LICEMERNO! Hrvati DVAPUT RUŠILI Teslin spomenik, a sada ga zovu HRVATSKIM ZNANSTVENIKOM?!

0
247
Nikola Tesla / Foto: printskrin

Kako je moguće da neko ruši spomenik onome koga će, kad vreli talas mržnje malo prođe, pred celim svetom nazvati: svojim najvećim ponosom i „hrvatskim znanstvenikom“?

Pa da li mržnja može (a očigledno može) da pobedi čak i lukavstvo sopstvene propagande – i to u jednoj ovako važnoj dimenziji nacionalnog marketinga?

I to čak DVA PUTA. 1941. i 1992. godine.
I u prvoj godini postojanja Nezavisne države Hrvatske, kada su ustaše srušile i spalile: i Teslinu rodnu kuću, i školu u koju je išao, i crkvu gde je bio kršten; pa onda i na početku postojanja nove hrvatske nezavisne države, iz vremena nastanka ove tako rečite fotografije realnog (i nepromenljivog) odnosa Hrvata prema tobože „njihovom velikanu“. I, uopšte, prema „Srbima iz Hrvatske“, ko god oni bili i šta god predstavljali. Od Nikole Tesle, preko Džonija Štulića do „Zlatne Vere“ (svetske rekorderka i atletske šampionke, Vere Nikolić, koja 1991. dobija otkaz u Zagrebu, kao Srpkinja, uz pretnje ubistvom, tako da je morala da beži iz grada i zemlje koji su se njom onako dičili svih prethodnih godina)…

Šta tu još dodati sem da se istina teško može sakriti, koliko god se neko trudio.

Izvor: Facebook

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime