Kurti: Amerika i EU znaju za sve naše akcije

1
25

Aljbin Kurti, premijer privremenih institucija u Prištini, izjavio je danas da će u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, u kojima su gradonačelnici podneli ostavke, biti održani izbori, prenosi Gazeta ekspres.

Kurti
Aljbin Kurti / Foto: printscreen (vidovdan.org)

Kurti je na konferenciji za medije rekao da su prošle godine održani lokalni i republički izbori i da žali što će na izbore izaći opštine u kojima su predsednici Srpske liste podneli ostavke.

„Prošle godine su održani i državni i lokalni izbori. Ove godine izbori su održani iu Pokretu Samoopredeljenje. Izbori su gotovi. Nema više izbora“, rekao je Kurti, prenosi „Kosovo onlajn“.

Dodao je da mu je žao što će sada morati da se održavaju izbori u opštinama na severu pokrajine u kojima su gradonačelnici podneli ostavke.

„Oni su mogli da nastave svoj mandat, ali ove ostavke jasno vode do izbora u tim opštinama“, dodao je Kurti.

Na pitanje novinara da li to što nije slušao savete Sjedinjenih Američkih Država i EU znači da su odnosi sa njima poremećeni, Kurti je rekao da nijedna akcija Vlade koju vodi nije iznenadila Ameriku ili EU, prenosi Ljajmi.

„Nijedna naša akcija nije iznenadila nijednog američkog ili evropskog zvaničnika, u stalnom smo kontaktu s njima. Imamo SAD kao prijatelje i partnere, tako da prijatelji i partneri ne pišu ona saopštenja koja ste citirali. Nema takvog izveštaja, naravno, to je uvreda i za SAD koje su demokratska država. Naše partnerstvo sa njima, naš savez sa njima je savez zasnovan na vrednostima i ciljevima sa zajedničkim interesima. Jednom smo odložili odluku, za mesec dana i dogovorili smo se da je to poslednje odlaganje“, rekao je Kurti.

On je dodao da se dva puta nedeljno sastaje sa američkim i ambasadorima zemalja EU.

1 KOMENTAR

  1. Veoma iskreno, tačno i za nas krajnje poučno izjašnjavanje Kurtija. On jasno i glasno priznaje da je samo “ lutak na koncu “ sa kojim upravljaju EU i SAD . Ozboljni razgovori o KiM , bi apsolutno isključili Šiptare, oni su „nuline nule nula “ ! Pregovarati sa pravim igračima . EU i SAD, ali sa druge strane, uz nas, pozvati i Rusiju i Kinu !! Sve smo to i do sada znali, ali Vučko hoće da to odradi sam, jer brani isključivo sebe i svoje mizerne interese. I on je „lutak na koncu “ istih lutkara , a to što se Vučko batrga i što je pokidao neke konce, ništa ga ne opravdava , a još manje nas koji sve to znamo i opet sve dozvoljavamo !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime