Maja Gojković se obrukala naočigled svih u Parlamentu

1
1130
1_175478Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković nije se najbolje snašla u svojoj ulozi na jednom od skupštinskih zasedanja.

Naime, zamerivši narodnom poslaniku Nove Stranke Vladimiru Pavićeviću način na koji izgovara ime vladajuće stranke u Srbiji, samo se uplela u sopstvenu kolotečinu.

– Poslaniče, doktore Pavićeviću, Srpska napredna stranka…Ispravite se u mikrofon, molim vas, da ne bi bilo zabune i uvrede za poslanike SNS. Ovu drugu stranku nemamo u Parlamentu – navela je predsednica Skupštine, pošto je Pavićević u prethodnom izlaganju SNS nazivao samo ‘Napredna stranka’.

Međutim, poslanik opozicione stranke javio se za repliku i Gojkovićevoj objasnio šta je zapravo hteo da kaže.

– Ako ja dobro razumem nekakva pravila našeg jezika, nekada koristimo i skraćenice. Ne moram ja svaki put kada hoću da kežem ‘hoću’, da kažem ‘hoću’, mogu da kažem ‘ću’. Puni naziv Nove stranke je ‘Nova stranka’, a skraćeni ‘Nova’ – i ako bi predsednica Narodne skupštine rekla ”reč ima narodni polsanik ‘Nove’ Vladimir Pavićević”, meni to ništa ne bi smetalo – objasnio je poslanik Nove stranke i dodao: ”Očekujem da polsnicima SNS ne smeta kada ja koristim skraćenu ”Napredna stranka” jer je jasno da nemamo nijednu drugu stranku u ovoj Skupštini koja po nazivu liči na Srpsku naprednu stranku.”

– Znači, slažete se da vas prozivam samo sa STRANKA – upitala je Pavićevića predsednica Skupštine Srbije, koja očigledno nije najbolje razumela navode narodnog poslanika Nove stranke.

Snimak pogledajte do kraja kako bi vam bilo jasnije.

Valjda je i njoj jasno ”gde je zapelo”.

Dnevno

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime