Lajkujte mu Srbi, pesmu i šerujte!

1
1326
Foto: Youtube skrinšot

Virtuelna Srbijo,
Puna si ljubavi
Prema svome adminu
Virtuelnom Savi.
Digitalno školstvo slavi slavu
Na Fejsbuku Virtuelnog Savu.
Lajkujte mu Srbi,
pesmu i šerujte!

Ovako bi, pretpostavljam, glasila nova himna novom Svetom Savi ako se do 2019. godine ispune obećanja da će te godine sve škole u Srbiji biti opremljene interaktivnim tablama, a deca će, umesto hrpe knjiga, sa sobom u školu nositi samo tablet. Veliki broj ljudi je ovo obećanje dočekao raširenih ruku, jer su roditelji presrećni što njihova deca neće morati da „tegle knjige“, „izvaljuju ramena“, „krive kičme“, i tome slično. Kako to da đačka torba krivi kičmu, a sedenje za računarima i tabletima ne?

U virtuelnim učionicama učiće se virtuelna istorija čije ćemo lekcije skidati sa američkih sajtova i tako ćemo saznavati koliko je Madonin nastup važniji za Srbiju od Sretenjskog ustava, ili koliko smo krivi za to što su nas bombardovali. Sa tih servera biće obrisani Nemanjići, knez Lazar, Miloš Obilić, Njegoš, Gavrilo Princip, vojvode Putnik, Mišić, Bojović, pisci Andrić, Selimović, Crnjanski, i to ne zato što neko želi da ih mi zaboravimo (jer ko je ikada na tome radio?), već će se pravdati da nema srpskih slova u tom paketu koji se koristi na srpskim školskim tabletima opremljenim američkim aplikacijama. Na srpskom jeziku lektira će biti: „Među Javom i med Hrom“, „Prvi put s ocem na guglanje“, „Devojka softver nadmudrila“, „Čardak ni na vebu, ni na zemlji“, „Mali print“, „Don Kliket“, „Sunce se devoj.kom ženi“, „Ajfon i priključenija“, „Hardveraginica“, „Sve će to narod tagovati“, „Zlatni Epl i devet paunica“, „Ero s onoga neta“, „Aska i Fejsbuk“, „Mejlova tvojih da nije“, „Jazavac pred Guglom“, „Poniženi i neumreženi“, „Tražim daunloudovanje“, itd.

Da Vas podsetimo:  Sećate li se bolesti čije se ime spominjati ne sme? Godine prođoše, ludilo nikad

Seoske škole, gde neretko možemo sresti jednog ili dva đaka, neće biti zatvarane, jer će ti đaci moći nastavu da prate od svojih kuća putem interneta, iako još uvek nemaju struju, vodu, telefon i put do svoje kuće.

Opremljeni virtuelnim znanjem, virtuelni đaci će virtuelno učiti, njihovi roditelji će se baviti virtuelnim poslovima, primaće virtuelnu platu i biće roditelji virtuelnoj deci. Tako će se virtuelno unaprediti natalitet u Srbiji.

Naravno, kako se ne može sve digitalizovati, neće postojati, nažalost, virtuelni ministri, već isti ovi koji će i dalje primati pravu platu za virtuelne poslove.

U virtuelnoj Srbiji svoje mesto mogu naći samo virtuelni Srbi, jer za ostale nema mesta pod srpskim vebom. Iako do tada Hrvatska i Crna Gora još uvek neće preći na ovakav vid obrazovanja, u njima će ipak živeti samo virtuelni Srbi. Biće neopipljivi, kao i na Kosovu.

Nećemo imati crkve, manastire i ikone, nego naloge, sajtove i emotikone. Emocije ćemo izražavati smajlijima, a prijatelje ćemo imati samo na profilima raznih društvenih mreža. Na stanovima i kućama možemo zazidati vrata i prozore, jer nam nisu potrebni. Zašto bi iko igde izlazio i nekoga u kuću primao kada su svi zajedno po ceo dan na mreži?

Ipak, radite vi virtuelne poslove, budite na virtuelnim pozicijama, odgajajte virtuelnu decu, digitalizujte svoja osećanja, lažiranu istoriju, čamite po sajtovima i virtuelnim parkovima, a ovom narodu koji odavno ne zna za plate osim onih virtuelnih, dajte pravu koru hleba da ima šta da glođe i održava ovaj pravi život u vašem virtuelnom svetu.

A kada vaš sistem padne, mi ćemo opet po starom, onako divljački i zaostalo, pisati rukom, čitati knjige i nadam se da ćemo uspeti da se iskobeljamo iz ove virtuelne mreže u koju smo uhvaćeni, a u koju se niko osim nas Srba ne bi uspeo namamiti i zarobiti.
Milan Ružić icijama, odgajajte virtuelnu decu, digitalizujte svoja osećanja, lažiranu istoriju, čamite po sajtovima i virtuelnim parkovima, a ovom narodu koji odavno ne zna za plate osim onih virtuelnih, dajte pravu koru hleba da ima šta da glođe i održava ovaj pravi život u vašem virtuelnom svetu.

Da Vas podsetimo:  Srpski narod između Scile i Haribde

A kada vaš sistem padne, mi ćemo opet po starom, onako divljački i zaostalo, pisati rukom, čitati knjige i nadam se da ćemo uspeti da se iskobeljamo iz ove virtuelne mreže u koju smo uhvaćeni, a u koju se niko osim nas Srba ne bi uspeo namamiti i zarobiti.

Milan Ružić

iskra.co

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime