Licem u naličje

0
508
Foto: printscreen

Ako prosečnom Srbistancu, koga uzgred budi rečeno duboko povređuje to što ga nazivate tako a ne Srbinom, pokušate da bar malo približite uzroke njegovog egzistencijalnog sunovrata on će vam pun ponosa, kao iz topa, reći kako ga politika ne interesuje. Na drugoj strani ti isti Srbistanci, koje politika zanima koliko i snegovi Kilimandžara, spremni su da se satima i danima bave nedavnim izborima u Karadagu (Crnoj Gori) razvijajući najrazličitije teorije. Naravno, i da pri tome sa podozrenjem gledaju svakoga ko se drzne da kaže kako ga ni najmanje ne zanima da li će “drugim okom u glavi” vladati gospodar Milo, Krivokapić ili možda čak Šaka Zulu, već da mu je mnogo bitnije to što ga besplatno školovanje košta koliko ga košta, a sa crkavicom koju prima za robovski rad teško može da dobaci do sredine meseca.

Pa čemu čuđenje i zgražavanje što je državna tužiteljka odbila da primi ugovor koji dokazuje kako se Telekom, odnosno vlast, razbacuje novcem Srbistanaca. Tužiteljka jednostavo ne želi da se bavi politikom. Kao što ni nju, ni poreske organe, iz istog razloga ne zanima što gomila dvadesetogodišnjaka bez škole, zanimanja i dana radnog staža vozi basnoslovno skupe automobile i razbacuje se novcem gde stigne. Takvim trećerazrednim trivijalnostima bave se dokoni i zatupasti Švajcarci, Nemci, Francuzi…Srbistancima, narodu prirodno inteligentnom i pravdoljubivom, svevišnji je dao u zadatak da se bore sa belosvetskim zaverama. Pa kakve to ima veze sa njima što svojom mukom godinama plaćaju prepumpanu cenu nazadnog „uređenja” naše nazadne kasabe, a fušeraj na sve strane.

Međutim, do srži ih boli kada ovu tvorevinu neko nazove Srbistanom, a njih Srbistancima. Asocira ih na vreme kada su se na ovim prostorima agama, begovima, obor knezovima… šetali opanci dok su oni uživali u pravu prve bračne noći. Bode im oči i uši, jer su oduvek gajili visoko mišljenje o sebi, kada im neko ukaže da ih sada pljačkaju i kradu daleko više nego u vreme osmanlija i uz sve to na svakom koraku prave na budale, a oni mudro ćute jer ih ne interesuje politika. E tada bi da razbiju ogledalo jer im se ne sviđa ono što vide u njemu. Da sve kojima racionalno razmišljanje ne iziskuje fizički napor proglase srbomrscima, izdajnicima i plaćenicima vekovnih srbistanskih neprijatelja.

Da Vas podsetimo:  Namesnici

I kako onda čovek, kome je racionalno razmišljanje deo lične higijene, da se ne zapita ima li smisla slepom namigivati, a gluvom šaputati. Odnosno, koliko je, dragi naši Srbistanci, apsurdan trud pčele da muvi objasni da je med ukusniji i zdraviji od izmeta.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime