Lep je Kopaonik, ali sva ta gradilišta…

1
1022

Poznat je kao “Srebrna planina”, a najveći je planinski masiv u Srbiji. Većina ljudi Kopaonik povezuje sa zimskom sezonom zbog poznatih skijališta, a svakako predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Jedan deo te planine zaštićena je zona pod imenom “Nacionalni park Kopaonik”, a ekipa BIZLife je nedavno posetila upravo taj deo planine. Iako su svi navikli Kopaonik da vide zimi, mi ćemo vam pokazati kako ta planina izgleda u jesen. Dočekala nas je drugačija slika od one koju smo očekivali i to ne zbog toga što smo u ovo doba godine očekivali sneg (lepo izgleda planina i u jesen), već zbog broja gradilišta koja se nalaze u jednom nacionalnom parku.

To će svakako uticati na ekonomski i razvoj turizma u tom delu Srbije, ali trenutno nije nimalo lepa slika videti toliko započetih građevina, koje sigurno uništavaju prirodne odlike posebnog dela Srbije.

Zbog skoro 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik nazivaju i „Sunčanom planinom“, a nama su pažnju privukle i ogromne stene različitog oblika koje povremeno “iskrsnu” u četinarskoj šumi.

Kako smo saznali, vulkanska aktivnost je uzrokovala promene na stenama pa su zbog toga danas zanimljiva atrakcija posetiocima.

Životinjski i biljni svet je veoma raznovrstan, a oni koji žive tamo se trude i da ga očuvaju. Nažalost, mi nismo uvereni da tome teže svi koji se nađu na Kopaoniku.

Svakako lepote prirode su na svakom koraku i poseban su doživljaj onima koji reše da prošetaju brdima. Pogledajte još neke slike Kopaonika u jesen.

T. K.
BIZLife

1 KOMENTAR

  1. У скупштини се ових дана, на брзину, доноси нови закон о легализацији градње, а да јавност појма нема шта у закону пише. А пише да ће бити могућа легализација дивље градње у заштићеним подручјима, тј парковима, на обалама река итд. Циљ је изгледа, да се пошто-пото озакони викендица Томислава Николића на обали Саве, као и сва слична дивља градња СНС-ових присталица. У медијима ћутња, јавност у Србији изгледа да не интересује шта се спрема?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime