Leskovac posle sedam godina opet domaćin festivala „Joakim Vujić“

0
53

Nakon prošlogodišnje pobede na Festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“, leskovačko pozorište će po drugi put biti domačin festivala, rekao je na sednici Gradskog veća direktor pozorišta Dragan Marjanović i dodao da Leskovčane u 2021. godini očekuje i pet premijera.

Leskovačka publika će na sceni Narodnog pozorišta moći da vidi najbolja pozorišta iz cele zemlje, a inače ovo će biti 57. put da se ovaj festival organizuje. Prethodni put Leskovac je bio domaćin pre sedam godina kada je bilo održano 50. Jubilarno izdanje festivala „Joakim Vujić“.

Nakon prošlogodišnje dominacije, eto nam prilike da ponovo ugostimo najbolja pozorišta Srbije i u najboljem svetlu se prikažemo mnogobrojnoj publici u Leskovcu – rekao je Marjanović.

On je dodao da će se ove godine u Narodnom pozorištu održati i pet premijera, od kojih će na večernjoj sceni biti prikazane četiri, jedna premijera će biti na dečjoj, dok će jedna predstava biti obnovljena iz ranijeg repertoara. Dve premijere će biti izvedene u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Niša.

Pored festivala „Joakim Vujić“, za 2021. godinu najavljene su i druge kulturno-zabavne manifestacije, poput Roštiljijade i Karnevala koji u prethodnoj godini nisu održani, ali i filmskogog festvala LIFFE, koji je održan samo u onlajn formatu.

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime