Lepe reči za politiku Srbije

0
1014

50th Munich Security Conference

Prremijer u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je da su njegovi sagovornici iz SAD i sveta na Molitvenom doručku imali „lepe reči za politiku koju Srbija vodi“ i istakli doprinos zemlje u uspostavljanju regionalnog mira i stabilnosti.

Dačić je na Molitvenom doručku u Vašingtonu razgovarao i sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem.

FAKTI: Sve ovo mogao je da izgovori i Aleksandar Vučić. Zamislite kako li će ih Tačijevi i šiptarski pokrovitelji hvaliti ako uspeju da izbace Kosovo i Metohiju iz Ustava Srbije! A tek – kad budu dizali ruke od Vojvodine!

„U razgovoru sa državnim sekretarom Kerijem još jednom sam ponovio našu zainteresovanost da američka administracija što više bude prisutna u regionu i pozvao ga da poseti region i Srbiju”, rekao je Dačić novinarima u Vašingtonu.

On je rekao da je Molitveni doručak prilika da se razgovara sa najznačajnijim državnicima i predstavnicima američke administracije i naglasio da su svi njegovi sagovornici – državni sekretar, američki kongresmeni, senatori i drugi visoki zvaničnici, kao i lideri drugih zemalja, imali „lepe reči za politiku koju Srbija vodi”.

Dačić je rekao da će tokom posete SAD imati niz važnih sastanaka „za vreme koje Srbiju čeka” u američkom Kongresu, Senatu, Stejt departmentu, kao i sa predstavnicima bezbednosnih agencija – FBI i DEA.

Premijer će 10. februara učestvovati i na sednici Saveta bezbednosti UN koja će biti posvećena Kosovu.

Molitveni doručak, 62. po redu, okupio je predstavnike oko 130 država i naroda, uz prisustvo američkog predsednika Baraka Obame.

fakti.org

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime