Srpski mediji prikrivaju trgovinu organima

0
887

Mediji-stite-TacijaSramno izveštavanje medija na srpskom odavno je premašilo ne samo granice ukusa, probijanja i rušenja etike, osnovnih načela civilizovanog ponašanja već je poprimilo sasvim jasne konture kriminalnog u tome!

Odsustvo zakona koji bi regulisao rad medija – ne kontrolisao već održao tako da ostane makar minimalno u sferi pokrivenoj zakonom, proizveo je efekat koji je ponižavajući, apsurdan i sve češće sasvim jasno zločinački.

Pored svih međunarodnih i domaćih optužbi na račun šiptarske strane na Kosovu i Metohiji da su aktivno trgovali organima Srba koje je kidnapovala teroristička „UĆK“ a koje još uvek traje, nastavlja se poštovanje pozicije tih ratnih zločinaca u, ionako nelaglnoj i separatističkoj, „vlasti“ Šiptara na KiM.

Najnovije optužbe Asocijacija lekara Nigerije koje se odnose na Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji sa zvaničnicima drugih zemalja, među kojima su Turska, tzv., „Kosovo“ i Hrvatska, objavila je nigerijska informativna agencija „Naij“.

Predsednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države.

„Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima“, izjavio je Ndžemanze.

Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na Kosovo i Metohiju, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenose mediji.

„Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj“, rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe „stara priča kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe“.
Okoroča je posetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Lilom.

Da Vas podsetimo:  Smanjivanje jasenovačkih žrtava: Maestralnost srpskog autošovinizma

Svi navedeni Šiptari su predstavnici separatista sa kojima srpska Vlada iz Beograda pregovoara o predaji Kosova i Metohije!

Osim veleizdajnika u srpskoj vladi, među kojima se ističu Vučić, Dačić, Nikolić, mada ni niže kategorije nisu manje krive kao što znamo kakve su već aktivnosti Đurića, Vulina, Drecuna, Odalovića… pa sve do lokalnih poslušnika koju tu nakaznu politiku sporovode i na terenu.
Mediji kao „krovna institucija“ umesto potrage za pravnim regulisanjem situacije i zadovoljenja pravde nad ionako već pravosnažno osuđenim licima, poput Hašima Tačija za terorizam, „objašnjenja“ traže od onih najnižih, inače nelegitmnih i kriminalno nametnutih, takozvanih „predstavnika“ Srba koje su opet birali veleizdajnici a ne srpski narod.

Inače ih srpski narod ne bi ni izabrao na te pozicije već na pozicije predstavnika organa republike Srbije gde se nikada nisu ni kandidovali jer su njihove „sposobnosti“ nešto drugačije od onih koje zahteva bavljenje zvaničnom politikom te im ponašanje po zakonu, kao ni takva zarada, ne odgovaraju dovoljno.

Kako nije moguće da ti lažni „predstavnici“ bilo šta protumače ispravno, jer bi to negiralo srž smisla njihovog položaja i postojanja, oni priznaju da su upoznati sa najgorim kriminalnim aktivnostima šiptarskih terorista i kvazi-političara.

Predstavnik Vučićevo – Vulinove „Srpske liste“ (inače prvobitno „Liste Srbija“ gde je pokazatelj snage činjenica da ni to ime nisu mogli da sačuvaju kamoli šta drugo od Srbije na KiM), izvesni i doskorašnji potpuni anonimus Slavko Simić kaže da “ono što je u javnost iznela Asocijacija nigerijskih lekara nije nepoznanica“ kao što svi znamo. Međutim on je prinuđen da nastavi svoj ples sa vukovima budući da se u to kolo uhvatio i odmah počinje da ih brani i štiti umesto da se zauzme za one za čijeg se predstavnika lažno predstavlja – srpski narod.

Da Vas podsetimo:  Vapijuća laž o hrvatskom antifašističkom pokretu

Simić tako kaže: „Na žalost okolnosti koje su nam nametnute nisu nam pružile previše mogućnosti da biramo, mi razgovaramo i sarađujemo sa legitimno izabranim predstavnicima kosovskih Albanaca”.
A okolnosti koje su im „nametnute“ jesu napunjeni džepovi i zadovoljena sujeta i želja za „vlašću“. Jedino što je nametnuto je on sam pa ni njega Srbi nisu prihvatili a kamoli šiptarske teroriste za legitimne, kako ih naziva.

Takođe ti predstavnici Šiptara nemaju nikakav legitimitet, baš kao i oni, izabrani su od strane američke Vlade i tako se i ponašaju.

Simić dalje nastavlja da štiti rezultate terora nad Srbima koji su nastali na Kosovu i Metohiji i savetuje kako da se izgradi „sigurnija“ šiptarska kvazi-država na tlu srpske pokrjaine. On je ocenio, prenosi Tanjug, i da je „trenutna politička kriza dokaz da je na Kosovu potrebna nova politička elita, neopterećena pre svega prošlošću i okrenuta budućnosti i istinskom pomirenju i normalizaciji odnosa“. Drugim rečima: potrebni su ljudi za koje se ne zna ili nisu umešani u zločine nad Srbima kako bi srpska javnost lakše prihvatile postavku takvih „političara“ i otimačinu srpske teritorije koju će zastupati i on sam, kako već i čini.

Predsednik Srpske liste je kazao da su o krivičnoj odgovornosti sadašnje političke elite Kosova i svakoj drugoj odgovornosti nadležni sudovi i tužilastva, kako „kosovski“ tako i međunarodni.

Jedino koje Simić nije pomenuo jesu oni koji imaju najveću nadležnost i prioritet za procesuiranje tih zločina a to su srpski sudovi jer su se zločini i dešavali na teritoriji Srbije, nad srpskim državljanima i najčešće od strane onih koji su i imali i imaju srpsko državljanstvo. Dakle, na jasan način Simić je državi Srbiji odrekao pravo na njenu teritoriju i zadovoljenje pravde ali za to on ima podršku pre svega od srpske vlasti koja sve to i organizuje i potpisuje u Briselu.

Da Vas podsetimo:  Ubili mi majku i još traže pare!

„Verujem da će Specijalni sud za zločine koje je počinila „OVK“ imati hrabrosti i smelosti, podići optužnice i prikupiti što više dokaza o zločinima nad civilima tokom sukoba na KiM, jer mnogo je imena žrtava a da nijedno ime počinioca još uvek nemamo“, rekao je Simić. ovo treba da predstavlja jednu monstruoznu zamenu za nadu u pravdu a ne traženje njenog zadovoljenja. Dakle, još jednom se potvrđuje njegova snishodljivost, zaštita ličnih interesa i interesa njegovih šefova i kriminalnih struktura čija je maskota.

Ne samo da mora da insistira na zadovoljenju pravde i da to delima potpkreljuje, već on mora i da ponavlja da je predstavnica američkog konzulata u Prištini, Trejsi Džekobson, javno i jasno rekla: „Ovaj sud će otklonit crnu mrlju koja stoji nad OVK i nikako se neće baviti slavnom borbom OVK“. Simić bi moramo da ima makar minimalni prag ljudskosti, saosećanja i morala prema srpskom narodu za čijeg se predstavnika predstavlja.

Ali sada ona ključna stvar. Ni on, ni bilo ko to ne bi mogao da nema podršku medija da to čini! Onih medija i novinara koji se bune kad ih prozovu da kleče a oni protestuju ne ustajući sa kolena!

„To bi bio veliki korak ka zadovoljenju pravde za srpske i sve žrtve na Kosovu i Metohiji, smatra predsednik Srpske liste“ nonšalantno zaključuju novinari Tanjuga nadajući se da im plate ipak neće biti ugrožene uprkos agilnosti koju su sve vreme pokazivali u sprovođenju veleizdaje, međunarodnog kriminala i šiptarskih zločina nad Srbima, za sada samo na Kosovu i Metohiji.

Ivan Maksimović

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime