MEDICINI SE NE VERUJE, A VERUJE ANTIVAKSERIMA! ŠTA JE SLEDEĆE?

8
303
Vakcinacija (foto: Đorđe Đoković)

Ne treba biti slep kod očiju i žmuriti pred obolelima i umrlima, i negirati koronu. Ne treba ni omalovažavati apelovanje kompetentnih na nužnost vakcinisanja, odnosno intenzivno zdravstveno prosvećivanje. Ali to što im glas često liči na glas žednog u pustinji, za razliku od glasa „antivaksera“, ne treba pripisivati samo „neobaveštenosti“ o prirodi i mogućnostima vakcine. Čak „strahu od onog što može biti stavljeno u vakcinu!“. Svakom prosvećivanju neprosvećenih svaka čast, ali prosvećivanje se, obično, usmerava na vidljivu posledicu neprosvećenosti. Uzrok koji je stariji i trajniji, ostaje neprimećen ili omalovažen. Spreman da pre ili kasnije, reaguje novom posledicom…

U ovom slučaju, jedan od više uzroka sadašnjeg izbegavanja vakcinisanja stariji je od same korone! Na njega je zato trebalo reagovati pre nje, a treba reagovati i sada i ubuduće. To je preovlađujuća svest, koja kasni za onom u modernom svetu, a kod nas se potpomaže, a ne samo toleriše. „Oznaka našeg identiteta“. Ono što videsmo i kolom oko „Nemanje“ u Beogradu, uvereni da „neće, valjda!“, „neće nas!“. Kod nekih: „daće Bog, biće dobro!“, jer „mi smo nešto drugo!“. Peva se i pevalo se i u Narodnoj skupštini: „ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!“.

Drugi uzrok je odsustvo vladavine institucija. I neverovanje u njih kada ih ima, zbog neosnovanih očekivanja kome sledi razočarenje, ali i sklonosti ka „prečicama“ i „krivinama“. Tek potom, logično, dolazi nepoverenje i u pravu instituciju jer i nije naša, Svetsku zdravstvenu organizaciju. Zatim u naše lekare, nipošto iz „crvenih zona“, koji su i tako anonimni. Nego „teškog kalibra“ i iz Kriznog štaba, dugo svakodnevno u javnosti. Logično i sam Štab kao „krovnu instituciju“ za borbu sa koronom, i „državu“ koja je i formirala Štab. Ignorišući zakonom predviđeno i veoma kompetentno telo, jer u njemu ne bi vodila glavnu reč.

Da Vas podsetimo:  Razmeri neodgovornosti i izdaje

To su glavni krivci za nepoverenje u vakcinisanje, i dok je njih uzaludne su ili bar nedovoljne molbe i upozorenja. „Zdravstveno prosvećivanje“ nesumnjivo je korisno, ali i stalno, a ne silom prilika, ne može da nadoknadi nepostojanje vladavine institucija, a postojanje onog što bi trebalo da pripada prošlosti. Tako da pored vakcinacije protiv korone, treba vakcinisati i od nekih trajnijih boljki…

https://www.kolubarske.rs/

8 KOMENTARA

 1. Poslednji sajt na kome sam ocekivao da citam ovakvu propagandu i uvrede. Moderno doba? Jos malo pa da autor, ma ko bio, da nas upita da li smo dostojni naseg preCednika i vladara sveta. Sramota.

  • Потпуно се слажем са дедом. Успут да питам редакцију зашто крију аутора текста? Аутора текста да питам, којим поводом би требало да се вакцинишем? Болест или вирус ево већ скоро две године није изолован! Колико пара је добио аутор текста да лобира за вакцинацију против вируса који није изолован? А сада и опроштај од редакције, збогом браћо, никада више нећу посетити овај сајт а ви размислите зашто!

   • Postovani, redakcija ne krije autora. Ispod teksta imate izvorni link odakle je tekst preuzet. Ako se malo pozabavite i udjete na izvorn tekst videcete da nema ime autora. Kada postoji ime autora mi ga obavezno prenesemo. A da li ce te se vi vakcinisati ili ne to je vas licni izbor. I to da li cete posetiti sajt ili ne( sto nam je jako zao) je vas izbor. Niste redovni pratilac portala i ovo je vas prvi i jedini kometar sto bi moglo da znaci da ste sa razlog (a to je ovaj tekst) prvi put na nasem portalu.
    S velikim postovanje urednistvo sajta

 2. Dragan@ Tipicni anivaxerski stav. Ne znas zasto ali znas da je obmana. I trubis sve vreme. Inace iz prve ruke znas sta se radi u Francuskoj i Grckoj javili ti na “ diplomatskom “ nivou.

 3. Onaj ko je izmislio nije hteo da je primi. ( potvrdio u interviju na tv)
  Onaj ko je pravi nije hteo da je primi. ( potvrdio u interviju na tv)
  Onaj ko kupi nesme da ih tuzi. Pojavilo se ugovor ceo …
  I na kraju sto necu da prima Pfizer vakcinu pitaju se?

 4. A kako bi bilo da nam ne lepite „dijagnoze“, već da, za početak predstavite naučne činjenice. Frazeoligija tipa: „Vakcine su civilizacijska tekovina“ ili „Vakcine su spasile milione života“ jednostavno nisu istinite niti za njih postoji ikakav naučni dokaz. Kako bi bilo da nam pokažete studije mogućih dugoročnih posledica aktuelnih „vakcina“ (koje to nisu, iz prostog razloga jer ne štite da se zarazite niti da prenesete bolest drugima. A to im je osnovni zadatak. Usput,btu se lansira još jedna, ničim fokazana fraza „iako se razbolite, klinička slika će biti blaža i nećete umreti“!). I konačno, čime opravdavate pozivanje na vakcinisanje sredstvom koje ima samo prvremenu („zbog hitnosti“) dozvolu za upotrebu i koje je još uvek u testiranju? Dakle, na je neko kakva „dijagnoza“ u pitanju, već stvar informisanosti i zdravog nepoverenja i opreznosti. U nauci ne postoji „verovanje, već samo provera i dokazi

 5. Verovanje da je pandemiju Korona ili Kovid 19 izazvao moćan čovek sa Zapada u cilju depopulacije svetskog stanovništva i profitiranja farmacijskog lobija, kao i u kvalitet, odnosno podmuklost vakcinisanja JESTE PORAZ ČOVEKA I ČOVEČANSTVA! Što je najgore, ovo verovanje širokih narodnih masa u celom svetu nije bez osnova! Ratovi, trka u naoružanju, organizovani krriminal, prljava neprijateljska propaganda, satanizam, jačanje lobija LGBT, nepoštovanje međunarodnog prava od strane velikih sila, izmišljanje razloga za bombardovanje drugih zemalja, linčovanje njihovih vođa, pljačkanje njihovih prirodnih bogatstava, masovno ubijanje njihovih stanovnika i ciničnim označavanjem kao koletaralne štete, uništavanje ekosistema na planetarnom nivou itd. su jaki razlozi da se više ne veruje vlastima na nacionalnom, regionalnom i svetskom nivou. U takvim uslovima prosvećivanje širokih narodnih masa o potrebi vakcinacije je veoma teška, gotovo nemoguća misija. Opet će moćni primeniti silu da bi ostvarili cilj, a to je potreban broj vakcinisanih! I to ponovo rađa otpor! Začarani krug na štetu čoveka, a kriv je sam čovek! Takav kakav može da bude u svoj svojoj podmuklosti i pokvarenosti, kakvog ga nije Bog zamišljao kad ga je stvarao!

 6. Postoji cela gomila lekara i medicinskih strucnjaka koja se ne slazu sa ovakvim lecenjem korone niti sa vakcinacijom na nacin kako se sprovodi. na zalost oni se ne cuju,ne vide ili su oznaceni kao antivakseri. Nije nista onako kako jeste vec kako izgleda. Na zalost i na sramotu lekarske profesije, ono sto se radi danas nije medicina vec profiterstvo i jahanje na talasu novog doba. Zelim reci jos samo ovo. Zar se niko ne zapita zasto u Francuskoj i Grckoj polovina medicinskog osoblja nece da se vakcinise vec ih silom moraju na to terati i ucenjivati. Ti isti ljudi lece narod ali su valjda odjednom postali ludi i neznalice pa su skrenuli na antivaksersku stranu. Toliki je pritisak na medicinski struku da se ni progovoriti van narativa koji je opsteprisutan ne sme. Velika obmana majstora sarene laze.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime