Mali Nišlija poklonio svoje igračke

0
656

igrackeMališani u Sigurnoj kući i deca koja boluju od raka u Nišu ubuduće će imati nove igračke i slikovnice koje će im upotpuniti vreme, zahvaljujući 9-godišnjaku Aleksi Dimitrijeviću, koji je pred Uskrs, svoje igračke poklonio deci.

Društvene igre, slikovnice, automobile, kockice, interaktivnu mapu i brojne igračke koje je prerastao, Aleksa je odlučio da pokloni bolesnoj deci.

Njegova majka Nadežda kaže da je sam predložio da igračke pokloni NURDOR-u. Ona ga je posavetovala, dodaje, da deo igračaka nameni i deci koja su smeštena u Sigurnoj kući.

Sam je došao na tu ideju. Samo je jednog dana rekao da te igračke koje mu više ne trebaju, koje je prerastao, sa kojima se više ne igra, želi nekome da pokloni. Želja mu je bila da ih pokloni bolesnoj deci, pa smo zajedno odlučili da to budu ove dve organizacije. Najviše nam je u tome pomogla redakcija „Niških vesti“ i novinarka Olivera Sašek Radulović – priča Nadežda.

Bila je srećna, zadovoljna i ponosna, kaže, što je odlučio da usreći decu i pokloni im mnogo igračaka koje će im upotpuniti vreme, pa su ga njen suprug i ona odmah podržali u tome.

Aleksa je 3. razred Osnovne škole “Radoje Domanović” i ima sve petice, dodaje Nadežda, a već je u okviru školske akcije poklanjao igračke siromašnoj deci zajedno sa svojim vršnjacima.

Odeću, obuću, igračke, sve ono što preraste i čime se više ne igra, kaže Nadežda, odmalena pakuje i poklanja rodbini i prijateljima. Naučio je da deli i ona smatra da ovaj njegov gest treba da bude poruka svima da sve što imaju dele sa drugima, kao što je to učinio Aleksa.

J. Adamović

www.juznevesti.com

Da Vas podsetimo:  Najstarija i najbogatija kultura Evrope

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime