Magistar sam tim se (ne)dičim

0
1023
Foto: pixabay.com

Poslednje ili zadnje, kako bi rekao premudri i nadasve pismeni napredni narod srbistanski, vreme došlo!!!

Taman se narod povratio od stresa što nam je veliki vođa zanemogao posle „eksplozije” bombe Krušikare, kad ne lezi vraže. Neki tamo polupismeni i zaludni profesorčići, kojima leva noga ne misli dobro desnoj, tvrdnjom kako je doktorat Malog ministra Siniše plagijat unesoše novu smutnju međ’ narod srbistanski. Ej bre, našli oni da proveravaju jednog ministra.

I šta sad?

Znači pošteni napredni Srbistanac mora da krije kao zmija noge da se bavi naučnim radom. Da je kao takav stekao magistarsku diplomu i da sprema doktorsku disertaciju. A nekada su takve stvari udarane na velika zvona. Pamte oni koji uveliko troše sedmu i osmu životnu banku kako je svojevremeno Čačanski glas sa ponosom pisao o našim sugrađanima novopečenim magistrima i doktorima nauka, jer šta god neko mislio o onom sistemu, steći te titule nimalo nije bila mala zajebancija. Iziskivalo je to, rođaci moji napredni i energije i rada i vremena.

A danas?

Danas palamudi što su silne godine straćili da bi došli do najvišeg akademskog zvanja nikako da se pomire sa činjenicom da živimo u bržim, jačim i boljim vremenima. Da je, kao u slučaju gradonačelnika Severne Mitrovice, od vatrogasca do doktora ekonomskih nauka moguće stići za svega dve godine. I onda se neko čudi što čačkonačelnik Milunče ni pod pretnjom teškim mukama, evo već nepunu deceniju ne priznaje da se vozdigao do uvaženog magistara nauka, i da mu je pre četiri godine odobren rad na doktorskoj disertaciji.

Pa ne kopča se Milunče na leđima. Jasno je njemu, za razliku od ostatka napredne elite pendžetiranog obraza, da se u našoj kapitalnoj kasabi tačno zna koliki su čiji dometi. Pamti on kakava je sprdnja nastala kada je magistrirao Velimir zvani Miki (ministar kapitalnih investicija). Kakav podsmeh izaziva magistarska titula eksperta za vartburg limuzine i kapitalnog brata Voja. Šta treba da mu sad, pošto ga je poplava donela u čačkonačelničku fotelju i na čelo čačanskih naprednjaka, dušmani prilepe nadimak Mrmi (skraćeno od magistar Milunče).

Da Vas podsetimo:  Loši (đaci), gori (sistem)… PISA test

Svestan je Mrmi, kao iskusani prodavac automobila, da je traktor ubačen u nalickanu karoseriju labordžinija ipak samo traktor i da nije svako drvo za violinu. Mudro je procenio da mu je lagodnije da ćuti i pravi se mrtav nego da maše titulom pa da dušmani počnu da trakeljaju i po njegovom magistarskom radu tražeći elementa resavske prepisivačke škole.

I zamalo da mu uspe da nije žutog ološa kome je Vučićevo napredno zlatno doba trn u oku.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime