Manijački delirijum Hašima Tačija

0
751

Taci-700x394Hašim Tači je ovih dana dao intervju „Nemačkom talasu“. Verovatno ćete se zapitati, zašto baš toj velikoj radio-stanici? Jer u Evropi je puno drugih uvažavanih izvora informacija koji će vas za malenu nagradu ugostiti takvim „brusnicama“ da će vas dugo mučiti gorušica. Na primer, taj isti Bi-Bi-Si. Pred tom korporacijom ja jednostavno pretrnem. Ako ona poželi da dokaže da je neki političar nastao od krave, onda će to obavezno i dokazati. Sa dovlačenjem svedoka i učesnika akta njegovog pojavljivanja na svet. Ili uzeti, na primer, njena vrhunska otkrića u oblasti leteće oklopne tehnike. Bi-Bi-Si je toliko puta saopštavao o pojavi ruskih tenkovskih armada u Donjeckoj i Luganskoj oblasti, koji nisu zabeležene nikakvim sredstvima obaveštajnog monitoringa NATO pakta. Tako da ostaje samo da se pretpostavi kako su ruski tenkovi preleteli noću preko granice, uz pokriće tame i ispunivši svoju agresivnu misiju, takođe su odleteli vazdušnim putem.

Zato je, po svoj prilici, Bi-Bi-Si morao da uzme intervju od Hašima Tačija. Ovde bi se oni uzajamno nadopunjavali u pronalaženju strašnih pretnji i stvaranja zlih duhova.

No, čudnom „predsedniku“ te čudne teritorije došli su novinari „Nemačkog talasa“.

Razmišljate, zbog čega?

Zato što za nemačko stanovništvo nema veće brige nego što je borba za nezavisnost i nacionalni suverenitet Kosova. Eto, pitajte bilo kog Engleza: ko su to Šiptari? On će začuđeno izbečiti oči, zamisliti se i potom zavrteti glavom. On ne zna ko su to Šiptari.

A Nemci znaju. Upitajte stanovnika bilo kog sela, na primer, Aršvalda, ko su to Šiptari i on će ti odmah odgovoriti: u našem selu živi pet porodica Šiptara koji su bežali od Srba. Jedva su se spasili. Istina, Nemci će prećutati o tome zašto su se u seoskoj školi pojavila narkotici. Neće ništa reći ni o sumnjama koje bacaju senku na goste sa Kosova. Ipak je to tolerancija. No to malo uspokojava nemačke vlasti i one će morati redovno podsećati svoje podanike ko je tamo, na Balkanu, u stvari loš, a ko je dobar. Tako se i pojavio veoma čudan intervju, poput ovoga što je dao „Nemačkom talasu“ Hašim Tači.

Da Vas podsetimo:  Cvijanovićeva u utorak polaže zakletvu u Narodnoj skupštini Srpske

Kao što znate, na Balkanu nema miroljubivijeg i ja bih čak rekao stidljivijeg političara od Hašima Tačija i tom intervjuu nemački građanin će verovati sto posto.

O čemu je, u stvari, „mister predsednik“ govorio nemačkim slušaocima? Naravno, o tome kako nije jednostavno Šiptarima živeti pod neprekidnom pretnjom od srpske agresije. Štaviše, on tačno zna da su Srbi zamislili da organizuju prevrat na Kosovu. No, ne na celom Kosovu, nego u Kosovskoj Mitrovici, koju su oni nezakonito oteli od Šiptara u vreme Karla Velikoga. Sada je trijumfovala pravda i Severno Kosovo je vraćeno domaćinima, no, situacija nije jednostavna. Sada je Beograd zauzet time da naoružava Srbe u Mitrovici i tamo priprema ukrajinski scenario.

Mi se, naravno, nećemo osmeliti da upitamo Tačija zašto je ukrajinski scenario zamišljen u provinciji. Jer, u Ukrajini se bunt odigrao u prestonici i u rezultatu toga, na vlast u zemlji su došli zaverenici. Ako je to već ukrajinski scenario, to znači – bunt u Prištini i novi predsednik umesto Tačija.

No, ukrajinski scenario ili ne, svejedno, u Mitrovici će doći do ustanka kosovskih činovnika sa kasnijim pokušajem da se isteraju sa teritorije koju su oslobodili.

Misao, na prvi pogled, nije loša. Istorija voli sve da postavi na svoje mesto. Kad tad, to će se i desiti. Ali ne danas. Zato tvrdnje Tačija su veoma daleko od realnosti. U Beogradu ne sede ti ljudi koji su u stanju da osmisle takve prevrate. Zato je tajna tog intervjua veoma jednostavna. Hašim Tači je obuzet banalno opsesivnim idejama, koje nisu čudne za njegovu biografiju. Takvim tipovima kao što je on, u poznom stadijumu manijačke psihoze na pamet padaju osvetničke slike.

Eto one i počinju da dolaze. Najverovatnije, sledeće ludilo Hašima Tačija postaće tvrdnja da se Srbi spremaju da prikupljaju ljude koje je on čerečio i da će mu ih noću slati njemu u goste.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili nikoljdanska zdravica

A onda, nadamo se, najbolje nemački ludnice neće odbiti da ga prime na večno preseljenje. Jer, niko nije uložio toliko napora kao Nemačka, da bi on postao takvim kakav jeste.

Dmitrij Sedov

www.fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime