Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikansku stranku na današnjim izborima (VIDEO)

1
117

Novi vlasnik Tvitera, milijarder Ilon Mask pozvao je Amerikance da glasaju za republikansku partiju na sutrašnjim izborima za Kongres, u ime jednakosti između izvršne i pravosudne vlasti.

YouTube

„Podela vlasti ograničava najgore ekscese, prema tome preporučujem da se glasa za republikanski Kongres, s obzirom da je predsednik demokrata“, napisao je juče u Tviter poruci novi vlasnik te društvene mreže, gde ima 114 miliona pratilaca.

Mask je rekao da se obraća glasačima slobodnog duha, koji su prema njemu jedini sposobni da promene većine u Kongresu.

Maskova preporuka glasačima će sigurno povećati zabrinutost Amerikanaca koji strahuju da bi on mogao da koristi mrežu za političke svrhe.

Vlasnik Tesle i Spejseksa (SpaceX) obećao je da će Tviter ostati politički neutralan i da će na njemu moći da se iskazuju sva mišljenja.

Amerikanci danas glasaju na kongresnim izborima na sredini mandata predsednika, kada će biti obnovljena mesta u celom Predstavničkom domu, kao i trećina mesta u Senatu, i oko 30 mesta guvernera američkih država.

1 KOMENTAR

  1. Pametan potez tog multimilijardera. Od dva zla preporučuje glasačima nešto manje zlo- Trampa. Da je umesto senilnog Bajdena na vlasti bio Tramp, možda bi se odupreo pritisku lobista industrije naoružanja i ljudi iz armije SAD pa rata u Ukrajini ne bi bilo. Ipak i to treba posmatrati dosta rezervisano. Možda je za 4 godine bez vlasti, i Tramp prolupao pa mu onda dođe sve na isto. Ameri ostaju Ameri koji itekako poslednjih godina naginju fašizmu, okupaciji i uništavanju tuđih država i naroda i zahtevaju i teraju druge narode da ratuju i ginu za SAD. Tako i u Ukrajini- rat u korst SAD i Nato-pakta do poslenjeg Ukrajinca!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime