Kurti u Parizu o ZSO: Više nema ustupaka Srbiji, Kosovo nećemo deliti po etničkim linijama

1
125

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je na Mirovnom forumu u Parizu da Kosovo više neće nuditi ustupke Srbiji tako da ga deli po etničkoj liniji, prenosi Reporteri.

Foto: Printscreen

Kurti je rekao da je Kosovo u procesu normalizacije odnosa sa Srbijom spremno da „pruži ruku zemlji koja je izvršila genocid“.

„Kosovo je počelo proces normalizacije odnosa sa Srbijom 2011. i 11 godina kasnije odnosi nisu mnogo bolji nego pre deceniju. I za to postoji razlog zato što je Srbija podbacila u svojoj demokratizaciji i traži više sukoba nego saradnje, čak i veličajući ratne zločince umesto da ih osuđuje. Bojim se da Srbija ovih dana nije ni demokratska ni nezavisna“, rekao je Kurti.

„Kosovo traži susedske odnose sa Srbijom i spremni smo da pružimo ruku zemlji koja je počinila genocid nad nama, ako budu spremni da puste pesnicu. Ono što više ne nudimo su ustupci za podelu naše zemlje po etničkim linijama. Ali, ako Srbija nije spremna da nas prizna jer su tako rekli, pet drugih zemalja EU nemaju šta da čekaju“, kazao je Kurti.

Prema njegomim rečima, MSP je saopštilo da Kosovo nije prekršilo zakon proglašenjem nezavisnosti.

1 KOMENTAR

  1. Jedno jedino slovo nije Kurtijevo. Ovo, kao i sve do sada je čista “ recitacija “ !! Greška koju je zapad počinio u prošlosti, po pitanju KiMa , vratio im se kao bumerang u Ukrajini. Netko mora “ polizati “ višegodišnji izmet zapadnjaka , oni sami ……….ili ucjenjeni i ucviljeni Vučić, u naše ime i na našu nepopravljivu štetu !! Nije Kurti toliko nervozan, bahat, nestrpljiv, arogantan, nerealan……….. njegovi nastupi su samo “ recitacija “ , šuplja i prazna bez svojih mentora. U zle namjere “ mentora “ prema Srbiji ne treba sumljati, ali njihove mogućnosti danas , ovise isključivo o jadu, bjedi i kukavičluku Vučića……..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime