Mafijaško špijunske igre u Srbiji

0
1168

Darko-Saric-General-papajaSrbija je na bezbednosnom posmatranju vodećih stranih službi, pre svega CIA ali i MI6 i BND. Centralna struktura kontrole,uticaja i uigravanja raznih kriznih scenarija su sfere bezbednosti i kretanje mafijaških i narko kartela. CIA i BIA su „sprovele“ Darka Šarića u Srbiju koji se sada „poigrava“ sa vrhom države i policije oko otkivanja „zagonetnih“ ličnosti u vrhu MUP-a i vezama sa narko kartelima.
Država i tužilaštvo su odmah reagovali na izjave Darka Šarića, kao i LJubiše Buhe Čumeta, i u toj međusobnoj borbi, mafijaških informacija i dezinformacija, stvoreno je javno mnenje preko tabloida koje uzdrmava vrh MUP-a. CIA je pre nego što je isporučen Darko Šarić uigrala Darka Šarića da „korak po korak“ raskrinkava vrh MUP-a, ali i političku scenu Srbije i na taj način se Srbija destabilizuje, poliitčki slabi i predstavlja kao država i društvo ogrezlo u kriminalu.

Ko upravlja MUP-om?

Nakon afere sa generalom „Papajom“ i smenom vrha MUP-a, dolazi nova afera vezana za tajnovitog Kosmajca koji je opisan u Beloj knjizi mafije 2001. godine, ali ga niko do sada nije uhvatio „na delu“. Tajanstvni Kosmajac je dobro obrađen u tajnim krugovima zapada, isto tako poznat je i vrhu MUP-a i BIA, ali niko do sada nije tražio njegovo raskrinkavanje. Na taj način „tajanstveni stranac“, bos Kosmajac, samo pojačava političku igru u Srbiji koja postaje sve više napeta.

Tako donedavni ministar policije, premijer i lider Ivica Dačić, loše stanje u vrhu MUP-a prebacuje na bivšeg predsednika Srbije i DS Borisa Tadića. Sadašnji ministar spoljnih poslova, koji je hvaljen od FBI i CIA za otkrivanje mreže „Balkanski ratnik“, nije bio upoznat sa stanjem u vrhu MUP-a i povezanosti sa mafijom i korupcijom, te zato krivi bivšeg predsednika Srbije. Čudnovato je da je premiejer Srbije Ivica Dačić od 2012. do 2014. godine bio „neobavešten“ o umešanosti vrha policije sa kriminalnim klanvima, kao i dok je od 2008-2012. godine bio prvi zamenih – potpredsendik vlade i ministar policije. Sve to deluje suviše naivno i providno da bi se prihvatilo kao realno.

Da Vas podsetimo:  RAT BEZ KRAJA?

Ko je odgovoran?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je medijsku i političku akciju razotkivanja mafijaške grupacije narko bosa Kosmajca uz podršku zapadnih tajnih službi, pre svega CIA koja ima za potrebu da preko kriminalnih klanova i mafije na Balkanu kontorliše vlade i tokove droge. Poznato je da CIA izuzetno složene akcije spovodi sa narko klanovima po svetu i u Evropi. Na taj način se otkriva i umešanost političara i tajkuna u poslove mafije i narko kartela. Smene u vrhu MUP-a su vešto spinovane, ali i dalje po „dubini“ policije vlada visko razvijeni koruptivni faktor i značajan broj visoko plasiranih policajaca je umešan u razne profitne poslove mafije, ili su na njenom dodatnom „platnom spisku“.

Bivši ministar i premiejer Ivica Dačić se pravi da nije kontrolisao vrh MUP-a nego je po njemu to činio Boris Tadić . Po toj analogiji i sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić drži pod punom kontrolom vrh MUP-a, a ne ministar Stefanović koji je premijerov izvršilac. Ako na osnovu vlasti i moći dolazimo do ovakvih zaključka onda možemo konstatovati da je Milošević potpuno kontrolisao vrh MUP-a, to je radio i Koštunica, Boris Tadić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Ministri policije su bili „oficiri za vezu“ između vlade i MUP-a bez pravog uticaja. Ovo može da se prodaje sam kao jeftina politička šala znajući da je glavna poluga moći u Srbiji upravo MUP i da se partije na vlasti uvek bore da kontrolišu MUP, pre nego p privredu ili finansije.

Sva kontrola vrha MUP-a, i saznanja o korupciji i vezama policijske oligarhije sa mafijom, bila su ili uvezana sa vrhom države i politike, ili su se stvarali „paralelni“ sistemi. Ako se sve to sagleda i prihvati „zdravo za gotovo“ i vrh BIA i VBA je u sličnoj poziciji, odnosno podložan zloupotrebama službi od strane političkih oligarhija na vlasti. To samo govori da je bezbednosni sistem u Srbiji veoma porozan, pod uticajima i raznim interesima. Tragično je za Srbiju kada se mafijaški zaštićeni svedoci i optuženi narko bosovi aktivno uključuju u urušavanje MUP-a i stvarnje politčkih afera.

Da Vas podsetimo:  Politički i spoljni odnosi Republike Srpske i Republike Hrvatske

Tomislav Kresović

Vidovdan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime