Ljubav i mržnja

0
751
Aleksandar Arsenijević / Foto: ozonpress

Ko zna koliko bi još vremena izdangubili sociolozi, psiholozi, politikolozi i njima slične mudre glave kako bi iznašli objašnjenje zašto se Srbistancima, narodu najstarijem, dešava sve ovo što decenijama unazad živi i preživljava. Zbog čega nikako da se dočepaju zelene grane, a uspelo je mnogima sa kojima su se sprdali i koje su nipodaštavali. Svašta je tu bilo u opticaju od Turaka pa do Broza. Od podaničkog genetskog koda do opštenarodnog mazohizma, a odgovor se krije u samo dve reči: ljubav i mržnja.

Ko zna koliko bi sve to trajalo da nam onomad jedan verni čitalac portala Ozon Press, redovni komentator i ekspert za svaku temu, nije otvorio oči.

Foto: printscreen

Dakle dame i gospođe, drugovi i gospodo koji po portalima i društvenim mrežama već osam i kusur godina izlučujete tone pljuvačke i sipate drvlje i kamenje po našem voljenom gospodaru Vučiću poslednji je momenat da stanete pred ogledalo. Da sebi priznate, kad već niste u stanju drugima, da je sve ono što zamerate ljubljenom vođi zapravo ništa drugo odraz vaše nemerljive mržnje prema svemu progresivnom. Da to za šta ga godinama optužujete nema ama baš nikakve veze sa utemeljenim kritikama već sa vašom bezgraničnom mržnjom. Taman koliko je odraz vaše neskrivene mržnje i tvrdnja da su čačkonačelnik MrMi i njegovi eksperti ulupali vaš novac u bedem, prostor koji oni doživljavaju kao Gradsku plažu, Rimski trg… mada u Čačku ima mnogo urgentnijih infrastrukturnih problema koji decenijama čekaju da budu rešeni.

Ugledajte se bre na pošten svet kome ni prazni novčanik, frižider i stomak ne mogu da pomute bezgraničnu ljubav prema voljenom gospodaru čiju sliku celivaju kao ikonu. Doduše još mu, kao onomad Slobi, ne skandiraju kako ga vole.

Da Vas podsetimo:  A TI, SRBINE?

A vi?

Foto: printscreen

Pa kakvi ste vi to ljudi kada ste već 6. oktobra pre dve decenije, još se nije bio ni ohladio auspuh na bageru Džoa bageriste, a vi ste one koje ste do tada neskriveno bezrezervno podržavali optužili kako je sve isto samo Slobe nema. Kako su izneverili vaše nade i očekivanja i umesto demokratskih uvalili vam, kao kukavica jaje, personalne promene.

A to što očekujete da vidite leđa našem ljubljenom gospodaru jer ste ga navodno nebrojeno puta uhvatili u laži, a njegove lakeje sa prstima u vašem xepu, pa vas još pravi na budale, e taj fim nećete gledati.

Ima i biće ovde profesionalaca i Srbistanaca čija ljubav prema voljenom vođi dostiže kosmičke razmere i ništa je ne može pomutiti, osim kako nas istorija uči, novog vođe, čije su bajke koje vi besramno nazivate lažima još prijemčivije našem uhu zbog čega ćemo mu pokloniti svu ljubav ovog sveta.

Samo ima tu jedno ali što devojci sreću kvari.

Prizaćete ipak je malo šizofreno kad oni koji danas u znak nemerljive ljubavi celivaju sliku ljubljenog im vođe, koji je koliko juče na sva usta sejao mržnju prema pripadnicima drugih nacija i političkim neistomišljenicima, osim ako to kojim slučajem nije bio deo političkog marketinga, optužuju za širenje mržnje svakoga ko se drzne da otvoreno kaže da je vođa go. Odnosno da ipak veruju sopstvenim novčanicima i stomacima nego gospodarovoj demagogiji i samohvali.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime