LUDILO:“Osam vekova smo čekali da se pojavi neko kao Vučić“

2
992
Foto: printscreen

Osam vekova smo čekali spomenik Stefanu Nemanji, toliko je trebalo da prođe da neko kao što je predsednik Vučić predloži da se podigne spomenik, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Na papiru zamenik, a zapravo glavni u gradu, kritikovao je protivnike postavljanja spomenika, optuživši ih da žele slabu Srbiju.

 – U glavama tih koji se protive, Srbija ne sme da bude ponosna, mora da bude slaba, da bude zemlja koja se izvinjava drugima. Vučićeva Srbija je snažna, koja poštuje druge, nikome ne preti i poštuje svoju istoriju – zaključio je Vesić.

Izjava Gorana Vesića za beograd.rs
Izjava Gorana Vesića za beograd.rs

Ovo svedoči da u glavama čelnih naprednjačkih figura vlada totalna inverzija. Tako sada slušamo vakele Vučićevih satelita, koji još samo treba da optuže sve prethodne srpske vladare kako nisu bili dovoljno velike patriote da se sete da podignu spomenik Stefanu Nemanju.

Ubeđuju nas da će Srbija biti ponosna zbog spomenika, a ne zbog podizanja kvaliteta života njenih građana. Evo, baš je beskućnik koji čeka u redu za obrok u Narodnoj kuhinji izuzetno ponosan zbog vizije Vučića o spomeniku Stefanu Nemanji. Radnici ostali bez posla su u ekstazi što je Srbija postala snažna zbog spomenika rodonačelniku dinastije Nemanjić. Mogli bismo tako da nabrajamo.

Izvor: Otvoreno.rs

2 KOMENTARA

  1. Što je veća izdaja naroda i države od strane sekte koja vlada i njihovog vođe, to je glasnija galama tih sektaša o svom patriotizmu i zaslugama za narod i državu, kojom vlast pokušava da prikrije zlo koje čini nad kukavnim podanicima-rajom podvijenog repa i državom koju su nasledili od predaka boljih od sebe. Mađioničari varaju publiku odvlačeći im pažnju dok izvode trik. Sveopštim medijskim bombardovanjem većinski nemislećeg, lakomislenog, povodljivog, na vlast lakomog i za male pare potkupljivog naroda (SVIH slojeva), sektaši na vlasti u Srbiji rade isto. Zamajavaju masu milozvučnim bajkama o sveopštem dobru koje im daruje vlast i vođi najboljem od svih ikada, a u stvarnosti punom brzinom guraju Srbiju u propast. Pod pokroviteljstvom i tutorstvom zapadnh centara moći, istorijski dosledno destruktivnih po Srbe, a u moderno doba prekomponovanih u nadnacionalne strukture globalne diktature. Kada se tome doda da je uvezeni zapadni izum, potrošačko društvo, Srbima još gore od komunista okrenuo naopako moral i shvatanje tradicije i vere, iščupao narod iz korena i bacio ga na ledinu- tržište da ga nose i bacaju surovi principi kapitalističke materijalističke grabeži, onda je sektašima na vlasti još lakše da sprovedu planirano zlo. Otpora uništenju naše jedine države u narodu skoro da nema. Nameće se mantra da je otadžbina, znači zajednički dom za koji se vredi boriti i žrtvovati, tamo negde drugde, tamo gde više zarađuješ. Pare postadoše jedina mera svega. Pa, iz toga sledi da su nam preci bili budale koji nisu uzeli sve što im život pruža tj. da se uvek „restartuju“ pred svakim novim osvajačem, da je trebalo svaki put da zaborave ko su i šta su pred njima i postanu šta oni žele. Umesto što su se uvek borili da ostanu to što jesu na zemlji koja je njihova. Komunisti su započeli čupanje Srba iz korena, a potrošačko društvo sa svetinjom- novcem, ga je dokrajčilo. Zato ovakve psihopatske ljudske nakaze i mogu da dospeju do vlasti i vladaju narodom na stranputici koji se krsti, a u boga ne veruje i diči se svojom istorijom, a pojma nema o istoj jer je lenj i površan da išta nauči o onima u koje se lažno kune. I najgore, svoju dušu je dao na rasprodaju, za bagatelu. Zato nam je i država na rasprodaji. Đuture, sa narodom, ovde je sve na rasprodaji.

  2. Da li je pisac ovog teksta protiv podizanja spomenika? Da nije podignut, znaci li to da ne bi bilo „beskucnika koji cekaju u redu za obrok u Narodnoj kuhinji“? Po Republickom zavodu za statistiku, znaci zvanicni izvestaj, 65% stanovnika u Srbiji je siromasno, 40% stanovnika ne moze da zivi od plate koju zaradi na mesec, a puke sirotinje koja kopa po kantama za djubre i ceka u redovima u Narodnim kuhinjama za parce leba i tanjir supe ima 25%. To su zvanicni podatci a u realnom zivotu je mnogo gore. Slazem se da prvim delom recenice: da srbofobi koji se protive podizanju ovog spomenika su oni koji mrze Srbiju i ne zele (i rade debelo na tome!!) da Srbija bude ponosna, mora da bude slaba i da se izvinjava drugima. Vucic je zasluzan sto se izvinjava svima, sto je dopustio da u Beloj kuci sedi na hoklici ispred Trampa, sto se nije desilo niti i jednom predsedniku i ni jedne drzave. U Beloj kuci, Tramp i gosti predsednici sede u zutim stolicama jedan naspram drugog. Vrlo je bolno saznanje da smo okupirani od strane Amerike, mi nemamo suverenitet. Okupator je uveo u Srbiju fasisticki kapitalizam, krvavi, a u kapitalizmu ima najmanje 1/3 sirotinje kad je drzava u normalnom stanju. Amerika ima oko 330 miliona stanovnika i uvek su imali oko 110 miliona sirotinje, a onih sto kopaju po kantama za djubre imaju oko 50 miliona! 72 miliona amerikanaca
    danas ne rad,i traze pomoc za nezaposlenost, treba da vidite sta su nepregledne kolone u pet -sest redova, satima cekaju da dobiju hranu, sirom amerike! Vucic je americka marioneta, koju ce oni smeniti kad im odradi posao koji su mu dali u zadatak. Svi tkz. „srbski“ predsednici od 2000-te su americki vazali, koje postavlja Vasington!. Mene cudi da su mu dozvolili da podigne taj spomenik a pogotovu sto su ga Rusi napravili!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime