Marjan Rističević za napad na DS iskoristio bolesno dete

0
976

Poslanici dela opozicionih partija danas su tražili da Srpska napredna stranka reaguje i osudi poslanika Marjana Rističevića zbog tvitova o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki jednog od poslanika Demokratske stranke.

2016-11-18_042723Marjan Rističević je na Tviteru napisao da su roditelji devojčice odbili RFZO kako bi DS mogao da pravi kampanju, čime je jedno bolesno dete i humanitarnu akciju, kojoj su se odazvali brojni građani, ne znajući i ne pitajući čije je dete, iskoristio kao sredstvo u političkoj borbi.

Ovakvu izjavu Rističevića osudili su poslanici DS-a, Socijademokratske stranke, Dosta je bilo, Liberalno-demokratske partije, Dveri, Lige socijaldemokrata Vojvodine i deo poslanika Socijaldemokratske partije Srbije.

Poslanik SDPS-a i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović rekao je da je kao čovek uznemiren postupkom Rističevića.

„Možemo u Skupštini svašta da očekujemo i nagledali smo se svega i svačega, ali da jedna jednogodišnja devojčica postane predmet nečega, što je van svake pameti, da postane predmet tvitova jednog narodnog poslanika, to je nešto što prevazilazi svaku moguću pretpostavku šta neko može da napravi od ove skupštine“, rekao je Omerović.

Omerović, koji je osudio postupak Rističevića, pozvao je praktično i sve ostale poslanike da to učine. Kako je rekao, ne zna koja granica treba da se pređe da bi nekoga osudilo ostalih 249 poslanika.

Šef Poslaničke grupe DS-a Goran Ćirić tražio je od nosilaca liste SNS-a da reaguju i osude ovakvo ponašanje Rističevića.

„Zgroženi smo načinom na koji se odnosi prema Dejanu, njegovoj ćerki, ljudima koji su mu pomogli da ostvari cilj i svim ljudima koji imaju isti problem. Nedozvoljivo je i monstruozno da se napadaju deca od godinu dana, monstruozno je da se napadaju porodice na takav način“, rekao je Ćirić.

Da Vas podsetimo:  Fragment F-117A koji je ustupljen Ruskom domu-ukraden je ratnoj jedinici

https://insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime