Licemeri svih zemalja, ujedinite se!

0
139
Foto: Getty Images

Bukti rat u Ukrajini. Dve bratske, pravoslavne zemlje, Rusija i Ukrajina nažalost njihove višegodišnje razmirice rešavaju oružjem. Još od raspada Sovjetskog Saveza i stvaranja nezavisne ukrajinske države stvara se antirusko raspoloženje u ovoj nezavisnoj državi Ukrajini. Istorija se ponavlja kao i u drugim višenacionalnim državama. Čim dođe do raspada tih višenacionalnih država novostvorene nezavisne države bivaju najljući neprijatelji upravo svom susedu, po pravilu najvećoj državi u bivšoj višenacionalnoj zajednici. Državljani te najbrojnije i najveće države koji su se raspadom zatekli u stranoj zemlji, postali su nacionalna manjina. I sada te isfrustrirane, neiživljene novostvorene elite počinju sa svakojakim progonom upravo pripadnika te nacionalne manjine. U nezavisnoj Hrvatskoj meta su Srbi, u nezavisnoj Ukrajini – Rusi. Baš oni koji su podarili državnost Hrvatima, to jest, Ukrajincima.

Sličnost je frapantna. U II svetskom ratu marionetska ukrajinske snage, lojalne Hitleru, najsurovije su ubijali Jevreje i Ruse, mada nisu štedeli ni Poljake, same Ukrajince, Rumune… U ustaškoj tvorevini Hrvati su najbezdušnije mučili i istrebljivali Srbe, Jevreje, Cigane…

Istorija se ponovila krajem dvadesetog veka. U nezavisnoj Ukrajini počinje progon Rusa. Zabranjuje se ruski jezik, Rusi postaju građani drugog reda u državi, rehabilituju se nacistički lideri iz prošlosti, ubijaju ruski građani. Sve do spaljivanja živih ljudi u Odesi. Šta su Srbi doživeli u novoj nezavisnoj hrvatskoj državi, ne treba posebno isticati. Još su sveža sećanja.

Srbija nije mogla da zaštiti svoj narod u Hrvatskoj. Zaverio se ceo slobodan, demokratski svet protiv nas. Ratovali su protiv srpskih snaga u Krajini, u Bosni, na koncu bombardovali i samu Srbiju. Rusija je nešto drugo. Velika sila. Pre svega, vojna sila. Pošli su Rusi na Ukrajinu da spasu svoj narod, ali i da spreče otpadničku ukrajinsku vlast da dozvoli NATO filantropima ulazak u Ukrajinu. Jer članstvom Ukrajine u NATO bombe „slobodnog i demokratskog sveta“ mogle bi za pet minuta da dopru do ruskih gradova. Putin, razume se, to neće dozvoliti!

Da Vas podsetimo:  GVOZDENA PETA

Za mesec dana će verovatno Ukrajina kapitulirati. Biće razorena država. Milioni Ukrajinaca će trajno napustiti svoju zemlju. Teško će u budućnosti ostati kao celokupna tvorevina. I onako siromašna, beda će tek zakucati na vrata. Mnoge ukrajinske, ali i ruske majke zakukaće za svojim sinovima.

Onaj već pominjani slobodan svet nahuškao je ukrajinsku vlast na moćnog suseda i brata. Sada im pomažu oružjem i savetima. NATO će se boriti za Ukrajinu do poslednjeg Ukrajinca. Pri tom Rusiji su nametnuli neviđene sankcije; političke, ekonomske, sportske, otimaju imovinu ruskih građana po svetu. Moderna hajdučija. Propaganda tzv. Zapada je surova i beskompromisna. Već viđeno na srpskom primeru. No, i tu su se malo preračunali!

Pod sankcijama ruska ekonomija može i da napreduje. Rusija uglavnom izvozi naftu, gas, oružje i pšenicu. Sankcije Zapada neće pogoditi izvoz ove robe. A cene nafte i gasa dostižu rekord. Pa će baš slobodoljubiva Evropa kroz enormno uvećane troškove za gas i naftu pogurati Rusiju. Moraju da uvoze ruski gas jer nemaju alternativu. Jednog dana, kada sve ovo prođe, Putin i Rusija neće zaboraviti sva ona poniženja i uvrede kojima su izloženi od strane pobornika ljudskih prava iz Evrope. Isto kao ni ponašanje svih bednika koji su osudili „agresiju“ Rusije i stojećki aplaudirali u sali Ujedinjenih nacija!

Poneki nedorasli zapadni apartčici su čak pominjali mogućnost eventualne NATO vojne podrške Ukrajinskim vlastima. Sve dok Putin nije naredio podizanje borbene gotovosti atomskog arsenala. Odjednom se i nesrećni Stoltenberg prisetio da je NATO pakt odbrambeni savez. Oni nikoga ne napadaju. Samo se brane. Tako su se branili i odbranili od Iraka, Srbije, Libije, Sirije. Gde oni donose demokratiju i brane ljudska prava, tu trava ne niče. Bukvalno. Osiromašeni i drugi uranijum ne dozvoljavaju!

Da Vas podsetimo:  OD KADA JE POSAO NASIPANjA PUTA DOSPEO U RUKE MESNOG ODBORA NEKE STRANKE???

Dobro je što srpski mediji uglavnom prenose izveštaje objektivnih televizijskih izveštača i novinara iz već više puta pominjanog slobodnog i demokratskog sveta. Ono što se naziva pojmom Zapad. Tako možemo da saznamo šta misli simpatični engleski premijer, koliko human nemački narod saoseća sa žrtvama rata, koliko su ozbiljne pretnje Rusiji od strane neke tamo individue iz Luksemburga! Međutim, neprikosnoveni lider slobodnog, demoktarskog i nadasve humanog sveta je predsednik Amerike. On je vođa tog progresivnog dela čovečanstva. Čovek ovih dana iskaza valjda najveću istinu povodom rusko-ukrajinskog sukoba;

„Putin može tenkovima ući u Kijev, ali ne može zadobiti duše i srca Iranaca“!

autor:Miodrag Tasić

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime