Lideri opozicija saglasni ili „slobodni i fer izbori“ ili narodni ustanak protiv režima

1
480

Uskoro u Srbiju dolaze predstavnici Evropske Unije koji će posredovati u pregovorima vlasti i opozicije.

Ovi pregovori su poslednji pokušaj da se spreči ono što je u Srbiji neizbežno i što bi se već desilo da nije bilo epidemije korona virusa. To su nemiri na ulicama i ustanak nezadovoljnog dela naroda, koji čine preko 70% Srbije.

Svi lideri opozicije su se složili da je ovo poslednja šansa režimu, da otvori medije i da omogući fer i ravnopravne izbore, a ukoliko to ne učine suočiće se sa gnevom naroda koji neće više da trpi nepravdu, korupciju, kriminal i partijsko bratijske kombinacije.

Šta očekivati od pregovora:

Iako bi bilo normalno očekivati da vlast prihvati zahteve opozicije i da se spreče mogući neredi, male su šanse da će se to i desiti, jer je vlast u Srbiji daleko od normalne, a njena povezanost sa kriminalnim krugovima je toliko velika da više ne može iz nje da se izvuče.

S druge strane lideri vladajuće stranke znaju da će ukoliko se u Srbiji promeni vlast morati da odgovaraju za brojne pronevere i kriminalne radnje koje čine već skoro devet godina, a to je još jedan od razloga da vlast ode u totalnu diktaturu i da fotelje pokušaju braniti policijijskom silom i brutalnošću.

Ipak, narod je previše nezadovoljan. Iako se to ne može čuti na režimskim medijima u Srbiji ima mnogo građana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, a jedan deo njih i bukvalno živi u siromaštvu.

Pored siromaštva, ljudima je više preko glave brojnih kriminalnih afera visokih funkcionera vladajuće stranke i nereagovanja nadležnih državnih organa povodom istih tih afera.

Dok se sa jedne strane obični građani kažnjavaju za najsitnije prekršaje, sa druge strane funkcioneri vladajuće srtanke i ljudi bliski režimu i pored očitih dokaza, prolaze nekažnjeno, a policija i tužilaštvo okreću glavu na drugu stranu.

Da Vas podsetimo:  52% mladih vakcinisanih sada imaju „turbo rak“, upozorava vrhunski lekar

Vreme je da se nepravdi, aferama, medijskom mraku i pljački stane na kraj, a to će se učiniti ili na slobodnim izborima ili na ulici, saglasni su lideri opozicije.

Izvor: Srbnovine

1 KOMENTAR

  1. Sad ce predstavnici EU koji nisu bili sposobni pravovremeno da nabave vakcine za gradjane EU ciji sam i ja gradjanin, da ujedine srpsku opoziciju i ustolice ih da vladaju Srbiji i srpskom narodu na veke.
    Ovo nema ni u cirkusu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime