Malo pozorište „Duško Radović“ i ove nedelje sa vama na internetu

0
351
Foto: printscreen

U sredu, 15. aprila u 19 časova (repriza u subotu u 19) u okviru naše emisije „Bajka u 7“, ponovo ćete imati priliku da sa svojim najmlađima čujete novu audio bajku. Ove nedelje na programu je „Palčica“ Hansa Kristijana Andersena, koja prati uzbudljivi život devojčice veličine palca koja u susretu sa raznim životinjama upada u brojne nevolje iz kojih uspeva da se izvuče svojom dobrotom i poštenjem. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za vašu decu, tako i za vas. Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…), a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

U petak, 17. aprila u 17 časova, na našoj instagram stranici, pridružite nam se na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja! Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo – naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima. Naša stručna saradnica je Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej. Na odabir umetnika i dela svake nedelje uticaće ostatak programa Malog pozorišta za tu nedelju, tako da se on međusobno prožima i dopunjuje. Do sada smo putovali kroz život i delo Viže Lebren i Žak Luj Davida. U trećoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“, istraživaćemo život i delo Marka Šagala, sa posebnim osvrtom na njegove ilustracije „Lafontenovih basni“. Šagalove žive boje i ekspresivni crteži bliski dečijim crtežima odličan su način za uvođenje dece u svet moderne umetnosti.

Da Vas podsetimo:  Ko su dobitnice nagrade EU za žene inovatorke 2020?

U nedelju 19. aprila u 12 časova, pozorište dolazi kod vas sa predstavom „Aska i vuk“, po čuvenom delu našeg nobelovca Ive Andrića, u režiji i dramskoj adaptaciji Tatjane Piper Stanković. „Aska i vuk“ je priča o nasilju i kako to nasilje zaustaviti, sa novom vizurom na Andrićevu pripovetku, gde se radnja sa zelenih pašnjaka premešta u prostor škole – uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike, tema nasilja se istražuje od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje, pa sve do učionice, gde se traži (i naposletku pronalazi) rešenje.

Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge – Malo pozorište dolazi kod Vas!
Emitovanja na YT kanalu Malog pozorišta „Duško Radović“:
https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA

Malo pozorište Duško Radović
– saopštenje za medije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime