Lekcije i pritisci Hojt Brajan Ji, Srbiji

1
1599

Pomoćnici zamenika državnog sekretara SAD „gospodare” Balkanom

Kada veliki i moćni demonstriraju svoju sili onda oni to prvo rade prema malim i slabim državama ,onda vrše pritska na svoje saveznike, da bi se kasnije suprostavili svojim geopolitičkim suparnicima. SAD vide EU kao svoju koloniju i protektorat preko NATO i delom su ušli u sukob sa EU i njenim interesima. SAD su vešto uvukle EU u sukob sa Rusijom oko Ukrajine i Sirije preko sankcija i na taj način slabe interes i EU i Rusije u Evropi. SAD sebe vde kao „izabranu” državu za odbranu mira i demokratije u svetu popisujući pravila nacijama kako da funkcionišu i stvarajući svoje „marionete” u raznim državama. Jedan od tih primera je „demonstracija” moći i arogancije administracije SAD koja prema Srbiji ide i preko pomočnika zamenika državnog sekretara SAD. Sada više nije reč o uticaju državnog sekretar ili zamenika već preko pomoćnika odnosno više plasiranog birokratu američke administracije koji drži lekcije Srbiji, Balkanu. Uskoro treba očekivati da će uslove Srbiji određivati ambasadori pojedinih zapadnih država i niže birokrate iz Brisela po metodu britanskih kolnija do kraja drugog svetskog rata.

Niko nema da odgovori Hojt Brajan Ji?

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji, koji je učestvovao na 17. Srpskom ekonomskom samitu u Beogradu napominje da cilj koji SAD žele za Srbiju je da bude prosperitetna, stabilna, sigurna i integrisana u Evropu i da ne može da sedi na dve stolice između SAD,EU i Rusije. Na ovaj način američki diplomata je svojom arogancijom uvredio državne interese Srbije i njenu unutrašnju ali spoljnu poliitku,i otvoreno je Srbiju stavio pred odluku Zapad ili Rusija..Ova odluka je na srpskom narodu i državi, a ne na diplomati Hojt Brajan Ji .Koliko je sebi dozvolio američki diplomata pokazuje i nečuvena izjava ali i „poruka” da Srbi „pitaju Rusiju šta ona radi da pomogne Srbiji”. Na javni pritisak Hojt Brajan Ji, nije bilo reakcije učesnika skupa niti reakcije srpske diplomatije odnosno otvorenog demarša, što govori i o formama pritisaka koji dolaze sa raznih strana prema Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Kosovski zavet je nešto najdivnije čime čovek može biti zaklet

Poput britanskih medija američki diplomata Hojt Brajan Ji, sebi daje za pravo da govori o svemu i svačemu u vezi Srbije, računajući i i nameru da se general Lazarević postavi za predavača kadetima srpske vojne akademije .Diplomata Hojt Brajan Ji, kaže „Ovde u Srbiji, mi ohrabrujemo vlasti da demonstriraju njihovu obavezu da osiguraju sprovođenje pravde kada je reč o ratnim zločinima. Mislimo da neko ko je osuđen za ratne zlocine, bez obzira na nacionalnost, ne bi trebalo da predaje na vojnoj akademiji. To nije dobar signal“. Da podsetimo da ovo što što priča diplomata Hojt Brajan Ji, ne važi u Hrvatskoj, BIH ili na Kosovu. Koliko je američkih generala i ocivira koji su izgubili rat u Vijetnamu postali predavači na američkim vojnim akademijama, ili koliko je viskokih nacista iz II Svetskog rata pod podrškom SAD zauzimalo važne pozicije u NATO računajući i SS generala Gelena tvorca „hladnog rata” i nemačke tajne službe BND.General Lazarević je odslužio svoju kaznu i sada je slobodan čovek koji kao vojnik pitomcima srpske vojne akadamije treba da objasni kako su ratovali na Kosovu 1999 godine protiv NATO i OVK. Američka politika suštinski vidi Srbiju u opštoj denacifikaciji, protektoralnom odnosu i nastavku „sprecialnog rata” prema Srbiji zbog bliskih veza sa Rusijom, prema kojoj SAD vode više od „hladnog rata”.

Tomislav Kresović

vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. Kad bi ovakve stavili u polja sto kilometara u krugu ni jedna ptica niti stetocina nebi usla i unistavala useve.
    Dzaba se trude, njihovo vreme je na izmaku. Ponekad se i cutnjom dusmanima odgovori i kaze vise nego recima. A sa takvima nema svrhe ni raspravljati, umislio covek da je bitan pa od prepotenstnosti ne vidi da im se drzava raspada od trulezi u ljudima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime