MATURANT UBIJEN, MLADIĆ PRETUČEN Predsednik opštine „sve po zakonu“, a huligani vladaju

0
841
Stefan Filić / Foto: Facebook

Od početka godine u Velikoj Plani dogodila su se dva stravična prebijanja, nažalost, sa jednom žrtvom. Tinejdžer Stefan Filić (18) nakon 30 sati ležanja u komi podlegao je povredama. Na dan podizanje optužnice protiv njegovih ubica, još jedan mladić (29) pretučen je drvenom palicom. Stanovnici ovog mesta žive u strahu i ne mogu a da se ne zapitaju, šta nadležni rade kako bi zaštitili njihovu decu?

Maturant srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“, Stefan Filić je 2. februara u ranim jutarnjim časovima, pretučen na smrt ispred kluba „Brodolom“.

Njega su dvojica mladića, Nikola B. (21) i Mitar P. (21), bez ikakvog razloga, počeli da tuku. Nakon što je Filić pao na zemlju, dobio je još nekoliko udaraca nogom u glavu, što je prouzrokovalo razarajuće povrede moždanih centara i izliva krvi u mozak. Maturant je u palanačku bolnicu doveden bez vitalnih funkcija, a posle 30 sati je preminuo.

Nikola B. i Mitar P. su saslušani, a Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv njih dvojice. Oni se terete za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora, pa do doživotne robije.

Nakon tog tragičnog događaja nadležni su najavili kontrolu i detaljniji rad na ulici, a onda se desilo da unuk poslanika SNS Živana Đurišića sa saučesnikom drvenom palicom prebije momka iz kraja. Predsednik opštine Velika Plana, Igor Matković za Direktno.rs, kaže da je Gradska opština formirala komisiju koja radi na suzbijanju nasilja u ovom gradu. Kako?!

– Komisija i svi nadležni organi rade sve po zakonu i svi osumnjičeni se procesuiraju. Niko nije na slobodi. Pojačane su kontrole policije. Gradska uprava može samo putem Komisije da utiče na to da svako radi svoj posao – kazao je Matković.

Da Vas podsetimo:  Na suđenju Dijani Hrkalović čitane poruke: "Magarčino jedna...", "Decu ti j****"

Ironija, novi slučaj nasilničkog ponašanja dogodio se na dan kada je podignuta optužnica protiv Nikole B. i Mitra P, 27. maja. Tada je Aleksandar Đurišić, unuk poslanika Srpske napredne stranke Živana Đurišića, palicom tukao žrtvu, uz pomoć saučenika A. P. Sve se desilo u kafiću „Hunter house“, a zaposleni nisu reagovali, niti prijavili policiji pa su i oni procesuirani.

Kako je palanačka policija u saopštenju navela, maskirani Đurišić je mladiću drvenom palicom zadao nekoliko udaraca, dok ga je A. P. držao za ruke.

Mladić je nakon udaraca pao na zemlju, a potom ustao i utrčao u kafić, gde ga je A. P. sustigao i ponovo uhvatio, dok je unuk poslanika SNS nastavio da ga udara palicom.

Oni su uhapšeni i terete se da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Takođe, posle Filićeve smrti Skupština opštine Smederevska Palanka je dala predlog da radno vreme ugostiteljskih objekata petkom i subotom bude do ponoći, a da noćni klubi rade samo do dva časa posle ponoći. Lokalne vlasti zabranile su i prodaju alkoholnih pića od 22 do šest sati ujutru u svim trgovinama.

Lj. Stanković
Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime