Savršen izbor za opremanje doma

0
48

Obilasci prodavnica nameštaja i skrolovanje kroz blogove o uređenju enterijera – opremanje doma je uživanje, ali i izazov. U velikoj ponudi koja nam se danas nudi, moramo da vagamo između više opcija kako bismo došli do onoga što je po našoj meri. Potrebno je uskladiti dizajn i kvalitet, dimenzije i funkcionalnost, a sve to u ograničenom prostoru. Pomoći ćemo vam da kroz tekst saznate koji su to komadi nameštaja idealni za opremanje vašeg doma, kao i koji salon nameštaja će vam u tome biti najbolji saradnik.

Opremite dom po poslednjoj modi

Moda se vremenom menja, ali klasične stvari ostaju aktuelne zauvek. Rečima nemačkog arhitekte Ludviga Mis van der Roa “Manje je više“ vodimo se i kada je u pitanju uređivanje prostora. Minimalizam je zavladao svetom, jednostavne boje, svedeni dizajn i odvajanje od svega suvišnog u našem domu, stvara se prostor pogodan za život, ali i lep za oko svakome ko se u njemu nađe. Stoga će vam i proizvođači i prodavci nameštaja ponuditi komade koji su u skladu sa savremenim trendovima. Na vama je ipak da donesete krajnju odluku, i kupite stvari po svom ukusu. Na tom putu tekstovi kao ovaj daće vam smernice i savete koji će vam biti od koristi jednom kada se nađete na sajtu neke od prodavnice nameštaja.

Šta je neophodno da imate u dnevnom boravku?

 

Kao što smo napomenuli, neophodno je da razmišljate praktično. Selidbe i uređenje novih prostora idealno su vreme za izbacivanje svega onoga što vam ne treba i što je staro. U svoj dom želite da unesete potpuno nove garniture i komode, koji će osvetliti i osvežiti prostor. Ono na šta dizajneri sve više obraćaju pažnje je simetrija i ravne linije nameštaja. Stoga će vam biti lako da uklopite različite komade koji su napravljeni u sličnom stilu. Kombinovanje tri boje je idealni spoj, sa jednom baznom i dve koje će razbiti monotoniju prostora. Vodeći se principom da ne ubacujete neoptrebne stvari u stan ili kuću, ograničite se na osnovne komade kao što je sofa sa tabureima ili foteljama. Jedan do dva klub stočića biće sasvim dovoljni za dnevnu sobu, a TV komodu možete upotpuniti i policama za knjige. Dekoraciju, kao i dodatno osvetljenje uvek prilagodite tonovima čitave prostorije.

Da Vas podsetimo:  EPIGRAMI - PRIVATNA SVOJINA

Pronađite odgovarajući nameštaj za trpezariju

 

Trpezarija je sama po sebi jednostavna prostorija koja ima ograničen broj primarnih namena. Prema tome je i opremamo. Ono na šta treba da mislite na prvom mestu kada je u pitanju trpezarija je – izdržljivost. Sto od punog drveta biće stabilan ali i predivan dodatak vašem domu. Danas mnogi saloni nameštaja u ponudi imaju stolove koji su dizajnom znatno moderniji nego što su bili ranije, a čiji kvalitet i dalje zadovoljava potrebne kriterijume. Trpezarijske stolice su, pored svoje funkcionalnosti, i odličan estetski dodatak čitavoj prostoriji. Izbor je veoma širok, pa možete pustiti mašti na volju i odabrati zanimljive materijale ali i dizajn koji će trpezariju pretvoriti u nešto više od samo prostorije za ručavanje.

Spavaća soba je samo za odmor i uživanje

Izgleda da se o tome ne priča dovoljno, ali spavaća soba zaista treba da bude prostorija namenjena isključivo odmoru i uživanju. Zaboravite na sve dodatne sadržaje koji će spavaću sobu pretvoriti u radnu ili dnevnu. Razlog za to je veoma jednostavan. U spavaću sobu dolazimo kada želimo da se odmorimo i opustimo, i povezivanje te prostorije sa poslom ili bilo kojim drugim aktivnostima koje nisu podređene užitku, loše će se odraziti na vas. Ukoliko radite u istoj sobi u kojoj spavate, nivo stresa biće viši nego što bi to bilo u slučaju kada su ovde dve prostorije odvojene. Izdvojte vreme da pronađete kvalitetan krevet i dušek jer su oni ključni za kvalitetan odmor. Lampe čija svetlost će vas opustiti i ako je moguće, bez televizora u ovoj prostoriji. Svaka svetlost od strane elektronskih uređaja remetiće vaš ugođaj.

Uredite svoj kutak za opuštanje

U slučaju da u stanu ili kući imate dovoljno prostora, izdvojte jedan kutak koji će biti posvećen vašim hobijima i slobodnom vremenu. Ako ste strastveni ljubitelj knjiga, napravite svoju privatnu biblioteku u koju ćete, pored polica sa knjigama, ubaciti i udobnu fotelju i otoman. Slike i fotografije koje volite i koje vas opuštaju. Ukoliko ste odlučili da se bavite slikanjem i crtanjem, dokupite štafelaj i stavite ga u kraj stana koji će biti predviđen samo za umetnost. Bićete zahvalni sebi na tome jednom kada se budete opustili u kutku namenjenom isključivo kvalitetnom provođenju slobodnog vremena.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI - OSIROMAŠENI

Gde po kvalitetan nameštaj?

Kada je u pitanju odabir prodavnica i salona nameštaja, želimo da u svoj dom unesemo komade visokog kvaliteta koji će imati dugi vek trajanja. U tom procesu želite da izbegnete kompanije koje se bave masovnom proizvodnjom nameštaja, i čije primamljive cene ipak oslikavaju i slabiji kvalitet. Linea Milanović je preduzeće koje ima dvadesetogodišnje iskustvo u opremanju domova, ugostiteljskih i poslovnih prostora. Velika posvećenost u kreiranju svakog komada nameštaja karakteriše ovaj salon, u kom sa sigurnošću možete pronaći sve što vam je potrebno da uredite sve vrste prostora.

Savete za uređenje doma možete naći na svakom koraku. Ne ograničavajte svoju pretragu i istražite sve opcije. Tek tada moći ćete da donesete prave odluke u kreiranju idealnog prostora za boravak. Dajte sebi vremena, jer je opremanje prostora dug, ali i veoma prijatan zadatak, čiji rezultati traju jako dugo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime