Malo je zatvora…

0
772

Nije ovo tek slovo podrške Nebojši Medojeviću, već principu i idealu za koji se bori a za kojeg nema dovoljno velikog Spuža da maniti režim Mila Đukanovića da ga utamniči- za našu slobodnu, pravednu i dostojanstvenu Crnu Goru, sve ono što Đukanović iskreno prezire u njenom biću i onima lučonošama zbog kojih nikada neće biti komotan u svojim lažima, obmanama i sramoti koju je učinio našem svetom kršu i sinjavini mora!

medojevićPodržati danas brata Medu znači podržati doveka Crnu Goru onakvom kakva je bila pre Đukanovića i kakva će, dao Bog, niti i kada ta DePreSija mine, i zato danas nisam smeo da odćutim, ne sme niko od nas, jer bi u tom slučaju morali ćutati doveka ne umejući da objasnimo potomcima i stanemo pred grobove predaka- gde smo bili i šta činili dok je Đukanović sa čaušima zulumćario Crnom Gorom preteći ključevima tamnice svakome ko se usudi da misli, a kamoli čini, drugačije od njega manitoga!

Crna Gora za kakvu se zalaže Nebojša Medojević jeste ona u kojoj su i moji koreni, moja kuća u brdima više Kolašina, grobovi mojih praotaca- jednako majka i Srbima i Crnogorcima, baš kao što smo Nebojš i ja braća iako se drugačije pišemo ali isto osećamo i isto želimo našoj svetinji- SLOBODU!!!

Nema režima u Evropi, a bogami ni drugde u civilizovanom svetu, koji je utamničio više političkih neistomišljenika od Đukanovićevog, i ako to ne govori dovoljno o despotiji i tiraniji čoveka koji je izgubio svaki kopas s realnošću i dodir s narodom koji gospodari, ali ne kao gospodin već kao robovlasnik- ostaje još samo da planine zaleleču i zakukaju ono što godinama ponavljam svim srcem podržavajući borbu braće za našu Crnu Goru, onakvu kakvu su nam je ostavili da je mi predamo potomcima, časnu, čojstvenu i dičnu- MILO; DOSTA JE BILO!!! Shvati, čoveče, karusel u Milolendu vozi poslednju turu, šta ćeš kada se zaustavi?!

Da Vas podsetimo:  Čija je Srbija? Vučićeva ili naša?

Malo je u tebe zatvora koliko je u svima nama slobode da ti kažemo- nije Crna Gora tvoja prćija, nisu lopovi u opoziciji, nisu Nebojša, Nikola, Andirja, Marko…sva ostala braća i sestre bez razlike kako se ko pisao strašljivi na tebe već ti od njih!

Nikoga ti od Spuža uplašiti nećeš, mučeniče, naprotiv – stvorićeš slobodarsko leglo iza rešetaka ubeđen da će van njih tvoje trajati doveka, al zaboravio si onu staru: “Ko se mača laća…”, Đukanoviću Milo!!!

Nije sloboda Crne Gore jedan čovek, pa ako njega zatvoriš – zatvorio si slobodu!

Zidovi u koje smeštaš našu braću i sestre ništavni su spram onih koje podižeš oko sebe i koji će se naposletku obrušiti na tebe, tužni vladaru silom i nasiljem!

Shvati, možda ti još nije kasno – uz tebe je šaka Milogoraca, a uz zavetnu Crnu Goru jednako u stoju i Srbi i Crnogorci, pa se dobro razmisli i razbroj nas…

Sloboda za Crnu Goru, sloboda za Nebojšu i svu braći i sestre koje si tamničio ili planiraš da tobož zaplašiš Spužem!!!

Ponosam sam na sve vas, braćo i sestre moje, okupljeni danas da još jedanput ponovimo ono: MILO, DOSTA JE BILO!!!

Ne daj se brate Medo, ti si dokaz onoga što Đukanovića ponajviše boli: Crna Gora je naša, i Srba i Crnogoraca, slobodnih i slobodoumnih ljudi, svega onog što on iskonski prezire u njoj!!!

Sin Crne Gore, onakve u kojoj za svakog osim za Đukanovićevu mahnitost ima dovoljno mesta!

Onakve u kojoj se nebo ne gleda kroz zatvorske rešetke, već se plavi nad ponosno udzignutim glavama!!!

medenica

Mihailo Medenica

www.in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime