Manipulacija: Antiratni krik ratnika

1
1339

srbija-ceka-seselja„Ako i dođem u Srbiju, neću se baviti svojim lečenjem, već ću sve snage usmeriti na osvetu!“

Navodno, ovo je reakcija Vojislava Šešelja u trenutku kada je doznao da će biti pušten na slobodu. O tome srpski mediji pišu naveliko. Politički analitičari, i oni kvazi o oni „pravi“, nadmeću se ko će bolje i preciznije objasniti šta je tim rečima Šešelj poručio i kome je to poručio. Malo je onih koji postavljaju pitanje, da li je to Šešelj uistinu kazao?

A da vidimo pred kim je Šešelj, kako tvrde, izrekao tu osvetničku rečenicu. Pred srpskim diplomatama? Kojim diplomatama? Kako se zovu te diplomate? Koliko je javnosti poznato, Šešelj nikada nije hteo da kontaktira ni sa kim iz srpske vlasti. Zašto bi sada promenio mišljenje? Ili, ako je promenio mišljenje, koga je tačno od srpskih diplomata primio i gde ih je primio? Kako vidimo, reč je o množini. Da li pod diplomatama srpski vodeći medij „Blic“ podrazumeva srpski lekarski tim?

U stvari, kada se bolje razmotri Šešeljev „poziv na osvetu“, videćemo da je to plasirao „Blic“, pozivajući se na neimenovane izvore. I niko osim „Blica“ nije uspeo da zabeleži krik Šešelja „osvetnika“. Ovo je i primer kako se lako može manipulisati javnim mnjenjem.

U nastavku prenosimo „antiratni“ tekst izvesnog oficira Bobana Gajića (čoveka koji je „obučavan i spreman za rat“) – koji se odmah (naivno?) uhvatio na bućkalicu novinara „Blica“. Boban tvrdi da mu nije namera da brani Aleksandra Vučića. Od koga da ga brani? Od Šešelja čije zdravlje je toliko narušeno, da mu je život ozbiljno ugrožen? Boban Gajić bi se, možda, mogao uzeti kao primer jednog prosečnog, zbunjenog  Srbina, čija sposobnost kritičkog mišljenja nije u najboljoj formi. Da bismo shvatili dokle srpska naivnost (ili nesposobnost poimanja stvarnosti) može da ide, dovoljno je da vidimo da Gajić tvrdi da se „održava skup Trilaterale u Beogradu u vreme kada to najmanje odgovara srpskoj vlasti“. Dakle, čovek, čak, nije primetio ko je održao pozdravni govor u Miškovićevom hotelu pred tom istom Trilateralom („svetskom vladom u senci“)!

Da Vas podsetimo:  Grb Beograda star je skoro vek, a postoji još od despota Stefana

Konačno, isti taj Gajić, koji se „žestoko“ protivi osveti i ratu, ipak bi prihvatio „Šešeljevu osvetu“, ukoliko bi ona bila usmerena prema „žutom zlu“, koje ga je poslalo u Hag i koje je „razorilo Srbiju“.

Da li je Boban Gajić reprezentativan primer srpskog prosečnog građanina/glasača, koji nije u stanju (ili ne želi) da primeti ni sasvim očigledne (vrišteće) protivrečnosti pred vlastitim nosem?

D.G.

Da li će Srbija goreti?

vojvoda-seseljNe smemo dozvoliti da mržnja i ratna retorika ponovo zavladaju. Rat nijednom narodu dobro nije doneo. Kao potporučnik, učestvovao sam u odbrani zemlje od NATO agresije, “Milosrdnog anđela”, gledao kako mi komadaju prijatelje i ranjavaju vojnike. Ruka, noga, prsti, unakažena lobanja…. sve je to stalo u jednu crnu vreću. Mnoge sudbine su zauvek zapečaćene. Iako sam oficir, spreman i obučavan za rat, uvek ću biti protiv rata i videti besomučno međusobno ubijanje mojih zemljaka kao najgore i najnesrećnije rešenje.

Pozdravljam dolazak Dr Vojislava Šešelja, čoveka koji je nepravedno optužen od strane lažnog suda u Hagu, srpskog mučenika i heroja, simbola slobode i prkosa jednog zaista nebeskog naroda. Pozdravljam ga u ime mira, a ne u ime osvete. Osveta znači strah, krv, nesreću, osveta nema kraja, osveta nije svojstvena našem bogobojažljivom narodu. Osveta je slepa.Osveta će zapaliti Srbiju!

Niko nema pravo da zavadi braću, komšije, prijatelje, rođake zarad svoje lične osvete, osvete koja je uskostranačko, klubsko pitanje bivših saradnika.
Niko ne sme da svodi svoje stare krčmarske račune preko leđa naroda. Kome Šešelj želi da se sveti? Srpskom narodu, svojim biračima koji su ga napustili, bivšim prijateljima koji više ne slede slepo njegove ideje…

Osveta koju Šešelj obećava i izazivanje nemira u jadnoj, obedeloj, rasturenoj, beznadežnoj zemlji Srbiji, nije osveta Tomi i Vučiću, ukoliko želi ličnu osvetu, neka im se lično i časno vojvoda i osveti.

Da Vas podsetimo:  Do Požege auto-putem ni 2024. godine?

Pitam se da li se možda nešto drugo iza brda valja? Sačuvana je Pajtićeva Vlada u Vojvodini zahvaljujući radikalima. Mediji naširoko izveštavaju o Sandi i njenom suverenističkom bloku, što je do sada bilo nezamislivo. Pokreće se pitanje medijskih sloboda. Šešelj iznenada i po hitnom postupku, bez ikakvih uslovljavanja dolazi iz Haga. Pored nemačkih medija koje gospodare Srbijom, preko noći se pojavljuje i Američka televizija N1. Zemlju zapljuskuje talas štrajkova institucija u kojima je vodeći kadar i dalje iz režima žute kriminalne horde. Održava se skup Trilaterale u Beogradu u vreme kada to najmanje odgovara srpskoj vlasti.

Ekstremisti u Novom Pazaru marširaju u ozloglašenim fašističkim uniformama. U Vojvodini Srbi mađarskog porekla masovno dobijaju dvojno državljanstvo?! Otvoreno, secesionisti zahtevaju otcepljenje Vojvodine, uz podršku sa Zapada. Potpis delovanja stranih obaveštajnih službi i kontrole medija se vidi na svakom isfabrikovanom napadu na vlast. Vlast ima stabilnu većinu, koja iz dana u dan raste. Putin je dočekan kao Božiji izaslanik, uz najviše državne počasti, potpisani su mnogobrojni vojno-tehnički i ekonomski ugovori u korist Srbije, ugovori koji bi Srbiju za kratko vreme mogli da iščupaju iz blata u koje su je gurnuli žuti, petooktobarski kriminalci i njihovi zapadni tutori. Da li ovo smeta Zapadnim hohštaplerima? Naravno, niko od njih ne želi da vidi jaku Srbiju. Žele da nas zaduže kao Hrvatsku i Sloveniju, da nas rasparčaju na kantone i feude kao Bosnu i Hercegovinu, da kod nas naprave makedonski scenario, da nas uvedu u prokletu Evropsku Uniju bez Srba, kao što to jednom izjavi Čedomir Jovanović.

Nemam nameru da branim Aleksandra Vučića, ali onog ko je neprijatelj žutoj hordi, smatram za svog prijatelja. Petooktobarski žuti kriminalci, izdajnički petooktobarski ološ, ukrali su i vašu i moju mladost, te žute gnjide su pojele Srbiju, iza sebe su ostavili samo pustoš i smrad svog lopovluka i nekažnjeno se izvukli da ne robijaju za svoja zlodela, za čist kriminal, za nečovečnost, za otvorenu veleizdaju Srbije.

Da Vas podsetimo:  UOPŠTE NIJE BILA TROBOJKA! Najstarija ZASTAVA SRBIJE izgledala je OVAKO i koristili su je još NEMANJIĆI

Danas, ta ista žuta horda okuplja sve neprijatelje Srbije, zbija šestokolonaške redove i na svakom koraku sapliće Srbiju ne dozvoljavajući joj da ispliva iz mulja u koji su nas oni šutnuli. Svakog dana prave sitne pakosti, nameštaju afere, bave se samo spletkama, jer znaju da ako se sanira, makar i delimično, katastrofa koju su oni ostavili iza sebe, da će oni morati da odgovaraju. Žuta banda zna da trenutna Vlada ima prepune ruke posla da ispravi dvanaest godina ludila i da kad taj posao završi da će se sudovi i te kako baviti i njima. Zato se tako ogorčeno i grčevito bore da obore ovu Vladu pre nego što se gajtan ne stegne i oko njihovog lopovskog vrata.

Zato se zaista pitam, zašto Dr Vojislav Šešelj ne najavljuje osvetu žutoj hordi koja ga je i izručila Hagu, koja je podržavala bombardovanje Srbije i koja je dokrajčila Srbiju nakon bombardovanja, zajedno sa svojim prijateljima iz Brisela? Bilo kakva osveta Vojislava Šešelja, sem osvete nad žutom hordom, bila bi čin pada jednog srpskog heroja, mučenika i borca za slobodu. Iako ne podržavam nikakvu osvetu, jedina prava osveta Dr Vojislava Šešelja bi bila osveta žutom zlu koje ga je poslalo u Hag i koje je razorilo Srbiju.

Ako se Šešelj pridruži zapadnim agentima, žutoj hordi i svima koji žele da udave Srbiju, u tom slučaju oreol jednog heroja i mučenika otopiće se kao lažna pozlata. Dvanaest godina borbe i žrtve postaće dvanaest godina glume jednog velikomučenika.

Boban Gajić

SKK

1 KOMENTAR

  1. Zato Gajicu sto ga nisu izdali ti neki zuti nego KUM i DESNA RUKA ! Eto, posto se u celom tekstu pitas ZASTO VUCIC? Sad nadam se znas. Ko to danas grli prijatelje iz Brisela? Jel zuti ? Ne. Ko pravi afere po Srbiji ? Mediji. Ko kontrolise medije ? Zuti? Ne. Raspitaj se bolje ciji je odbornik glasao za Pajtica…nije radikal. Ne razumem sta si hteo ovim tekstom. Da nam pookazes da su deda Toma i Drmoser dobrice i treba da budemo srecni? Ako su zasluzili neka im se lično i osveti skidanjem sa vlasti za sva vremena i vekove… Zivela Srbija ! A da nas Zapad ne voli to vec svi vidimo i znamo, hvala ti na pojasnjenju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime