Laži zamenile istine

2
217

ŠTUTGART Laži su nastale, tvrde antropolozi, filozofi, istoričari i drugi stručnjaci već pojavom prvih međusobno mogućih komunikacija naših veoma dalekih predaka, nastalih čudesnom evolucijom koja je počela pre oko 2 miliona godina na današnjem Afričkom kontinentu. Laži su veoma često, po potrebi, još tada započele „pobeđivanje“ istine. Tako je razvoj pretvaranja laži u istine tekao sve do danas. Lagalo se, znači, oduvek. Ne lažu samo ljidi nego, tvrde zoolozi, te pojave se sreću u vidu raznih trikova i „laži“ koje primenjuju pojedine vrste ptica, primata i drugih životinja kako bi lakše došle do plena ili isti sakrile od drugih životinja.

Ipak, čovek je laži pretvarane u važeće „istine“, a posebno od oko početka 18 veka do danas, doveo do savršenstva. U tom razvoju pomoć u vidu usluga za širenje laži među ljudima pružali su i pružaju i danas- pre svega vladarima i političarima, različiti mediji. Željene od vlastodržaca naređivane ili od zainteresovanih kupovane, danas svetom uglavnom vladaju, nazovimo ih tako, lažima nametnute novonastale -„istine“. Na žalost, mnoge laži, transformisane u „istine“, mogu da traju vekovima!

Srpski narod je oduvek, posebno u poslednjih stotinu i više godina, bio izložen uticajima pa i sili moćnika koji su lažima pretvaranih u od nekih željenu „istinu“ hteli -da nas učine robovima. Nažalost tako je i dan danas. Ali bez pomoći naših sunarodnika koji su ranije vladali Srbima, to im sigurno ne bi u potpunosti uspevalo. Slično se događa i danas.

Prisetimo se novije istorije, na primer vremena stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca koja je nastala uz puno laži kralja i vodećih političara pa i nekih istoričara. Tvrdilo se, pred poslanicima Skupštine, izbegloj posle okupacije Beograda u Velikom ratu u Niš, o tobožem postojanju vitalnog interesa Srbije da se naša pokatoličena „braća“ oslobode od vladavine Austrougarske. Posle dobijenog rata sledilo je ujedinjenje sa „nazovi-braćom“ Hrvatima i Slovencima. Danas znamo koliko je srpskih glava koštalo to lažno „bratstvo“ i još lažnije „ujedinjenje“ koje su, kao istinitu želju sva tri naroda, izgleda prihvatili samo Srbi.

Druga dva naroda, podla i prefrigana kakvi su oduvek bili, su se kroz ujedinjenje sa Srbijom spasila plaćanja ratne oštete posle rata 1914. -1918.g. Slovenci i Hrvati su kao deo tadašnje Austroguarske i učesnici u brojnim zločinima na teritoriji Srbije, trebali da zajedno sa Austrougarskom plate ratnu štetu. Oba naroda su se posle srpske pobede dodatno ovajdili dobivši skoro celu jadransku obalu, Crna Gora mali deo, a Srbiji je direktan izlaz na more bio uskraćen. Zna se da su skoro u svim većim gradovima na Jadranu većina življa bili Italijani. Srbi i Hrvati su pretežno živeli podalje od mora iza Dinarskog planinskog lanca. Dogovorom u vladi Cvetković-Maček od 1939.g. je stvorena Hrvatska banovina sa još većim teritorijama i uz more, u Bosnii i u delu Vojvodine itd.

Neki istoričari tvrde da je kralj Aleksandar zahtevao da Srbija odustane od naplate ratne štete od svoje nove „braće“! Koja suluda, nažalost ostvarena želja tog čoveka! Znamo kako su se Hrvati zahvalili kralju Aleksandru za njegovu velikodušnost. Učestvovali su u organizovanju njegovog ubistva u Marselju!

I posle Drugog svetskog rata, iako su Hrvati pa i Slovenci bili vazali nacističke Nemačke, najveći narod na teritoriji tadašnje Jugoslavije –Srbi, su i pored strašnih ratnih zlodela Hrvata, opet na svoju štetu, prihvatili na lažima komunista utemeljene granice između novonastalih „republika“. Tako je Jadran najvećim delom i dalje ostao Hrvatima koji im danas od turizma omogućava godišnje promete od preko 20 milijardi evra. Srbija je opet dobila u narodu čuveni šipak -čak su joj Brozovi komunisti stvaranjem autonomnih pokrajina, samo na teritoriji Srbije kako bi je oslabili i kad-tad dokrajičili, „otsekli“ glavu (Vojvodinu) i noge (Kosmet).

Srbi su se posle 1945. godine naslušali bezbroj laži o novonastalom, na sva usta propagiranom i hvaljenom „bratstvu i jedinstvu“ sa ubicama Srba u Velikom ratu, kasnije sa još groznijim koljačima Srba i u Drugom svetskom ratu od 1941. do 1945.g. To novo na lažima zasnovano „bratstvo i jedinstvo“ je verovatno bilo inicirano naredbama ili željom austrougarskog kaplara Josipa Broza zvanog Tito. On je kao vojnik Austrogarske, što je od Srba decenijama bilo skirivano, dospeo i do borbenih položaja oko Beograda, verovatno, onako „usput“ ubijajući Srbe!

Narod je i kasnije „debelo“ varan Titovim pričama o nekakvoj „ljubavi“ sa zemljama novostvorenog bloka Nesvrstanih, zatim uveravanjima u idealni novi društveni poredak radničkog „samoupravljanja“ koji će dovesti do blagostanja „radnika-samoupravljača“, do tada neviđenog nigde u svetu itd. Laži je bilo i u doba Slobodana Miloševića ali i svih kasnijih, kobajagi „demokratskih“ vladara, od kojih su mnogi bili komunističkog porekla, ako ne direktno, onda vaspitavanih od svojih komunističkih dedova, očeva ili majki. Ne smemo zaboraviti da su ne tako davno neki novopečeni političari na vlast došli direktno sa ulice ili iz kriminalnih tzv. navijačkih grupa. Naravno koristeći svakojake laži, falširane diplome, plagirane doktorate itd.

Da Vas podsetimo:  Šta će biti s Generalštabom: Mnogo buke ni oko čega

I tako, sve nekada i danas izrečene laži, postale su, nažalost, „istine“ u koje deo našeg napaćenog naroda očigledno čvrsto veruje. Jer da nije tako, kako onda objasniti da više od oko 27% biračkog tela u Srbiji već desetinu godina, verujući izbornim lažima i često nikada ispunjenim obećanjima o „medu i mleku“ koji samo što nisu potekli Srbijom, ili po nekim izjavama već teku, bira uvek iste ljude? Glasaju za vlast kojoj je, izgleda, jedini cilj uništenje Srbije i predaja- ili prodaja- svih resursa, kompletne prirode i radne snage onim strancima koji najviše plate ili dobro podmite današnje vlastodršce. Njima je omogućeno, sigurno sa znanjem i lagarijama najviših državnih organa, da po bagatelnim cenama radi usvajanja kupuju čak i srpsku decu i odvode u svet.

Često pravu istinu, pomenimo na primer samo jedan slučaj od bezbroj drugih, onu istinu o mogućem trovanju dela srpskog naroda kod eksploatacije litijuma, političari menjaju u najprimitivnije laži. Naukom dokazane istine se pretvaraju u najgrublje laži tvrdnjama političara, sada to posebno čini Aleksandar Vučić, o neverovatnom finansijskom dobitku ako u Srbiji krene eksploatacija litijuma! Broj Srba koji će stradati od litijuma, naravno, niko od političara iz Vučićeve stranke SNS ne pominje.

Ili, nedaj Bože, da nas zbog mogućih i već kao istine izrečenih laži Velikog vođe plasiranih u javnost, možda namerno zakuvana situacija i eventualno sa Kurtijem dogovorena situacija na Kosmetu -ali i zbog lažne Vođine pretnje čuvenim „praznim puškama“ opet otera u neki po Srbe novi, poguban rat. Sada u rat za svetu srpsku zemlju Kosmet koju je ON odavno otpisao i defakto predao Šiptarima! Znamo za slične radnje pomenutoga koji je i previše srpskih momaka bez potpuno opravdanih razloga slao u smrt u ne tako davno vođenom ratu u Bosni i Hercegovini.

Dalekih devedesetih godina prošlog veka ON ja propagirao „oslobađanje srpskih zemalja van granica Srbije“. Dobro znamo kako su se ta „oslobađanja“ Srba završila. Danas bi taj isti čovek da lažnim pričama „oslobađa“ Kosmet. On je –po tvrdnji malobrojne u Srbiji još nezavisne štampe, -citat- „posle iz bajki čuvenog lažova- nemačkog barona Minhauzena, verovatno najveći lažov ne samo u istoriji Srba nego i veoma šire“.

Mi dovoljno znmo o lažima naših političara- zato, ako nam je to za utehu, pomenimo da i drugi evropski i svetski političari, vojnici, vojni i ekonomski stratezi, tzv. „tajkuni“ i čitava rulja drugih „lažova“ sa Istoka i sa Zapada, samo ako iz svojih laži pretvorenih u tobože „istine“ imaju bilo kakvu korist –lažu li lažu! Prisetimo se reči koji je dalekih četrdesetih godina prošlog veka često govorio zloglasni propagator i ratni zločinac iz Hitlerovog jata -Jozef Gebels: „ponovi jednu (svoju) laž više puta pa će laž postati istina“!

Ko je najveći lažov -baron Minhauzen, Urzula fon der Lajen… ili? Fotografije: Vikipedija

Pomenimo bar ukratko, samo nekoliko od hiljade lažnih zapadnjačke „istina“ o NATO agresiji na Srbiju i Crnu Goru, o uzrocima i posledicama agresije, otimanja Kosmeta iz sastava Srbije, nedužno stradalih civila od NATO bombardovanja itd.

Gnusne laži Zapada su gebelsovskom preciznošću pretvarane u „istine“ koje su odgovarale NATO moćnicima. To je urađeno i kod „pakovanja“ tobožeg razloga za bombardovanje srpskih gradova zbog u Račku na Kosmetu navodno od srpskih policajaca i vojnika pobijenih nedužnih civila. Iako je relativno brzo bilo dokazano da su ubijeni bili šiptarski UČK teroristi, nastradali u borbama sa regularnim ondašnjim jugoslovenskim snagama, laž je, kao i ranije, i tada pobedila istinu. Kao takvu, zapadni mediji je proturaju svojim sunarodnicima i dan danas!

Da se potsetimo- bilo je bezbroj takvih primera laži, i pre NATO agresije na Srbiju i Crnu Goru, koje su uz pomoć moćnih medija kao televizija, pretvarane u zapadnjačke po Srbe veoma štetne „istine“. Lagalo se u pričama o dokazanom muslimanskom a ne srpskom terorističkom miniranju pijačnih tezgi na Markali u Sarajevu, zatim u izveštajima o ubijanjima muslimana, silovanjima muslimanki, o Srebrnici, o proterivanju stanovništva itd. –jer je trebalo blatiti i za sve strahote rata optuživati samo Srbe! Sve zločine nad Srbima, Zapad je ili prećutkivao ili je sopstvene laži pretvarao u svoje „istine“. Verovatno najveće laži su kreirane i prikazivane javnosti kao „istine“ za vreme suđenja Srbima u Hagu. Na Zapadu i u Hagu se ćutalo i pomno zataškivalo svako zlodelo drugih –od hrvatskih i muslimansko-džihadijskih zlodela pa do negiranja postojanja „Žute kuće“ gde su Šiptari i Albanci Srbima i drugim Nesrbima vadili vitalne organe i prodavali ih na svetskoj pijaci zlodela.

Naslednici Jozefa Gebelsa u zapadnim medijskim kućama se nisu stideli ni objavljivanja prevara koje su se videle na prvi pogled. U sećanju je ostao TV izveštaj na nemačkom drugom (državnom) TV kanalu ZDF (CDF) gde su bili prikazani grobovi sa krstačama u kojima su, gle čuda, po navodima te televizije bili pokopani od Srba masakrirani muslimani. Na grobovima „muslimana“ bili su –hrišćanski krstovi! Neko se u redakciji pomenute TV stanice kod montaže teksta uz snimke očigledno zbunio ili namerno „pogrešio“ pa je od grobova srpskih žrtava napravio muslimanske! Ta sramna lažna vest, na silu pretvorena u zapadnjačku „istinu“, nikada nije demantovana.

Da Vas podsetimo:  Rečeno je da jedan narod pre nego propadne otupi - da li je to naša sve izglednija sudbina?
Gde se najviše lagalo- u rodnoj kući barona Minhauzena, danas u Evropskom ili u Srpskom parlamentu? Fotografije: Vikipedija

Poznati engleski novinar Miša Glen je već posle prvih pucnjava, iz BiH poslao svoj izveštaj za TV BBC London (BiBiSi) sa slikama pobijenih muškaraca čiji su leševi ležali na putu. Bili su odeveni u radnička odela jer su se vraćali sa posla. U komentaru Glen je naveo da su to „prve žrtve građanskog rata u BiH“ ne pominjući veroispovest žrtava jer to tada nije znao. Tu vest je sa korektnim tekstom preneo BiBiSi. Nemački „državni“ TV kanal ZDF (CDF) je iste večeri preneo vest BiBiSi-ja ali je u komentaru rečeno da su to „prve muslimanske žrtve koje su pobili Srbi“. Miša Glen je kasnije saznao da su prema ličnim kartama pobijenih, to bili Srbi a ne muslimani. Odmah je poslao ispravku nemačkoj TV koja svoju prvobitnu laž nikada nije povukla nego je taj prilog nekoliko dana „vrtela“ kao dokaz „istine“ o prvim srpskim zločinima u Bosni i Hercegovini!

Naravno da je ovakvih primera lažnih medijskih izveštavanja, laganja političara i tobožih „svedoka događanja“ bilo uvek i previše u tzv. zapadnim medijima. Poznate su i ranije prevare i laganja o mnogim lako dokazivim američkim ratnim zločinima –na primer ubistvo civila u vijetnamskom selu Mi Laj, zatim zlodela SAD u Avganistanu, mučenja i iživljavanja američkih vojnika nad zarobljenim Iračanima, zločinačka ratovanja u Siriji, Libiji, Iraku itd. Naredbodavci su znali istine o počinjenim zločinima ali su ljudima širom planete proturali samo sopstvene laži. Sve te laži su medijski stručnjaci pretvarali u navodno „neoborive istine“! Odavno se zna da u svakom sukobu i u svakom ratu –prvo strada istina. Metode Jozefa Gebelsa se koriste, na žalost, još uvek!

„Gebelsovizacija“ opisa događaja se vidi svakodnevno na brojnim nemačkim TV kanalima gde se i po 20 puta u ponavljanim izveštajima o ratu u Ukrajini, govori o patnji ljudi u Ukrajini, rušenju gradova, uništavanju škola i bolnica, infrastrukture elektr. snabdevanja itd. ali samo kao portvrda ruskih zločina! Lažno se ćuti da su EU i druge zapadne države koje su želele taj rat, ustvari glavni inicijatori, dostavljači najmodernijeg naoružanja i finansijeri rata u Ukrajini. Naravno na pritisak „komandanta“ rata i većinskog finansijera uništavanja Ukrajine, Sjedinjenih država Amerike.

Osuđuje se samo ruska strana -bez pominjanja predistorijata ruske oružane intervencije. Nigde ni reči ni slike o zlostavljanju ruske manjine u Ukrajini, pa i vođenju pravog rata protiv te manjine poslednjih deceniju i duže- sve do danas. Prećutkuje se i laže o činjenici da je Ruska federacija morala da interveniše protiv ukrajinskih zločinaca u cilju zaštite svojih sunarodnika iz ruske nacionalne manjine jer ni raniji dogovori ni pretnje Ruske federacije da Ukrajina zaustavi taj rat nisu urodile plodom. Zar ovo nimalo ne potseća na situaciju Srba na Kosovu zbog koje je u oružanu akciju zaštite Srba 1990/1991.g. morao da krene i Slobodan Milošević?

Nigde u nemačkim TV prilozima ni reč o ukrajinskom gaženju Ugovora iz Minska iz 2014.g. –obaveze da se prekine sopstveno bombardovanje istočnog delova Ukrajine, nekada dela Carske, kasnije dela Sovjetske Rusije u kome pretežno žive ljudi ruskog porekla. Koji žele, kao stanovnici Krima u referendumu održanom 16.marta 2014.g. pripajanje matici- Ruskoj federaciji. Ni reči ni slike o stranim plaćenicima koji kobajagi brane ukrajinski narod, a kamo li o zlodelima ukrajinske soldateske prema zarobljenim Rusima i ukrajinskim državljanima ruskog porekla. Verovatno se laže na obe strane, ali se u TV prilozima vide „lažne istine“ samo o jednoj, ukrajinskoj strani koja se ogorčeno brani od, kako ga nemački mediji nazivaju agresora Putina!

Sa TV programa se ne skidaju slike Zelenskog koji od Zapada traži još više oružja za borbu protiv Ruske federacije, po želji zapadnjaka, očigledno, sve do poslednjeg Ukrajinca! Zapad mu je već poslao moderno oružje i finansijsku pomoć u vrednosti od skoro 70 milijardi evra ali mu to nije dovoljno. Naravno, dolari i evri stižu u nadi da će taj smešan komedijant pobediti Rusiju kako bi Ukrajina najzad ušla u NATO i na svojoj istočnoj granici dozvolila stacioniranje američkih raketa sa nuklearnim bojevim glavama upereih u pravcu Rusije.

Da Vas podsetimo:  Vreme je da provincija izoluje politički Beograd

Obećane su i nove milijarde evra i dolara, najnovija ratna tehnika pa i brojni „instruktori rata“ samo da se što više, u korist SAD, unesreće Ukrajinci ali i drugi narodi EU koji već grcaju zbog inflacije, poskupljenja svega i svačega -od energenata do svih životnih namirnica. Osetno je dosta veliko povećanja kirija uslovljeno ogromnom potražnjom stanova za skoro 10 miliona na Zapad od rata pobeglih Ukrajinaca!

Za te nedaće i sve skuplji život npr. u Nemačkoj, se isključivo krivi, po TV rečniku nemačkih reportera, ruski terorizam i direktno predsednik Putin-pa čak i za prestanak isporuke energenata -gasa i sirove nafte ili njenih derivata. Ali se nigde ne pominje da su za sve nedaće krive nepromišljene sankcije protiv Ruske federacije potekle po želji Amerikanaca i ratoborne nekadašnje nemačke ministarke rata (ili odbrane) Urzule fon der Lajen, sada moćne predsednice Evropske komiisje. U mnogim nemačkim TV komentarima i izveštajima iz Ukrajine pa i iz Moskve, jedna laž svakodnevno prestiže drugu –praveći od laži, za gledaoce, lažne „istine“!

Po pisanju mesečnog časopisa „Kompakt“ koje se poziva na američku štampu, diverziju na oba podmorska naftovoda ka Nemačkoj i drugim EU državama, proveli su američki specijalci kako bi Nemačku i EU primorali da kupuje višestruko skuplji američki „tečni gas“ koji se dostavlja specijalnim tankerima. A to –košta li košta. Očigledno su zapadni političari, inače neki od njih zavidnog nedostatka inteligencije i političkih iskustava, posebno novovladajući iz partije Zelenih u Nemačkoj, sankcijama hteli da oslabe ili čak da unište rusku privredu pa i sam narod. U svom neznanju izgubili su iz vida da će sankcije pogoditi najviše članice EU, posebno Nemačku, a najmanje –Rusiju!To se već događa.

Zapad je krvavim bombardovanjem od Srbije oteo Kosmet. Ali Rusima u Ukrajini svojim stalnim lažima, uklanjanjem sa vlasti ranijih političara i predsednika Ukrajine koji su naginjali Rusiji -pa i pomaganjem rata Ukrajinaca protiv ruske manjine, nikako nije hteo da dozvoli ostvarenje želje stanovništva za odvajanje dosta malog istočnog dela Ukrajine i stvaranje nove, nezavisne države van Ukrajine. Kosovu je to odmah, kao svojevrstan presedan, dozvoljeno! Gromoglasnom gebelsovskom političkom propagandom se američkim vazalima nešto dozvoljava, a malim narodima kao nama Srbima se lažima pretvorenih u SAD, NATO i EU „istine“ uskraćuju sva prava! Pa i pravo na odbranu sopstvene teritorije, što znači zabranjuje se i pravo na život!

U oskudnim i jednostranim izveštajima nemačkih TV stanica o zakuvanoj situaciji na Srpskom Kosmetu se šire laži o Srbima koji su slično teroristima, barikadama zatvorili puteve i granične prelaze. Izveštavalo se, zatim, o podizanju borbene gotovosti Srbije koja se spremala da bespravno napadne suvereni zapadni, nemački, američki, albanski ili ko zna danas čiji Kosmet, ali se nigde ne pominje da je Kosmet oduvek bio srpski.

Lažima treba ubediti nemačke konzumente medija da Srbi opet hoće da napadnu „suverenu državu“ Kosovo! Govorilo se o pripremi vojske Srbije za rat protiv Kosova, iako iz obaveštajnih izvora novinari dobro znaju da se naši „zečevi“ iz Vlade pričama o borbenoj gotovosti tih ukupno manje od dvadesetak hiljada srpskih vojnika koji su još aktivni u vojsci, samo šepure na srpskim TV kanalima, plašeći Srbe a ne KFOR, NATO ili Šiptare. Zapadnim novinarima su eventualno mogući dogovori AV i Kurtija o celoj „cirkusijadi“ verovatno odavno poznati jer ne bi Šiptari nekažnjeno radili ono što često rade- maltretiranje i upucavanje Srba! Srpska vrhuška preti „praznim puškama“ -bez hrabrosti da se posle pretnji „vrhovnog komandanta“ i prikazivanja na režimskim TV kanalima po nekoliko haubica, dva-tri helikoptera, starih MIG-ova 29 koji jure nekakve dronove ili snimaka nekog ko zna kada održanog vojnog manevra, uz svakodnevne kuknjave, zapomaganja i jaukanja AV, krene u neku ozbiljniju akciju bilo koje vrste, znači u stvarnu zaštitu Srba na Kosovu.

Po običaju, Nemci ne pominju permanentne zločine Šiptara pred očima KFOR-a nad srpskim življem. Nema komentara o hapšenjima Srba, o maltretiranju stanovništva, otimanju imovine Srba, miniranju srpskih kuća, o novim pokušajima streljanja srpske dece, prebijanju mladih itd. Kao ni o šiptarskoj „okupaciji“ dobrog dela severa Kosova mimo svih dosadašnjih ugovora i dogovora o zabrani dolaska specijalnh šiptarskih jedinica, prisustvu bornih kola itd. u delu Kosova gde većinski žive Srbi. Sve se izveštava u smislu već citiranih reči Jozefa Gebelsa o lažima koje treba što češće ponavljati –da bi postale verodostojne!

Moram da priznam da to na našim prostorima važi često za obadve strane. I srpsku i šiptarsku. Što god obe strane više lažu uz pomoć televizije i štampanih medija, narod im, tako izgleda, sve više veruje! Jadni mi Srbi sa takvim ishodima.

Za KORENE

P. Rakočević, Štutgart

 

2 KOMENTARA

 1. Zorane 53 hvala za Vaš komentar. Potpuno se slažem sa Vama. Ali- juče, danas a verovatno i sutra bilo je i biće ubuduće i previše laži, uglavnom na štetu malih i slabijih. Da bi se sve laži opisale malo bi bila jedna knjiga nego je potrebna -čitava biblioteka knjiga! Meni kao „spisatelju“ koji je u Večernjim novostima -inostrano štampano izdanje, Novostima plus, Internet izdanju Večernjih novosti, internet izdanju Kurira, u nemačkom Junge Welt-u ali i u mojim omiljenim Korenima, objavio preko 800 velikih članaka, nikako „ne ide u glavu“ da moji Srbi, za razliku od drugih naroda, toliko padaju na svakakve, očigledne laži vrhuške. I uvek glasaju za iste razbojnike, secikese, prevarante i bolesne lažove. Protesta protiv lagarija, arčenja narodnog novca, korupcije, lopovluka, pljačke npr. penzionera -skooro i da nema. Svi ćute -valjda zbog one još pod Turcima razrađene „strategije“ -citat- „ćuti, može da bude još gore“. A drugi narodi? Onaj mitiljavi vladar Francuske, porcija od pola čoveka, Makron, koji bi, kao i onaj Indijac na čelu britanske vlade, da vodi rat protiv Rusije pomoću ukrajinskih žrtava, najavljuje produžetak životnog radnog staža od 2 dodatne godine postepeno do penzije. I već prvog dana posle najave na ulice je izašlo oko 60 do 80 hiljada ljudi da protestuje. A mi Srbi u otadžbini sa obe strane Drine, sa Dunava, sve tri Morave i sa Zete, ako se ide na proteste protiv vlasti i protiv volje i potrebe naroda donete pogubnih odluka iste, npr. zbog bagatelne prodaje zlatnih nalazišta Kini, litijuma kompaniji Rio Tinto, vojvođanske plodne zemlje Arapima itd. -lista je bez kraja- zatim svojevremene pljačke penzija, pa i protiv prodaje SRPSKE DECE strancima radi usvajanja itd. ako protestvujemo, nađe se na nulicama i trgovima jedva hiljadu, dve ljudi! Zašto?- i niko da odgovori zašto je to tako! Pitam se gde su ti silni intelektualci, naučnici, akademici, pisci, svi drugi umni i tzv. „obični“ ljudi, omladina koja bi da doživi srećnu i bolju Srbiju i svi drugi da najzad složno kažu STOJ- dosta je bilo! Po meni, nisu nam uvek potrebne pobune i ratovi protiv nekoga i nečega. Olovka na izborima može da bude zaista moćno oružje -ako se njom „krstić“ stavi na PRAVO mesto. Ali se mi i time ne služimo. Dozvoljavamo da nam se AV javno smeje u lice, čikajući narod (opoziciju?) da neka pokuša da ga na svim dolazećim izborima pobedi -što po njemu nikada neće uspeti! Pa valjda u Srbiji postoji bar nekolicina časnih, poštenih i umnih ljudi koji bi mogli da zamene na vlasti sve ove koruptne i valjda samo za svoj džep „stručne“ današnje vladare Srbije? I ovde- isto pitanje ZAŠTO NE?
  Srdačno -autor članka
  P. Rakočević

 2. Za primjetiti je , da je LAZ i LAGANJE , ušlo u jednu potpuno novu dimenziju, posljednjih godina,
  tj. da se bitno razlikuje od prijašnjih lazi . Dok je nekada, bio cilj “ obraditi “ ili slagati nekoga, koji ništa nije znao o nekom dogadjaju, i nametnuti mu “ svoju priču “ , danas je cinično drugačije !!
  Danas, iako je svima jasno, očito, iako svi znaju, usprkos svemu , gura se drugačija “ istina “ !!
  Cijeli svijet je imao priliku da čuje od komisije OUN , da IRAK , nema oruzije za masovno uništenje !
  I pored jasnih izjava pomenute komisije, izvršena je agresija na Irak, pod očigledno neistinitim izgovorom. I naj nepismeniji, pa čak i naj gluplje osobe ipak znaju , da je groblje čije je osnovno obiljezje KRST , kršćansko, a ne muslimansko. Ipak , u novinama se objavi slika takvog groblja, a zrtvama se proglase muslimani. U obadva slučaja je jasno, da autorima, uopšte nije stalo da prevare,
  slazu, izmanipuliraju , već da im grubom silom nametnu svoju istinu !! To je ta nova dimenzija lazi !!
  Ona je “ ikako “ funkcionirala , dok ju je nametala silom “ jedina preostala velesila na svijetu“ ,
  poslije raspada SSSR . Od kada SAD nije više jedina…….. takve “ istine“ ,povratile su svoje stvarno lice, kao prljave lazi, na sramotu svojih tvoraca. Upornost na takvom načinu nametanja “ istine “ , sada je krajnje kontraproduktivna , što je postalo očito u ratu izmedju NATO saveza i RUSIJE u Ukrajini !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime