Majka Marije Ćurčić je Ani Brnabić postavila jako važna pitanja

0
1428

Prezenterka i dopisnica Aljazeera Balkans Anne Marie Ćurčić, majka modela Marije Ćurčić koja je u novembru izvršila samoubistvo, na Twitteru se obratila predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i postavila joj neka važna pitanja.

Anne Marie Ćurčić je pokrenula kampanju VAŽNO JE, kojom pokušava podići svest o važnosti mentalnog zdravlja. Njena je želja okupiti stručnjake koji bi osmislili strategiju za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu.

Prenosimo kompletan Twitter thread Anne Marie Ćurčić.

– Poštovana Predsednice Vlade, Dozvolite mi da se predstavim – zovem se Anne Marie, roditelj sam jedne od oko 1.300 godišnjih žrtava suicida zemlje koju vodite. Zemlje u kojoj pet odsto populacije pati od depresije, inače drugog uzroka smrtnosti među mladima od 15 do 25 godina (WHO).

Obraćam Vam se, dakle, kao neko ko je pre tri meseca doživeo najstrašniju, najužasniju tragediju koju jedan roditelj može da doživi. Tragediju koja vas menja iz korena. Drugačije dišete, hodate, razmišljate, sve je drugačije od siline tog neopisivog bola s kojim morate da živite.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime