Manevri Muamera Zukorlića

0
1467

zukorlicVojska Srbije koja ovih dana izvodi manevre po Pešterskoj visoravni, na poligonu između planine Giljeve i Karajukića Bunara, toliko je isprepadala Muamera Zukorlića, da bivši muftija sandžački zaklon uveliko traži  – u sred zgrade Vlade Srbije u Beogradu!

„Avioni u niskom letu, zvuk koji para nebo, kolone tenkova i vojnika, za cilj imaju demonstraciju sile i zastrašivanje lokalnog bošnjačkog stanovništva” – grmi bivši muftija, opisujući u saopštenju BDZ Sjenice, apokaliptične scene viđene ovih dana na Pešteru.

Pa još, prestravljen vojnim manevrima Vojske Srbije, podseća Srbiju da je „Pešterska visoravan prostor za organsku proizvodnju hrane i rezervat prirode“, a da „niko od predstavnika lokalnih vlasti i civilnog sektra nema saznanja o vrsti i hemijskom sastavu municije i oružja koja vojska koristi“, i na kraju zaključuje da se na Pešteru „namerno i smišljeno zagađuje prirodno okruženje u kome Bošnjaci žive“.

Srbija je, zaista, zemlja čuda! U njoj ne samo da, kako tvrdi bivši muftija, pretendent na mesto ministra novoj vladi Srbije, postoji vojska koja „plaši i truje“ sopstveno stanovništvo, nego još ta vojska koristi i jednonacionalne, tzv. manjinske otrove, koji jedan narod truju, i zagađuju mu okolinu, a drugom narodu pomažu. Ovaj zaključak zbog toga jer se u neposrednoj blizini poligona na Pešteru, na kome vojska prestravljuje bivšeg muftiju i truje Bošnjake, nalazi, i srpsko selo Buđevo, ali, iz tog sela, barem do sada, nije stigla nikakava žalba meštana Srba da ih vojska „truje i plaši“. Šta više, meštani su pozdravili dolazak vojske na Pešter i manevre koji se održavaju.

Bivši muftija sandžački ovih dana ponovo je u akciji. I on, uz Vojsku Srbije, izvodi manevre po Pešteru. Ako ga, i to odmah u ponedeljak, i među prvima ne uzmu u novu vladu, i ne postava na mesto ministra, po mogućstvu za ministra vojnog, bivši muftija izvršiće invaziju na Beograd. Saopštenjima naravno, koja će biti devet puta crnja i gora od ovog gore citiranog o tome kako Vojska Srbije po Pešteru plaši i truje Bošnjake.

Da Vas podsetimo:  Istorija koja se ponavlja i odgovor koji mora biti isti

A opet, ako prelome i uzmu bivšeg muftiju u vladu, i tada sledi invazija na Beograd. Ovog puta, Zukorlić će u prestonicu u dva „BMW“ bela džipa, ako u međuvremenu nije kupio nove, sa registarskim tablicama „mufty1“ i „mufty2“, ako ih nije promenio. Samo što će tada bivši muftija prestati da piše saopštenja sa Peštera i da preti Srbiji, da traži od Vlade Srbije „da zaustavi drskost (u vidu vojnih manevara na sopstvenoj državnoj teritoriji, prim. autora teksta) i zaštiti bošnjačko stanovništvo u Sandžaku“, jer, tvrdi bivši muftija, „međunarodno pravo zabranjuje izvođenje vojnih manevara na teritoriji na kojoj žive pripadnici manjinskog naroda”.

Možda bivši muftija, ako ga uzmu u novu vladu Srbije, za tri dana, vozeći se ka Beogradu u jednom od svoja dva kao sneg bela „BMW“-a, napiše i novo saopštenje iz Sjenice u kome će se pohvalno izraziti o vojnim manevrima kod Karajukića Bunara. A ako postane ministar vojni, može biti da će odmah organizovati nove manevre na Pešteru, ovog puta vojne, i da će odmah umarširati u Sjenicu, predvodeći kolonu tenkova kaja, ovog puta, neće plašti narod. Ili će, može biti, lično voziti MIG-29 u niskom letu, ostavljajući iza sebe zvuk koji para nebo ali ne plaši Bošnjake…

I, šta reći za kraj a ne zaplakati? Četiri dana od Zukorlićevog saošštenja, nema saopštenja državnog Tušilaštva Srbije ni MUP-a. Da se vidi, ili vojska municijom i hemijom truje Bošnjake po Pešteru ili bivši muftija i njegova BDZS šire neproverene informacije, uznemiravaju javnost, izazivaju versku i nacionalnu mržnju i netoleranciju, a to je, ako se dobro sećam, krivično delo. Ili možda krivični zakonik Srbije ne važi za bivšeg muftiju?

A što se tiče municije i hemije, nešto se ne sećam da je bivši muftija, dok je bio muftija, pisao saopštenja NATO paktu koji je 1999. godine mesecima besomučno bombardovao vojni aerodrom kraj Sjenice, pobio onolike ljude u Novom Pazaru, bacao kasetne bombe širom Peštera, jednu veliku avionsku kraj džamije blizu Sjenice, sejao osiromašeni uranijum…

Da Vas podsetimo:  Srpska dijaspora zahteva od Vučićevih vlasti, da odmah oslobode novinara Zlatanovića i srpske rodoljube iz Narodnih patrola!

Može biti da su te bombe bile lekovite, i može biti da su nekima draže NATO bombe od srpskog vojnika koji ga štiti i čuva?

Šaponjić

Zoran Šaponjić

iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime