Legalizacija nasilja na Kosmetu

0
1422

Манастир Свети Архангели код Призрена су страдали 17. марта 2004Težnja Kosova i onih država koje hoće Kosovo da ubace u UNESKO je pravno nasilje koje ne može nikad biti legalizovano!

Svaka iole dublja istorijska analiza albansko-srpskih odnosa na Kosmetu, vodi do zaključka da je suština sukoba kulturno – civilizacijska razlika dva naroda od kojih je jedan, Srbi, nosilac evropske, hrišćanske, a drugi, Albanci, orijentalne, islamističke ideje. Ono što se danas odigrava na Kosmetu paradoks je istorije : Evropa je na antievropskoj strani ! Na strani anticivilizacije, antidemokratije, antikulture… !

Evropa koja sebe smatra Hrišćanskom, težnjom učlanjenja takozvanog Kosova u Unesko, doprinosi uništavanju Hrišćanske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji, baštine koja nije samo srpska , nego evropska i svetska. Svetska, jer su manastiri Pećka patrijaršija, Visoki Dečani, Bogorodica Ljeviška i Gračanica već deceniju i više na listi Svetske kulturne baštine – UNESKO – a.

Težnja Kosova i onih država koje hoće Kosovo da ubace u UNESKO je pravno nasilje koje ne može nikad biti legalizovano! A takvo pravno nasilje kao sredstvo u ostvarivanju unutrašnje i spoljne politike naziva se fašizmom! Fašizam se nikada i nigde neće moći legalizovati!

Ne može se Kosovo učlaniti u UNESKO kad se zna da su Albanci na ovom prostoru od 1999. do sada srušili i zapalili 155 srpskih crkava i manastira, dok je 12 crkava u potpunosti izbrisano sa lica zemlje kao i 17 srpskih sela u kojima su živeli Srbi do 1999. godine. Srušili su i u potpunosti uništili više od 10.000 spomenika na više od 280 srpskih groblja na Kosovu i još mnogo toga.

Danas se malo govori o tome, da se to radi po scenariju zloglasne hitlerove fašističke teorije !? Firer Hitler u “Majn kampfu“ piše – “ Kad jednom narodu srušite spomenike, u drugom kolenu prestaće da bude narod“. Po tom scenariju Albanci ruše i uništavaju sve srpsko na KiM crkve, manastire, groblja, spomenike, sela…

Da Vas podsetimo:  Koluvija otkriva: Obezbeđenje mi čuvalo paradajz od lopova

Zar jedna civilizovana Evropa, Evropa koja je tekovina ljudskih prava, da prihvati Kosovo u UNESKO ! To bi bio poraz civilizacije, čovečanstva i demokratije uopšte.

No, danas Evropskom Unijom upravljaju ultraliberali koji su poodavno odbili da se Evropa gradi na Hrišćanskim vrednostima a odbili su i da se u Ustavu EU ubaci sama reč Bog!?

Zoran Vlašković

kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime