Marija poručila Zorani: Svima će nam biti hladno sve dok si tu gde jesi, a ne iza rešetaka

3
368

Marija Alimpić iz udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu, prokomentarisala je nedavnu izjavu ministarke Zorane Mihajlović o štednji energije u javnim ustanovama, kojom je ponizila radnike u obrazovanju rečima da ona nema vremena da se bavi time “šta kažu učiteljice”.

Foto: Printscreen
Znaš li, Zorana, u čemu je razlika između nas učitelja, nastavnika, profesora i tebe?

Prvo i osnovno, nismo svi spali na mićine i baćine fakultete kao ti, od kojih svaka škola u Srbiji, a posebno seoske ima neuporedivo više dostojanstva, kvaliteta i poštenja. Mi živimo od novca koji smo ZARADILI. Ti platu ne primaš, pa te pitam da li je i ovo nedolično ponašanje deo tvog platnog aranžmana ili ostalo od G17+?

Dalje, deci je u mnogo škola u ovoj zemlji bilo hladno i pre tvog finiširanja EPS-a i biće u mnogim školama hladno i ove zime i sledeće, a svima će nam biti hladno sve dok si tu gde jesi, a ne iza rešetaka.

Foto: Privatna arhiva, Pixabay, Instagram/zoranadpm

Pre neki dan si izjavila još jednu u nizu tvojih laži, da tobože nije stizao dopis školama u kojima se traži da se naprave planovi uštede, a zatim i da se mesečno dostavlja izveštaj kako i koliko je taj plan sproveden. A svi koji smo u školi znamo da jeste.

Sve vlade u čijim si sazivima bila su, svaka na svoj način uništavale obrazovni sistem ove zemlje, urušavajući ga neumorno iz godine u godinu. Time ste ti i tebi slični srozali najlepšu i najčasniju profesiju na svetu, naravno, uz pomoć vaših ubačenih elemenata.

Mnoga sela redovno, godinama nemaju struju čim dune vetar. To je tvoj sektor.

Za razliku od tebe, učiteljice znaju da litijum nije energent, osim ako si mislila da ga sad umesto blata ložiš po elektranama.

Da Vas podsetimo:  I tako to biva kad se previše sniva

Inače, “gospođo” Zorana Mihajlović najmanje što si mogla da uradiš po objektivnoj odgovornosti jeste da daš ostavku posle nesreće u rudniku Soko i još nesretnijeg Grčića kome si bila direktno nadređena. Da ne pričamo o krivičnoj odgovornosti, a i za nju će doći vreme.

3 KOMENTARA

  1. „Образована“ и „школивана“ Зорка коридорка тврди како ће ископавање литијума у западној Србији бити еколошки чисто, ма лековито, и неће прљати околину! Дакле, чиста енергија Немцима (шта оно рече Ангела Меркел пред одлазак?) а нама прљава технологија и још прљавије рударење, природа и плодно земљиште у Мачви загађено отровима, уништене реке до Београда и даље, и велика брда отровне јаловине, коју Јадар чим падну веће кише, само ће наплавити и однети у Дрину! О томе госпођа ботоксована ништа не говори или не зна? Браво госпођо Алимпић, све сте рекли! Само да се зна , син Зорке коридорке се шири у луксузном стану у Лондону! Одакле бре, кад мајка не прима српску плату!?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime