Mangupi u sopstvenim redovima

4
535

Nije uzalud drug Lenjin govorio da ako im išta dođe glave, biće to mangupi u sopstvenim redovima. I bio je u pravu. Doduše, Lenjin je umro mnogo ranije nego što se srušilo boljševičko carstvo koje je stvorio ognjem i mačem; to jest, više puščanom i topovskom municijom, ali se nije štedelo ni na sablji i nožu!

Vođa proleterske revolucije podlegao je ranama zadobijenim u atentatu i sifilisu ranije zarađenom. Tako da nije dočekao da sagleda veličinu Hazjajina Staljina u ostvarivanju komunističkog sna. Ni one potonje vođe Sovjetskog Saveza. Sve do dolaska idiota u liku Gorbačova i Jeljcina, koji ne samo da su razorili štetnu socijalističku tvorevinu, već i sami Sovjetski Savez i Varšavski pakt. A Rusiju doveli do ivice propasti. Eto, šta mogu učiniti nitkovi iz vlastitih redova. Jer, Gorbačov i Boris Jeljcin su produkti vladajuće garniture!
Mene više brine stanje u Srbiji. Šta vredi kada rukovodstvo naše Otadžbine svojski i zdušno radi na povećanju BDP-a, dovođenju stranih investitora (Rio Tinto, na primer), bori se za Kosovo, s Metohijom pride, očuvanju Republike Srpske i predsednika tamošnjeg, Dodika, gradi puteve, pruge, aerodrome, i tako dalje, i tako šire, kada baš neki iznutra u tom rukovodstvu špijuniraju i samog predsednika države? Spremaju puč! Nasilnu promenu vlasti. Ne bi bilo prvi put u istoriji Srbije!

Vladajuća partija i njeni sateliti uživaju ogromno poverenje u narodu. Makar kod dela naroda. Zato nije svejedno ko sve predstavlja vladajuću i najugledniju snagu u Srbiji. Ko je funkcioner te vodeće, napredne Srbije! Ministar, zamenik ministra, direktor javnog preduzeća ili ustanove, nekim čudom direktori u Srbiji su većinom članovi stranaka na vlasti, a nikako nije za potcenjivanje ni ko je predsednik neke opštine. I ti predsednici opština, sem nekoliko izuzetaka, manje od deset, listom su članovi vladajućih stranaka. Najviše one prve i jedine!

Da Vas podsetimo:  Četvrt veka od NATO agresije – gde se nalazi srpska kultura otpora?

Samo po sebi to nije nikakvo čudo. Pobedili ljudi na demokratskim i slobodnim izborima, narod im dao poverenje, i oni postavljaju svoje pouzdane i odgovorne ljude na čelo opština. Zato što od predsednika opštine zavisi život građana te opštine. Predsednik se stara o
investicijama, dovodi strane firme, brine o lokalnim problemima, školstvu, zdravstvu, infrastrukturi, socijalnoj politici, kulturi, sportu… Zvuči nešto poznato, samo drugo pakovanje. Mislim, manji format!

E, sada, nađe se tu i tamo poneki neodgovoran i zločesti predsednik neke srpske opštine. Jedan spopadao ženske. Slao im lascivne poruke, ucenjivao, tražio seks od svake žene koja mu se dopadala. Taj je kriv. Dokazano. Osuđen za svoja nepočinstva. Ne baš preterano strogo, ipak osuđen. Drugi jedan predsednik je navodno poslao kriminalce da jednom novinaru zapale kuću. Novinar pisao protiv predsednika, pa se mnogo zamerio. Predsednik još nije kriv, pošto nije osuđen. A svako je nevin dok ne bude pravosnažno osuđen. Tako da je ovaj slučaj za sada u okviru sumnje.

Isto tako ovih dana je uhapšen još jedan predsednik opštine u Srbiji. Ovog puta predsednik velike beogradske opštine. Mlađani predsednik vodio beogradsku opštinu u drugom mandatu. Prvi mandat dobio kada je imao samo 29 godina! Može li neko tako mlad i neiskusan da vodi opštinu od 173.000 građana? Pri tom opštinu s ogromnom teritorijom za naše pojmove! Ko ozbiljan može poveriti upravljanje takvim jednim gigantom golobradom momku. Pri tom ovaj nije ni rođen ovde gde već pet godina upravlja. Nekada se gledalo nekoliko generacija unazad kada se poveravala kakva državna funkcija. A danas? Dovoljno je da neko veliča vođu u svakoj mogućoj prilici, a opoziciju da napada iz petnih žila. Zbog lopovluka, nepotizma, uništavanja državne imovine… I da apsurd bude veći, baš zbog čega je mlađani predsedničić opštine i član Predsedništva vladajuće stranke napadao malobrojnu opoziciju, njega uhapsili. Ucenjivao momak graditelje. Dozvoljavao nezakonitu gradnju u zamenu za pare. Navodno mu u stanu pronašli 350.000 evra!

Da Vas podsetimo:  Elita u Srba

Čovek naravno nije kriv. Samo je uhapšen, ali nije osuđen. Možda neće ni biti. Za onaj pomenuti novac rekao da je to dobio kao poklon na svadbi. Moguće od neke dobro situirane tetke? Ne bi bilo prvi put tako nešto. Barem u Srbiji to nije novost da bogate tetke daruju rođake!

U svakom slučaju pomenuti slučajevi ruše ugled vlasti. Ozbiljna vlast ne sme dozvoljavati slične skandale. Jeste da su to sporadični slučajevi, ipak! Ne valja trpeti ni sumnjive funkcionere drugih partija ako su i oni deo vladajućeg kolača. Mislim, ako su koalicioni partneri. Na jednog takvog pala je sumnja da u svom gradu podvodi devojke i mlade žene. Čovek ugledan, vredan, sposoban. Nije kriv, razume se. Niko nije kriv dok ne bude pravosnažno osuđen. Ipak, sve te priče umanjuju ugled i Srbije i mudrog rukovodstva koje nas vodi u svetlu budućnost. Šta reći o koalicionom partneru vladajuće stranke koji se otvoreno zalaže za predaju Kosova Albancima? Čovek vodi uspešno stranku već više od tri decenije. Stranku koja obnavlja Srbiju. Ima članove u svakom gradu, selu, zaseoku, mahali – kako reče, a opet nikako da se reši samostalno da izađe na izbore. I baš taj obnovitelj Srbije ruši napore vođe ovog naroda u očuvanju Kosova i Metohije. Pitam se zašto li vođa pravi koaliciju s ovom pojavom?

Stoga bih kao dobronameran i savestan građanin apelovao na predsednika države, predsednicu vlade, ministre, da izbace iz opština i mesnih zajednica sve one rukovodioce koji zloupotrebljavaju svoju funkciju zarad lične koristi i koristi svoje porodice, prijatelja, kumova, braće, pobratima. Sve one koji se neodgovorno, vulgarno i nepristojno ponašaju, koji vređaju narod, koji su bahati, jednom rečju, koji ruše ugled najboljih sinova i kćeri srpskog naroda. U protivnom narod će posumnjati u dobre namere i onih na vrhu. Prost narod uvek pomisli da se sličan sličnom raduje; Similis simili gaudet, a ako nešto dođe glave ovoj vlasti, onda će to biti mangupi iz njenih sopstvenih redova. Namnožili se nešto.

Da Vas podsetimo:  Mrka kapa na dnu mrtvog mora

 

Za korene Miodrag Tasić.

4 KOMENTARA

 1. Pola zivota trpim teror sps, srs, sns i ostalog olosa. A ovog zvalavog americkog poslusnika koji sebe stavlja na tron ,,patriotizma“ samo da docekam da ga nema, da ga NE VIDIM NIGDE, pa da crknem miran.
  https://youtu.be/AM5Cyctehnw 41min.Početak kraja SNS vlasti!!

 2. https://pistaljka.rs/home/read/525 Функционерима у Бачкој Тополи прошле године исплаћено је 6.875.000 динара по основу стимулација, чиме је прекршен Закон о буџету, утврдила је Државна ревизорска институција. Незаконите исплате престале су у децембру 2014, пошто је Пиштаљка објавила текст о тој злоупотреби, а током ове године функционери нису добијали додатак на плате.

  Када је објављено истраживање Пиштаљке, Савез војвођанских Мађара затражио је оставке својих представника у општинској власти и они су замењени новим члановима. Међутим, у општинском већу и даље седе представници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије – Предраг Петровић, Саша Срдић и Груја Милошев – који су добијали незаконите плате. Овај последњи је по званичним подацима био „волонтер“ у општинском већу, а од фебруара до краја јула 2014. године добио је укупно 418.490 динара.

  Државни ревизори наводе да су стимулације биле у интервалима од 3% до 43% и да су биле исплаћиване на основу месечних решења председнице општине Мелинде Кокаи Мерњак: „Наведене исплате извршене су супротно члану 16. Закону о буџету РС за 2014. годину, према којем се у буџетској 2014. години неће вршити обрачун и исплата божићних, годишњих и других врста награда и бонуса предвиђеним посебним и појединачним колективним уговорима, за директне и индиректне кориснике средстава буџета Републике Србије, буџета локалне власти и организација за обавезно социјално осигурање“.

  Ревизори су утврдили да су незаконите исплате престале у децембру прошле године (текст Пиштаљке објављен је у новембру). „Према писаном изјашњењу одговорног лица општинске управе и узорковане документације у 2015. години није вршено увећање плате применом стимулације за запослене и за именована и постављена лица у општини Бачка Топола“, пише у извештају ДРИ.

  ПРИЛОГ:

  Извештај ДРИ о ревизији пословања општине Бачка Топола

 3. Prosto je neverovatno kako prekodrinske „pobeguilje“, kriminalci-begunci sa Kosova i iz drugih delova bivše Jugoslavije (Kokeza, Jovičić idr. ih BiH, Veselinović, Radoičić idr. sa Kosova i mnogi dugi, lista je predugačka) ali i pridošlice iz kojekakvih vukojebina u Srbiji (npr. Vesić i dr.) dolaskom u Beograd za veoma kratko vreme uspevaju da se obogate! Naravno ne radom i trudom, a još manje znanjem i poznavanjem života u velegradu, nego, verovatno zaslepljeni „svetlošću velegrada“ muvanjima, krađom, kroz korupciju isl. Polazi im za rukom ono što ljudima koji generacijama žive u Beogradu ni za tri života ne može da uspe. Verovatno naučeni iz svojih sredina muvanjima lako i u BG uspevaju da nađu svoje „jarane“, „drugare“, „braću“ „kumove“ poreklom iz svojih zabiti -a onda u nedostatku skrupula sve ide lakše. Ja tebi- ti meni i mic po pic uspevaju da se dokopaju vlasi, potrebnih kontakata a tako i bogatstva! Verovatno su u „pobeguljama“ -posebno onih iz Like, Krajine, Bosne, Crne Gore geni njihovih dedova -boraca 6-te Ličke, 4.-te Krajiške, 13.-te Crnogorske proleterske divizije i dr. koji su oktobra 1944. g. jurnuli u okupaciju i pljačku Beograda. Od otimanja tuđih žena, pokretne imovine pa do „osvajanja“ dedinjckih kuća i vila! Pa tako sada i njihovi potomci! Naučnici kažu -genetika je čudna nauka! A naši, kako se rado deklarišu „rođeni Beograđani“ -doduše danas ređe na vlasti od došljaka, te muvatore rado gomilaju oko sebe jer od pomenutih „zarada“ došljaka i oni, bez nekog prevelikog rizika, dobijaju svoj deo kolača! Ako se neko previše oalavi pa ne da kolač, e, onda ga hapse i privode -opet neke pridošlice u BG kao Rebići (ober policajac u BG pod komandom pridoülice Vulina) i drugi. Tako su se posle (pridoülice-okupatora BG) Tita, već izrodile generacije mafijaških družina u Beogradu ali i u drugim većim srpskim gradovima. Slično Americi gde su dođoši iz Italije (Sicilija, Sardinija) iz Francuske (Korzika) ili iz Irske npr. porodica Kenedi, iz Nemačke -porodica Tramp itd.) harali i haraju duže od 100 godine bez da ih država može da se reši! Plašim se da će tako biti i u Srbiji. Totalno iskorenjivanje mafije je već postalo nemoguće, jer su i vrh države i policija i sudstvo i sve druge grane bitisanja infiltrirani „našim“ pridošlicama sa strane koji već vladaju -neki ili neke i u rangu ministara ili ministarki, i podzemljem i „nadzemljem“. Pričaćemo, ako se vidimo, o uspehu iskorenjivanja mafije u Srbiji tek za 100 godina!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime