Lažni „prvoborci“ u ustaničkoj srpskoj sredini stvorili povoljnu klimu za dolazak Josipa Broza

8
239
slika: https://warspot.ru/8804-foto-dnya-domobranstvo-nezavisimogo-gosudarstva

Od dolaska stranke HDZ na vlast u samostalnoj (evropskoj) Hrvatskoj, i potom vidljive revitalizacije ustaštva, traje dokazivanje da julski ustanak u Srbu nije bio početak antifašističke borbe.

Laganje još iz vremena bravarove zajednice nastale na tezama kominternovskih šnajdera, teško se potire, iako je dugo skrivana istina poodavno izašla na svetlo dana.

Kako je NDH bila klerofašistička država koja provodi genocid nad Srbima, Židovima i Romima, kod Srba je sazrevala svest da se samo oružanom borbom mogu spasiti od potpunog uništavanja u takvoj državi.

Sazrevanje o neophodnosti ustanka bilo je autohtoni imperativ za biološki opstanak na koji tzv KPH nije imala nikakvog uticaja, tim pre što se komunisti baš i nisu oglašavali osudom takve genocidne hrvatske državne politike.

Zato srpski ustanak na Tromeđi (Severna Dalmacija, Lika, Bosanska krajina) u julu nije bio nikakva slučajnost, jer su upravo tu najčešće izbijali brojni ustanci protiv raznih tirana i okupatora u burnoj prošlosti toga kraja.

Deo srpskih narodnih prvaka (političari, sveštenici, javni radnici) koji se spasio ustaškog pogubljenja bekstvom u talijansku zonu, proširenu nakon Rimskih ugovora u maju mesecu 1941.godie (kojim je Pavelić dragom Benitu darovao skoro celu Dalmaciju), utvrdio je da talijanske vojne vlasti oštro osuđuju hrvatske zločine nad Srbima, i da neće oružjem intervenisati ako se Srbi dignu na ustanak protiv takve hrvatske države!

Ohrabreni tim saznanjem, oni počinju terenske pripreme za ustanak, okupljajući aktivne podoficire i oficire JV da povedu ustanike, tada još neznajući da je pukovnik Mihailović već pokrenuo takav proces u okupiranoj Srbiji.

Istovremeni ustanički pucnji u Srbu i Drvaru, pokrenuli su Srbe na Tromeđi kao deo jedinstvenog ustaničkog talasa protiv takve hrvatske države, šireći se poput ljetnjeg požara koji guta ustaške oružničke postaje u većim naseljima, terajući preživele oružnike da se sklanjaju u gradiće sa domobranskim garnizonima, kao svojevrsne enklave u oslobođenoj teritoriji.

Da Vas podsetimo:  Crna Gora između srpskog i turskog sveta

Iznenađeni hrvatski zločinci, poslali su žurno domobranski puk (pod komandom bivših jugoslovenskih oficira) da razbije ustaničku masu, ali su hrvatski domobrani potučeni do nogu i naterani u panični beg, te nastaje oslobođena teritorija na kojoj hrvatska vlast više neće funkcionisati do kraja rata.

Ustaničko rukovodstvo, povezuje se sa grupom jugoslovenskih patriota u Splitu, koji pokušavaju da uspostave kontakt sa izbegličkom vladom u Londonu, ali kroatokomunisti planski na ustaničku teritoriju ubacuju tzv španske borce, članove KP koji odmah zagovaraju borbu protiv okupatora, tačnije nagovaraju srpske ustanike da umesto obračuna sa hrvatskim zločincima otpočnu sukob sa talijanskom vojskom!

Indikativno je da ovu grupu „španaca“ (koji se ubacuju iz Zagreba!) čine studenti iz Crne Gore (sinovi zelenaških separatista koji su pokušali božićnu pobunu 1918.), upravo pristigli iz Francuske (gde su bili internirani nakon poraza Narodnog fronta u građanskom ratu), i tobož` samoorganizovano proputovali vozom od Francuske do Zagreba (uprkos detaljnjim kontrolama nemačkog GESTAPO-a), da bi se nametnuli srpskoj ustaničkoj masi!

Ti će „prvoborci“ u ustaničkoj srpskoj sredini stvoriti povoljnu klimu za dolazak Josipa Broza i grupe njegovih poslušnika (nakon bekstva iz Srbije), da počnu srpski bratoubilački rat, koji će ostaviti duboke posledice u Krajini!

Poučeni tim iskustvom, potomci i JVuO i partizana, u krvavom ratu devedesetih godina prošlog veka, uspeti su da ostvare opštesrpsko jedinstvo (uprkos pokušaja nove ideološke podele koju su nametali tzv „levi“ iz Beograda), i stvore RSK i R Srpsku, kao demokratski ustrojene države nastale u ratu sa hrvatskim i muslimanskim neofašistima, baštinicima nekadašnje NDH, koje su otvoreno pomagali i VATIKAN, i EU, i NATO.

Takvim opštesrpskim jedinstvom je opstala R Srpska, kao vekovna težnja Srba sa Tromeđe za svojom državom, na tom delu srpskog etničkog teritorija!

Da Vas podsetimo:  Ne damo svetinje ili ih poklanjamo (slučaj makedonskog crkvenog pitanja)

autor:Vladimir FROLOV

https://srpskistav.com/

8 KOMENTARA

 1. Otkuda ti to da je Milosevic pozivao da se prihvati Z4? U nedavnom intervjuu Savo Strbac, koji je bio svedok svim dogadjajima, izjavio je da je odluka o neprihvacanju Z4 stigla iz Beograda. A ne verujem da bi on lagao. Mozda je bilo nesuglasica izmedju Beograda, RSK i RS, ali je Milosevic to „resio“ na najgori moguci nacin, tako da je jednostavno digao ruke od RSK i njenih 300.000 stanovnika, i podstaknuo begstvo naroda, i time naneo Srbima najvecu sramotu u istoriji.

  • Da bi se shvatilo, da Tudjman neće prihvatiti Z4, nije trebalo imati posebno visoko obrazovanje, ali za neke zaključke, ipak nije bila dovoljna škola za policajca ( Martić, predsednik ) niti stomatolog ( Milan Babić). Sa druge strane, Slobodanu Miloševiću nije bilo većih problema da dodje do ispravnog zaključka. On je lično poznavao Tudjmana, imao je i tim obrazovanih savjetnika oko sebe i izuzetno jak obavještajni izvor u Zagrebu. Sva zvanična komunikacija, ali i izjave Miloševića prije i poslije, kao i šutnja kraiških učesnika poslije nemilih dogadjaja , potvrdjuju isto! Nije niti čudo da se sada, poslije toliko vremena, poslije smrti Miloševića, bliski suradnici vladajućih Kraišnika, tim prije ukoliko imaju i kakvu akademsku titulu, nastoje “ oprati “ savjest ! Lagao je bezočno i bezobrazno Milan Babić u Hagu na sudjenju protiv Miloševića. Uhvaćen je u lazi, dokazano mu je laganje, priznao je da je lagao.
   Malo je onih koji su toliko produhovljeni, pošteni, iskreni, mentalno zreli da priznaju da su pogriješili.
   Mnogo je jednostavnije …….lagati. U ovom slučaju , takve lazi biti će podrzana od svih naših „zapadnih prijatelja“. Njima ništa ne znači da li je Savo Štrbac nešto pogriješio ili slagao, ali im mnogo znači da na bilo koji način bilo koju krivicu uknjize na račun Miloševića. Jasno je da se sve hipotetički stvarne ili izmišljenje krivice Miloševiće, prevode u krivicu Drzave Srbije i Srpskog Naroda.
   Elementarna logika ukazuje tko je donio takvu odluku. Sve godine rata, bile su opterećene neslaganjem i samovoljnim odlukama Kraišnika, a onda odjednom , „prihvate najbedastiju odluku po njih, koja je stigla iz Beograda“……..ova informacija i zaključak je nivo obdaništa !
   Da li se mi gospodine Miloše, poznajemo ??? Ja obično drzim na pristojnom odstojanju osobe pijačnog i kafanskog stila i odgoja, koji se nepoznatima obraćaju sa “ ti “ , i upravo zbog tog odstojanja ih uvjek oslovljavam sa „Vi “ .

   • Elementarna logika ukazuje da je Milosevic mogao da inostranim pregovaracima da svoj pristanak na plan Z4… i bilo bi smatrano da je prihvacen od srpske strane. Zar je misljenje Martica i Babica bilo vaznije od Milosevicevog? Medjutim on je odlucio da Srbe u Krajini prepusti sudbini, i to je dovelo do najvece katastrofe i sramote u srpskoj istoriji. Svaki drzavnik, kojemu je stalo do svog naroda, ucinio bi sve da tako nesto spreci. Ali on je verovatno tada vec bio pod uticajem svoje sumanute zene, i niije mogao da donosi razumne odluke. Sledeca katastrofa je bila kapitulacija na Kosovu. Ali obozavaocima Milosevica kao sto si ti je nemoguce bilo sta dojazati, jednako kao i danasnjim obozavaocima Vucica.

    • Samo pijačni i kafanski prostaci inzistiraju da nepoznatog , prvo spuste na svoj nivo “ ti “ , pa ga onda nastoje dotući iskustvom !!
     …….. ZBOG ČEGA , ZAŠTO . KOJI JE MOTIV, da bi netko nešto učinio !!…….. i onda se nudi najmizerniji , debilni , propangandni pamflet za nepismene i retardirane ………“ ALI ON JE VJEROVATNO TADA BIO POD UTJECAJEM SVOJE SUMANUTE ZENE , I NIJE MOGAO DA DONOSI RAZUMNE ODLUKE “ …….
     Gospodine Miloše, prekidam sa Vama ovu konverzaciju, jer ste me uspijeli spustiti toliko nisko, Vašim jakim argumentima, koje sam i citirao, da sada stvarno riskiram da me dotučete iskustvom !!

     • To sto sam izneo nije nista skandalozno, tebi je mozda manje poznato jer koliko vidim zivis u Hrvatskoj (a prema tome sto pises 100% „hrvatskim“ pravopisom, bice da si neki dobro zakamuflirani Srbin).
      Ali bez obzira na sve dovoljno je da se pogleda Srbija 89-e i Srbija 2000., i s time u vidu, samo neko totalno zaludjen Slobizmom moze da Slobi pise hvalospeve kakve ti pises. Pa da je i bio dobronameran, onda je bio nesposoban da shvati situaciju u kojoj smo bili i da prema njoj deluje, jer rezultati koje je ostavio Srbima su ravni katastrofi.

  • Gubitak Srpske Like i proterivanje nesrecnog naroda je najveća sramota našeg naroda. Ličani su jedan od najboljih delova našeg naroda i herojski su se uvek borili. Ali su bili izdani i ostavljeni u trenutku kad su “herojske” armade Ustaša navalile na ostavljene starce. Mogla je naša vojska da upadne sve do Zagreba dok su sve njihove jedinice bile u Lici ali….ko je izdao vise nije ni bitno…Lika vise nije naša sem u secanjima. A nije Crna Gora srpska Sparta već su Ličani Spartanci. Sami protiv svih… Ne bitno je šta će istorija dokazati ko je izdao nas narod u Lici.Ostala je tamo samo pustoš, Tompson i Hrvatska šahovnica.Čak su i vukovi otišli u Bosnu i Srbiju.

   • …….izuzetno je bitno znati tko i iz kojih razloga je izdao !!
    Jednako tako je bitno ,ne činiti grijeh i nevinoga proglasiti krivim, i time definitivno ubiti istinu. Vrijeme je i simbol mudrosti, i upravo ta mudrost, će omogućiti da na vidjelo izadje neupitna istina ! To nam neće puno pomoći, ali će nam biti , nekako, lakše, bez obzira čije ime ili imena budu ponijela toliku sramotu !

 2. Kako povjerovati autoru za dogadjaje iz 1941. ako nam piše “ čudne istine“ iz devedesetih, vramenski mnogo blize.?? Nazalost, na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj devedesetih, Srbi su , kao i uvjek bili podjeljeni na više kolona. Najviše glasova otišlo je za nacionalnu , srpsku stranku, Jovana Raškovića i Savez demokratskih promjena (SAVEZ KOMUNISTA ) , čak i glasovi za stranku Ante Markovića , uglavnom su bili srpski.Tako razbijeni u tri kolone, izgubili su i gradove gdje su inače bili vecina, poput Karlovca…….. Ivica Račan, SDP , na kojeg je dio Srba računao da će ih zaštititi, odmah nakon izbora dao je punu podršku Franji Tudjmanu u politici prema Srpskom pitanju.
  Ipak, najveću zaštitu, ( mnogi srbi su pobjegli u kasarne prijavivši se kao rezervisti ) ali i logističku pomodršku, Srbi su dobili od JNA i TO . Od stvaranja “ opštesrpskog jedinstva “ o kojem priča autor, nikada nije došlo. Vrlo slabo su se uskladjivali stavovi izmedju Knina , Pala i Beograda !! Poziv Kraiškim Srbima da prihvate Z4, bio je javan, preko novina, od strane Beograda ……………ali……..ništa bolje nije bilo niti sa RS. OPŠTESRPSKOG JEDINSTVA nije bilo niti ga dan dans ima ni u SRBIJI . I kada je bombardovana tada SRJ, dio opozicije se priklonio “ zapadu“, onim istim koji su nas bombardovali. I dan danas imamo NATO pristalice!! E U pristalice !! Za koga i protiv koga rade svi vlastodršci u Srbiji poslije petooktobarskog prevrata ?? Barem danas nema opakih KOMUNISTA, a i Josip Broz je mrtav, pa šta sad sprečava to OPŠTESRPSKO JEDINSTVO ??? Ima li išta zajediničkoga , šta garantuje opći SRPSKI interes unutar vladajuće SNS , i najvećeg dijela opozicije, ili im je vlast i privilegije koje idu u paketu sa vlašću jedini cilj ???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime