Logičan korak na diktatorskom putu: Vučiću, kladio sam se na tebe

0
918

img970Vučiću, nikad nisam uplatio sigurniju opkladu nego sada, na tebe, budućeg pobednika na predsedničkim izborima.

Odluka o tvojoj kandidaturi, koju si doneo još u septembru, očekivan je i logičan korak na dikatorskom putu, koji su ti utabanali idol Slobodan Milošević i gospodar Milo Đukanović. Kao i oni, svaki u svom vremenu, i ti si uništio sve državne institucije, pogazio Ustav i zakone i postao apsolutni vladar sudbina svih građana. S takvom moći, svejedno je da li si na Andrićevom vencu, u Nemanjinoj ili u vinskom podrumu u Jajincima. Za tebe je zaista bolje da preuzmeš ulogu predsednika države, a neka tvoja marioneta neka statira u stilu Mirka Marjanovića ili Mirka Cvetkovića.

Predsednički izbori su zgodna prilika da s političke scene počistiš najozbiljnijeg opozicionara Tomislava Nikolića. Vojvoda je potrošen, njegova krvava bajka se završila, red je da ide u penziju. I on bi to voleo, ali muči ga jedan problem – poznaje te. Zna da ćeš, čim njega deportuješ na Gledić, da bere gljive, udariti na celu porodicu. Tvoji mediji će obaviti posao tužilaštva i objaviti sve sporne donacije Dragičinoj fondaciji, nestašni Radomir odleteće s vlasti u Kragujevcu, a Branislav neće moći ni da se iz Fudbalskog saveza vrati na mesto pomoćnog trenera u Teleoptiku. Toma bi i na to pristao, finansijski je zbrinuo deset sledećih generacija Nikolića. Međutim, Dragica mu ne da mira. Malo u želji da zaštiti sinove, malo više zbog nezasitog apetita, ona tera Tomu da se bori za još jedan mandat.

Ne sumnjam, lako ćeš izaći na kraj s bajčetinskim klanom. Do sada si ih peckao s pričama o nezakonito stečenoj imovini, nelegalno podignutim kućama, švalerkama i vanbračnom decom. Kad ih, kao što znaš, uz pomoć policije, pravosuđa i Šešelja, provučeš kroz medijsko blato, neće ih oprati ni Morava, ni tihi Don. Zbog toga, jedva čekam Tominu sretenjsku konferenciju za novinare, na kojoj će, opet u suzama, objasniti da više nema razloga da se žrtvuje za Srbiju, prepušta je u tvoje sigurne ruke.

Da Vas podsetimo:  Svako 11. dete u Srbiji bilo žrtva seksualnog nasilja: Jezivi podaci o zlostavljanju dece za 2021. godinu

Kad dovršiš drugo političko oceubistvo lako ćeš da izađeš na kraj s opozicionim predsedničkim kandidatima. Vuku Jeremiću si, sumnjom da je umešan u ubistvo gardista na Topčideru, nagovestio šta može da očekuje. Za Sašu Jankovića si pripremio sličnu pakost. Neki bolesni um, verovatno tvoj, konstruisao je spletku u kojoj će tvoji mediji plasirati priču da je Arkan poklonio Jankoviću pištolj kojim je njegov prijatelj Gojković izvršio samoubistvo u njegovom stanu. Isti mediji neće ni pomenuti šta si ti radio u vreme te nesreće, daleke 1994. godine, koliko je ljudi ubijeno ili ubijalo u ime politike koju si zastupao. Posle serije naslova u „Informeru“ i prigodnih emisija na Pinku, u kojima će se čitati Mitrovićeva pisma „Saletu Prangiji“, Jankovića ćeš svesti na Šutanovčev nivo, ispod pet odsto.

S Ivicom Dačićem ti je lako. Malo će podići cenu usluga, ali to nije problem, ionako mu ne daješ svoje, nego naše.

Kad sve to složiš, eto tebi pobede u prvom krugu, kako i zaslužuje svaki neprosvećeni apsolutista tvog kalibra.

Da si duhovit, predložio bih ti da umesto svemoćnog sebe kandiduješ nekog drugog iz svog kartela. Recimo, princ prestolonaslednik Danilo bio bi odličan kandidat. Ne mari za školu, ne radi, podržali bi ga svi konobari s „Rivera“ i ostalih splavova. Kad pobedi, bio bi prvi predsednik u savremenoj istoriji Srbije koji bi ordene dodeljivao u noćnim klubovima, uz Stojinu „Belu ciganku“ i Cecino „Didule“, sve u društvu savetnika Veljka Ražnatovića i Mirka Šijana. Ako baš nećeš da Danila uvlačiš u svoju političku patologiju, tu ti je Vladimir Đukanović. Ili Milovan Drecun. Ili Marjan Rističević. U svom okruženju imaš bezbroj nebitnih i opskurnih tipova koji bi, naravno uz tvoju pomoć, uverljivo pobedili i ponizili opozicione kandidate, svodeći ih na realnu meru.

Da Vas podsetimo:  Nada ima petoro dece i živi kao podstanar: Otišla je da pita za stan, pa dobila odgovor da decu pošalje u hraniteljsku porodicu!

Preslab da se odupreš svom karakteru, uveren sam da ćeš kandidovati voljenog sebe. I, pobedićeš. Ne zato što si, kao što misliš, pametan i jak, nego što ti se suprotstavljaju tvoji mentalni dvojnici, ograničeni pohlepom i diletantizmom. Takvi, aktuelni opozicionari spremni su da učestvuju u svim tvojim prljavim igrama, zainteresovani isključivo za ličnu korist i nesposobni da vide koliku štetu će naneti građanima koje tobož zastupaju.

Kad bi bili ozbiljni, bojkotovali bi izbore i naterali te da predstavu odigraš samo sa Šešeljem i grupicom klonova blaženopočivšeg Šećeroskog. Pa, ti onda objašnjavaj svojim stranim sponzorima zašto ti, posle krađe na prošlim parlamentarnim izborima, Savamale, helikoptera, Dinkića, Karića i ostalih afera, niko ne veruje i ne želi da učestvuje u tvojim prevarama i povampirenju devedesetih.

Ne brini, tzv. opozicionarima ne pada na pamet da te bojkotom raskrinkaju. Svi igraju za tebe, zato sam se i kladio na tvoju kandidaturu i pobedu. Iako me u poslednje vreme neće sreća u kladionici, red je da i ja izaberem pravog konja za trku. Za svaki slučaj, uplatio sam samo hiljadu dinara, ne vrediš više.

Predrag Popović

www.predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime