Maksimovići očekuju obećanu pomoć predsednika Srbije

1
1759
Foto: rtv plus

Tročlana porodica Maksimović iz Gornjeg Kusca, nadomak Gnjilana, jedna je od mnogih kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno, na velikom skupu u Lapljem Selu, obećao pomoć.

Maksimovići se nadaju da bi uskoro trebalo dobiju građevinski materijal za završetak radova na izgradnji kuće koju su sami počeli da zidaju još pre desetak godina.

„Mnogi su nam ranije obećavali pomoć, ali pomoći niotkuda . Nadam se da će predsednik Vučić ispuniti svoje obećanje i da će građevinski materijal uskoro stići. Nemamo para da bi sami priveli izgradnju kraju, ali smo sposobni da sami uradimo građevinske radove“, kaže tridesetogodišnji Miloš Maksimović.

Zajedno sa majkom i ocem, živi u trošnoj kući koja je izgrađena pre skoro stotinu godina. Na novom objektu, na ulazu u selo, radovi su stali jer nije bilo novca.

Žive teško, kao i većina stanovnika Kosovskog Pomoravlja. Najstariji ukućanin, Živko, kaže da nemaju nikakva primanja osim minimalca od 11 hiljada dinara mesečno, što u zimskim mesecima nije dovoljno ni za osnovne troškove za struju i komunalije i lekove za bolesnu suprugu.

Ali, kada iz novog odžaka krene prvi dim, Maksimovići očekuju snaju i proširenje porodice. Pomoć i radost ostarelim ljudima.

POGLEDAJTE VIDEO:

kmnovine.com / РТВ Пулс

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime