Leskovčani počeli i na štandovima da prikupljaju novac da Karleuša ne peva na Roštiljijadi

0
58
Preko računa do sada prikupljeno 30.000 dinara; foto: I. J.

Nakon što su pre dve nedelje iz Pokreta za Leskovac otvorili žiro račun na koji zainteresovani mogu da uplate novac koji će biti ponuđen Jeleni Kareuši kako ne bi pevala na otvaranju 32. Roštiljijade, Leskovčani će novac od danas moći da uplate i na štandu koji je postavljen u centru tog grada.

Do sada je, kažu iz Pokreta, preko računa prikupljeno 30.000 dinara, ali se nadaju da će to sada preko štanda ići mnogo brže i da će do početka Roštiljijade prikupiti svih 20.000 evra, koliko košta Karleušin nastup.

Iz Pokreta koji je nastao od nezadovoljnih članova koji su napustili Pokret Dveri, ističu da Leskovčani imaju priliku da pokažu da nisu onakvi kakvim se predstavljaju decenijama unazad, već da u njima i dalje ima gena onih Leskovčana koji su uspeli da od turske kasabe naprave industrijski i trgovački centar.

To što se prethodnih nedelja o Leskovcu pričalo u kontekstu bunta i reakcije prema bezobrazluku, bahatosti, šundu i kiču je svojevrstan iskorak i neka vrsta pobede, jer se Leskovac gotovo nikad nije pominjao u tom kontekstu. Sada imamo priliku da postavimo temelje za neko novo vreme, da stanemo na jednu stranu svi mi koji želimo neki drugačiji, kulturniji i lepši, pre svega, dostojanstveni Leskovac – kažu iz Pokreta.

Trenutno prikupljenih 30.000 dinara preko računa, kako kažu, predstavlja samo početak akcije i nadaju se da će na štandu koji će svakodnevno biti ispred ”Robne kuće” sakupiti ceo iznos od 20.000 evra.

Podsećaju da će, ukoliko Karleuša ne bude prihvatila prikupljen novac, on biti prosleđen u humanitarne svrhe, ali i ističu da se ne zaboravlja na obećanje gradonačelnika Leskovca da će on taj iznos duplirati.

Da Vas podsetimo:  Zemlja bez voznog reda

Ovogodišnja Roštiljijada biće održana od 22. do 28. avgusta, a nastupi svih izvođača biće plaćeni 60.000 evra, što znači da će trećina tog novca otići na Karleušin nastup.

Osim nje, na 32. Roštiljijadi nastupiće i Jelena Rozga, Goca Tržan, Riblja čorba, Vesna Zmijanac i Piloti.

Autor: M. Mitić
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime