogorčeniji, što se može videti na društvenim mrežama“, počeo je Kurir svoj članak prilično neuobičajeno za jedan prorežimski list.

„S obzirom da gradska vlast neprestano najavljuje nove i nove planove, koji nemaju baš mnogo veze sa svakodnevnim životom građana, možda je vreme da Beograđani umesto automobila počnu da kupuju i nabavljaju čamce“, nastavio je Kurir.

„Sudeći po tome šta se danas dešavalo u gradu, čini se da bi bilo mnogo bolje da se gradska vlast, umesto realizacije svakojakih „projekata“, najpre posveti čišćenju kišne kanalizacije, koja očigledno nije u stanju da prihvati veću količinu vode“.

Ubrzo posle objavljivanja, prema informacijama sa društvenih mreža, tekst je nestao sa sajta. Zašto – nismo uspeli da saznamo s obzirom na to da uredništvo Kurira nije odgovaralo na pitanja Raskrikavanja.


Ipak, cenzurisani Kurirov tekst još uvek se može naći na pojedinim sajtovima poput Pravde i Nove srpske političke misli.

Da Vas podsetimo:  Dara od Jasenovca do Trga Nikole Pašića

Raniji slučajevi cenzure

U septembru prošle godine sa sajta B92 skinuta je vest da je obezbeđenje gradilišta Beograda na vodi gde su poginula dvojica radnika udaljilo je reporterku Prve televizije sa lica mesta pod izgovorom da je u pitanju „privatni posed“.

Nekoliko meseci pre ovoga, agencija Tanjug „skinula“ je tvit da je FIFA kaznila Fudbalski savez Srbije zbog transparenta navijača, a koji su ilustrovali fotografijom na kojoj se vidi da sin predsednika Aleksandra Vučića, Danilo navija sa članovima ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Nakon što se na tviteru pojavilo više komentara da ovakvim tvitom Tanjug „radi protiv vlasti“, fotografija je skinuta i sa Tanjugovog sajta, a potom i sa Tvitera.

Vesna Radojević
Izvor: raskrikavanje.rs

2 KOMENTARA

 1. OPOZICIJA ODRŽAVA VLAST
  Prateći rad i aktivnostii ove samozvane opozicije, nametnula mi se želja da progovorim reč dve. Prvo nisam znao da su to Vučićevi ljudi, i da on uživa sa njima i njihovim glupostima, i zajedno sa njima samo stvara srpske probleme. A problem Srba je upravo ova vlast, koja je izdala i opljačkala Srbiju. To samozvana opozicija nikada ne pominje. Ona ne proziva Vučića ni za izdaju, ni za pljačku, ni za kršenje Srpskog Ustava ni za rasprodaju narodne imovine. Potsećam da je Vučić celo vreme i kršio sve zakone ove zemlje. Tako je PROTIVUSTAVNO izršio otcepljenje Kosova od Srbije, sagradio Albansku državu i predao je Albancima. Naravno da se ovakva „opozicija“ nije pobunila ni jednog trenutka, već je ćutala. Pa pitam! Ako ta opizicija ne vidi ova zla čemu onda tolika halabuka pred narodom? A ako ne smeju ili ne znaju da kritikuju Vučića koji stara velika srpska zla, kome su onda opozicija? Žalosno je što se zaključak sam po sebi nameće a to je, da zbog takve opozicije i ovakvog’ naroda, Vučić treba da ostane još na vlasti, da nam dobro zaprži čorbu. Nisam znao da je većini opozicije jedini cilj da se dočepa vlasti. Na tom protestu oni su i ideološki različiti. Ima tu i mnogo bivših lopova, koji su došli s’ nadom da prikriju svoj kapital i ništa više. Oni (neće) da promene sistem, već hoće i dalje nedodirljivu i neodgovornu vlast. Narod kaže: „Sjaši kurta da sedne murta“. To su (protestanti) odmah videli i napustili takvu opoziciju. Šta nam je sada raditi?

  Siguran sam da treba podržati taj takozvani „Sporazum sa narodom“ koji predviđa baš promenu sistema u Srbiji. Od tog sporazuma tresu se gaće svim lopovima i izdajnicima u Srbiji. Neznam ko je to potpisao, ali znam da je to spas i za Srbe i za Srbiju. Mi nešto preče i bolje od toga nemamo. Znači treba podržati promenu sistema, kako bi se svi vinovnici ove velike srpske nesreće konačno našli na optuženičkoj klupi i odgovarali za svoj kriminal. Iz tih razloga ova vlast će se najbrutalnije braniti daljom uzurpacijom sudstva i medija u Srbiji i možda diktaturom. Za utehu ovo je kriminalna vlast koja samo pljačka, obmanjuje i laže narod, i tako sama srlja u propast. To je Vučić i to je njegova vlast. Samo laži i mažiii. Opet ponavljam, MORA SE SAČEKATI I IZDRŽATI!…
  ISTINA RADI ZA VAS, A NJIH UBIJA…

  Na kraju, ne zaslužujete da vas pozdravim, ali pošto pecam, BISTRO!!!
  P.Sajdžo Bogutovac.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime