Marko Đurić ili zbogom pameti

0
820

загруженное4U odbrani Kosova posebno se ističe Marko Đurić. Nije poznato ko je autor strategije za odbranu Kosova, ali se Đurić najviše oglašava u sredstvima javnog mnjenja po tom pitanju.

Šta je kosovska strategija Srbije danas? To nam je Đurić sve lepo objasnio.

Da bi se sprečio ulazak takozvane Republike Kosovo u UNESKO, pozvan je diplomatski kor u zgradu Vlade Srbije i puštani su filmovi o rušenju srpskih spomenika kulture. Zatim je osmišljena genijalna internet kampanja, koja treba da sačuva Visoke Dečane i Gračanicu. Na kraju, Đurić najavljuje da će krenuti u kampanju upoznavanja evropskih država sa činjenicama o Briselskom sporazumu. Da upoznamo evropske lidere šta su oni potpisali sa nama.

Ovo što radi srpska vlast, a što srčano brani Marko Đurić, više se ne može kritikovati, o tome se ne može ni polemisati. To je uvreda za zdrav razum. To je omalovažavanje građana Srbije.

Potpisali su Briselski sporazum, sa kojim nisu upoznali ni poslanike u Skupštini Srbije, ni građane Srbije, potom dogovorili sprovođenje niza mera koje su protivustavne, ukinuli srpske institucije na Kosovu, dozvolili kosovskim Albancima da pristupaju međunarodnim organizacijama i onda misle da to poprave internet akcijom.

Za posledice koje je štetočinska politika Vlade Srbije proizvela na Kosovu moraće neko da odgovara.

Najpre, mora se zahtevati politička odgovornost. Dali su na Kosovu sve, a nisu dobili ništa. Da li su Srbi danas bezbedniji? Da li kroz institucije u Prištini možemo da branimo srpske interese? Da li je Srbiji bolje pošto se odrekla Kosova? Vlada Srbije je doživela debakl i to više ne može popraviti nikakva kampanja. Ne mogu popraviti ni ostavke, ali se one očekuju.

Da Vas podsetimo:  Ekološki pokreti i izazovi politike

fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime