Mediji: „Krađa struje“! – Predsednik opštine Batočina: „Đilasovci vode kampanju!“

0
379

Jedinstveni sport između EPS i Opštine Batočina de fakto postoji! Mežutim, kada se sa obe strane sagleda dokumentacija dolazi se do zaključka da je ovo daleko komplikovniji spor- od čiste „krađe struje“. U svakom slučaju- sudskispor predstoji.

Spor u Sudu

Osnovni sud u Kragujevcu je po ovom slučaju prihvatio tužbu od strane „Elektrodistribucija Srbije d.o.o Beograd, Ogranak Kragujevac“ protiv Opštine Batočina čiji je zakonski zastupnik Zdravko Mladenović još 23 februara 2021. fodine,

U podneskuse kaže „da prilikom kontrole mernog mesta na adresi Kralja Petra I, utvrđena neovlašćena potrošnja električne energije kao i da su konstatovani „oboreni limiteri“ i da „displej ne radi“.

Na osnovu utvrđenog stanja, nadležnom tužilaštvu podneta je prijava.

Dug za neovlašćenu potrošnju struje u datom momentu iznosi je 682.972.82 dinara .

U Osnovnom suda u Kragujevcu navode da  će se verovatno zbog prirode spora proglasiti nenadležnim  i predmet prepustiti na dalje postupanje Privrednom sudu u Kragujevcu.

Predsednik opštine Zdravko Mladenović: „To su gluposti Đilasovaca, vode kampanju“..  

-Poštovani, u vezi navoda koji su se pojavili na jednom Đilasovom portalu izjavljujem da su kontrolori EPS nelegalni priključak otkrili na objektu – crpna stanica fekalne kanalizacije u ulici Vojvode Stepe bb, u naselju Nova Loznica.

Dakle, apsolutno su netačne insinuacije koje su se pojavile u delu javnosti o nekakvom „rudarenju kriptovaluta“ od strane opštinskih činovnika, na ovom objektu JKP godinama „rudari“ nešto sasvim drugo-kaže Mladenovič u svom reagovanju. On u prilogu svog dopisa dostavlja fotografiju, koja je takođe sastavni deo tužbe EPS iz koje se jasno vidi da objekat nipošto nije zgrada opštine u ulici Kralja Petra I, već crpna stanica fekalne kanalizacije.

foto iz 2006

-Dalje, ta crpna stanica je izgrađena 2006. godine, dakle pre punih 15 godina, i tada je zaključen ugovor između EPS i Fonda za komunalne delatnosti opštine Batočina o napajanju tog objekta. Zašto nikada nije stupio na snagu, i zašto EPS nikada nije ispostavio nijedan račun, meni nije poznato, jer funkciju obavljam od 2016. – kaže Maldenovič koji je dostavio i zapisnik koji je sačinjen i sastavni je deo tužbe.

-Čak i ovakve stvari koriste se za vođenje permanentne kampanje protiv opštinske vlasti. Ovaj spor će se rešiti i opština neće sigurno biti oštećena- kaže Mladenović. Na naše pitanje zašto je tužba adresirana na asresu opštine, on kaže da je to stvar administracije.

-Normalno je da će doći u sedište onoga ko je vlasnik objekta. Čak je i to interpretirano u dnevno-političkoj kampanji- kaže Mladenović.

FOTOGALERIJA: Dokazi predsednika opštine Mladenovića

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime