Linta: Tužilaštvo za ratne zločine da ispita Fadilu Mujić

1
203

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je Tužilaštvo za ratne zločine da ispita Fadilu Mujić iz Udruženja “Majke Srebrenice” u vezi monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima u selu Kravica 7. januara 1993. godine.

Linta u današnjem saopštenju navodi da je Mujićeva u intervjuu za MTV Igman potvrdila da su “muslimanske snage na čelu s Naserom Orićem”, planirale napad na srpsko selo Kravica, kao da je veliki broj žena iz Srebrenice, uključujući i nju samu, učestvovalo u tom masakru i pljački.

“U ovom javnom svjedočenju jasno se vidi da se radilo o dobro smišljenom planu čiji je cilj bio ubijanje i etničko čišćenje Srba i uništavanje svega što je srpsko u Kravici”, saopštio je Linta.

Naglasio je da taj intervju predstavlja duboku uvredu za žrtve, njihove porodice i preživele, “jer Fadila Mujić govori da je i ona želela da učestvuje u napadu i opravdava ubistva Srba činjenicom da su tražili hranu”.

Na Božić 1993. godine svirepo je ubijeno 49 Srba, a najstarija žrtva je imala 90 godina. Selo je opljačkano i zapaljeno je 700 srpskih kuća.

Linta ističe da još ne postoji nijedna sudska presuda pred Sudom Bosne i Hercegovine za počinjena ubistva Srba u Kravici i više od 100 srpskih sela i zaselaka na području srednjeg Podrinja.

Takodje, dodao je, ne postoji ni presuda za brutalno mučenje i ubistva zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebreničkim logorima.

https://politicki.rs/

1 KOMENTAR

  1. Ту почиње прича о „геноциду у Сребреници“. Упадом на Божић у српско село Кравицу 1993 године. Ту се отелотворију НО „Мајке Сребренице“ у пљачкашком походу на велики Хришћански празник. Шта се све догађало на Православне празнике, по селима око „заштићене зоне“, док се није набројало 3000 разног узраста погинулих Срба, наведених по имену и презимену, по начину убиства по добу зрелости. Покојни патолог Станковић је направио документацију, ако је данашња власт као и све друго није испоручила органима Федрације. Подмукло у замену за подршку „великом борцу за Нобелову награду“……. Од тог „геноцида“ данас добро живе НВО не само у Федерацији, него и у Србији, па ;Драшковићи, Јовановићи, Чанкови, Кораћеви,Тепићка, Тадићеви, Додикови, па и онај мали пицопевац из Бањалуке, део црногорског парламента……….. Братија од трговине и „патриотских“ осећања, не примећује кости мученика, али зато на мезарје у Сребреници крокодилске сузе лије са све Фадиле Мујкић пљачкароша и паликуће „мајки Сребренице“………………

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime