Lompar, Jeremić: Srbija između Nobela, ordena, Erdogana i Vučića

0
1223

-Postoje činovi koje treba i možete da objašnjavate, a postoje činovi koji sami za sebe govore. Tačno je, nisam prihvatio ponudu da govorim na toj svečanosti, zbog ordena koji je tamo uručen. Nemam potrebu da to relativizujem i objašnjavam – rekao je profesor Milo Lompar u najnovijoj ”RasPravdi”, govoreći o nedavnoj svečanosti kojom je obeleženo osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a na kojoj je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljen Orden Svetog Save.

– Obeležavanje jubileja Srpske pravoslavne crkve počelo je liturgijom, koja nije prenošena na RTS-u već je tamo u to vreme išla ”Šarenica” – dodao je, gostujući u istoj emisiji, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova. – Кada je moja supruga, koja je radila na RTS-u, pozvala svoje bivše kolege da ih pita zašto nema prenosa, rečeno joj je da prenosa nema zato što Vučić ne prisustvuje liturgiji. Ali, čak i to na stranu, tri dana je trajalo obeležavanje jubileja, a od toga dva dana ste dva dana na svim televizijama mogli da gledate posetu turskog predsednika Srbiji. Naravno da je Turska važna i da treba razvijati odnose sa Turskom, ali u tom trenutku ta poseta nije bila baš u potpunosti primerena.

Pored Vučićevog ordena, gosti su govorili i o dodeli Nobelove nagrade Peteru Handkeu, odnosno histeričnim komentarima kojima je ta odluka propraćena u okolnim ali i Zapadnim zemljama, zatim o situaciji oko Кosova i Metohije, o tome kako se politika i rečnik Vučićevog režima poklapaju sa onim što zastupa i govori Druga Srbija, kao i o nasleđu Slobodana Miloševića i Petog oktobra.

Emisija ”RasPravda”, autora i voditelja Miodraga Zakrovića, prikazuje se na JuTjub kanalz ”HelmКast”, a nastaje u saradnji sa portalom ”Pravda”.

Da Vas podsetimo:  Upoznajte jedinu Srpkinju iz sela Vagneš

HelmCast 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime