Ljuke, Nenade Čanku od Srba u Crnoj Gori i naše svete SPC, ljuke!

1
1152
Znaš li, nesoju, šta uopšte znači to: ljuke?!

Ne znam ni ja ali pamtim da je baba tako rasterivala stoku kad navrne na tuđe livade i vredelo je- vazda bi se stoka svrnula čuvši to – ljuke, pa, eto, poslušaj i ti, mada je stoka, veruj, umna i razborita, no…

Veliš, ableku, da crkva diže halabuku o položaju Srba u Crnoj Gori koje, ubeđen si, Milopoklonitelju, taj fukarski režim čuva i tetoši ko malo vode na dlanu, je li?!

Ko malo vode – da, al’ one kojom bi nesoji da poškrope papratišta i trnje u koju su premetnuli Crnu Goru, umesto da to bude živa voda izvora naše ponosnice!

No, šta ti o Srblju znaš, mučeniče, kad je za tebe Kosovo i Metohija kamen u cipeli Srbije umesto kamen međaš na kojem se rađamo i vaskrsavamo; šta ti o Srblju znaš kada ti je ta ista Srbija prevelika za dičnu Vojvodinu (smeta li ti i što se tako zove?!); šta ti o Srblju znaš kad ko mahnito june besomučno biješ o crkvene porte ko o pale tarabe koje valja satrti?

Biti Srbin u Crnoj Gori jednako je mučeništvu, nacionalni balavče!

Jednako je najstrašnijoj osudi nevinog na doživotno izgnanstvo s korena na tom istom korenu!

Žao mi je te, veruj, iskreno žao jer toliko prezireš božiji dar zvati se Srbinom, ničeg lepšeg i blagoslovenijeg od toga!

Ničeg svetijeg negoli biti potomak onakvih predaka, sve sveti do svetih, mirotočni… Mi smo narod ikona, nesrećo, freske su nam seni, oltari- kolevke, pričesti- zavetne blagovesti da život nije tek zbeg već pravednička borba za krst časni i slobodu zlatnu!

Znaš li, muko, da Bog veruje u tebe i kada ti ne veruješ u njega!

Da Vas podsetimo:  (NE)ZASLUŽENA KAZNA

Znaš li da te ta ista sveta crkva koju s prezirom prizivaš vazda temelji da ne iščiliš u ništavilu kojim postojiš?!

Ne traješ ti, bezvero, zato što huliš na sve sveto, već što sve sveto ne da bujicama hada da te potope ko davljenika sopstvene mržnje…

Idi, besputniče, idi na dan i budi Srbin u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji pa onda svedoči, imaćeš o čemu, na kolenima, ridajući, dozivajući Gospoda i slaveći tu blagodat biti Srbinom i kada ti đavolji nakot uzima to za iskonski greh!!!

Ljuke, Čanak, od Srba, Crne Gore, Kosova i Metohije, Srpske pravoslavne crkve, ljuke!

Na svoju livadu ludila – eno rodilo bunika koliko ti srbomrziteljski apetit ište!

Ljuke, Milu i Vučiću pod skute da imaju na šta noge da opruže dok odmaraju od juriša smislom besmisla!

Ljuke u papratište i trnje, sakrij se da te ne stigne hajka najveće pošasti od koje sumanuto bežiš – sebe!

Mihailo Medenica
in4s.net

1 KOMENTAR

  1. A sto se Medenica ljuti ?

    Da li zato sto Nenad Canak kaze :
    U Srbiji, po Ustavu, svi gradjani su ravnopravni osim popova koji su malo vise ravnopravni jer ne placaju porez, ne placaju PDV, a poseduju ogromnu imovinu, zgrade, metohe, zemljista, prodaju usluge i robu u gotovom . . .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime