Mali Perica i bradata učiteljica

4
1574
Vuk i Danica Drašković, Foto: Alo / Dejan Briza

Očajno loš vic o malom Perici, koji učiteljici preti seksualnim činom, ili bivši ministar spoljnih poslova Srbije koji taj vic priča – ne zna se šta je gore i otužnije.

Vic je početak teksta pod naslovom ”Kosovo je Srbija”, objavljenog u ”Danasu”, koji je potpisao Vuk Drašković, ”bivši ministar spoljnih poslova i predsednik SPO”, kako je sebe doživeo. Čitav je posvećen naslovu, ali u pokušaju da dokaže kako Kosovo više nije Srbija i završava se još jednom duhovitošću u pokušaju: ”Samo prihvatanjem kosovske stvarnosti i u prijateljstvu sa albanskim narodom, Srbija može sačuvati i utvrditi preostali srpski narod, srpske crkve i manastire…”

”Pobede se ogrću slavljem pobednika, a porazi dostojanstvom pobeđenih. U Velikom ratu, pre sto godina, kad nas je predvodio Veliki Aleksandar, bili smo veliki pobednici. Od Mađarske smo otcepili i Srbiji pripojili celu Vojvodinu. Na potpisivanje kapitulacije, obavljene u versajskom dvorcu Trijanon, mađarski delegati došli su u crnini. Potpisali su, zaplakali i otpevali nacionalnu himnu!” – poentira Vuk.

Tako bi, po Vuku, i Srbi trebalo da se „poruše“, odu u Brisel sa vencima u rukama, potpišu kapitulaciju, predaju Kosovo, i otpevaju nacionalnu himnu.

Isti autor u istim novinama, ali potpisan obrnutim redosledom funkcija – kao ”predsednik SPO i bivši šef diplomatije”, prethodno je objavio tekst pod naslovom ”Čuvari ovakvog Kosova”, u čijem nadnaslovu kaže: ”Srpska crkva je među krivcima za najveće nacionalne tragedije”.

Na početku tog teksta – vicem doživljava zaključak Arhijerejskog sabora SPC ”da se Kosovo ne sme ni priznati ni deliti, nego se mora čuvati sadašnje stanje i čekati neko bolje vreme”.

Kraj mu ni ovde nije odmakao od Pericinog nivoa duhovitosti, pa zaključuje da ”…Božić i Uskrs slavimo po kalendaru paganina Julija Cezara, a Srpska crkva propoveda da se u Moskvi, a ne u Beogradu, mora odlučivati o Kosovu”.

Da Vas podsetimo:  Sve u krugu od dvadeset kilometara, rođenje, uspon i smrt Vožda

U oba teksta najduhovitiji je Vukov doživljaj bivšeg sebe: najradije se seća da je bio ministar spoljni i predsednik SPO!

Kao takav, pozvan je i na ovogodišnju proslavu Dana nezavisnosti SAD kod američkog ambasadora u Beogradu.

Da ne bi došao prazne ruke, odlučio se da dođe prazne glave, pa je dan ranije iz nje ”istresao” sve u tekst posvećen malom Perici i Kosovu…

– Vaša ekselencio, jeste li videli šta sam im juče uradio? Šta sam im sasuo u lice..? Preporučujem se, Vaša Ekselencijo, da kada ponovo budete birali srpskog ministra spoljnjeg imate mene u vidu…

A Danica Drašković, čiji je suprug Vuk Drašković, istog dana, 3.jula, ”preporučila se” Kajlu Skotu autorskim tekstom u ”Blicu”, u kojem se suprotstavlja mogućoj odluci da Legija iz ”Alkatraza” bude premešten u neki zatvor blažeg režima. Ona, za razliku od Vuka, ne priča ”viceve sa bradom”, mada… Ona bi rado bila ona učiteljica iz Vukovog vica, makar i sa bradom?

– Vaša ekselencijo, jeste li videli šta sam im juče uradila? Šta sam im sasula u lice..? Preporučujem se, Vaša Ekselencijo, da kada ponovo budete birali srpskog ministra pravde ili policije, imate mene u vidu, mogu ja i obe funcije odjednom, sa mojim mužem…

E, sad, ako prihvatimo da je Dana tekstom naslovljenim ”Legija ne sme biti premešten…” – primorala srpsku vlast da odbije Legijin zahtev i zadrži ga u ”Alkatrazu”, onda se moramo pomiriti sa tim da će vlast postupiti i po sada već očigledno porodičnom naslovu Vukovog teksta ”Kosovo je Srbija”! Ili bar da je SPC ”čuvar ovakvog Kosova”…!?

Šta su ovo dvoje novinskih autora aktuelnoj srpskoj vlasti?

Poverenici, dužnici ili zatvorenici?

Da Vas podsetimo:  Novi format pregovora o KiM?

Dana ima i ”nanogicu” od 800.000 dinara za članstvu u Upravnom odboru NIS-a, imala je 27 godina invalidsku penziju koja je u vreme Vulina prerasla u starosnu, ima torbicu ”Miju-Miju” od 220.000 dinara, koju je nosila pred Skotom kao poštarsku torbu…

Vuk ima Danu. Malo li je?

Ili i njega treba premestiti u neki zatvor sa blažim režimom?

Ah, da: Vuk ima i poligrafsku potrebu da podseti Kajla Skota kako posle potpisivanja otcepljenja Kosova treba poraditi na Vojvodini, ”koju smo u celosti otcepili od Mađarske i pripojili”…

Radoje Andrić

iskra.co

4 KOMENTARA

 1. Da ti Bog da Vuce da ti se meso u gnoj pretvara i kosti gniju a ti dusu da ne pustis dok se za sve zlocine svoje ne pokajes.
  Najveci zlocin je uopste pomisliti a kamoli ubiti svoju duhovnu kolevku a ti upravo to cinis djubre podrepno cetnicko i komunisticko, sve si vere i nacije promenio a pod zenskom suknjom se skrivas, sotono covekolika.
  Nije Kosovo i Metohija tvoja dedovina da ti seces i delis. og ce da odluci i zarze dzaba se trudis, Bozija je uvek glavna, prva i poslednja.

  Niko nema mandat da potpise predaju svete Srpske zemlje a dok mi ne potpisemo ono je nase a svoje svetinje niko ne poklanja nismo valjda mi Srbi jedini ludaci na svetu.

 2. Draskovicevi su dosli kod americkog ambasadora da se preporuce i da pokazu da su i dalje voljni da lazu, pa makar sada i u sporednoj ulozi. Do juce je Draskovic isao na cuveni prestizni dorucak sa americkim predsednikom Amerika. Sada Amerika vise ne placa svoje najamnike vec ih stavlja na budzet druge drzave, Srbije. Oskudacija. Doslo je do toga da americki predsednik Tramp steze suvu drenovinu da bi iscedio jos novca……od svojih saveznika. Zaigrala mecka i pred njihovom kucom. Pocece kao hijene da cerupaju sve i svakog. SAMO PLJACKA, pljacka.

 3. Bijahu li to one bezrodne bitange!
  Uspjesne tamo g d j e se odlucilo- cudo!- da se bude zajednicom b e z
  radjanja …

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime