Među najsurovijim diktatorima na planeti

6
1104

lenjnarodilibeloroblje Foto: Geto SrbijaMada su radnici u Srbiji već odavno pretvoreni u belo roblje, Vučiću je i to malo, pa je napao žene u Srbiji da izbegavaju posao. Pod najsurovijim uslovima radnici u Srbiji rade i kada su bolesni, pred gazdama moraju da kleče, ne smeju da idu u toalet, nemaju šta da jedu, a većina njih za sva ta ponižavanja ne prima nikakvu platu. Za samo 20.000 evra svaki strani „investitor“ može da se zaštiti od poseta inspekcije rada.

Predsednik srpske Vlade Aleksandar Vučić tvrdi kako je ovaj narod lenj i ne želi da radi, već radije sedi kod kuće i „uživa“ u socijalnoj pomoći.

Istina je sasvim drugačija: narod u Srbiji najčešće nema gde da radi, a ako i nađe radno mesto, velika je verovatnoća da uopšte neće dobiti platu, ili će polovinu iste morati da vrati gazdi.

U Futogu, u jednoj prodavnici lanca „Idea“ hrvatskog tajkuna Ivice Todorića radi žena koja očigledno ne može da se kreće bez pomagala. U jednoj ruci drži štap, a u drugoj robu koju prenosi sa jednog kraja prodavnice na drugi i slaže po rafovima. Ima nekoliko dijagnoza i mišljenja lekara specijalista da nije u stanju da radi, što je i više nego očigledno, ali su joj na lekarskoj komisiji PIO Fonda rekli da, ako ne može da radi, da otkaz i ostane kod kuće primajući mizernu socijalnu pomoć. Nesrećnoj ženi je bedna plata koju teškom mukom zarađuje u prodavnici jedini izvor prihoda, i zato nije u stanju da sakupi dovoljno para koliko očekuju članovi komisije PIO da bi je poslali u invalidsku penziju.

Nemačka firma „Leoni“ je u okolini Niša otvorila svoju fabriku u kojoj zapošljava radnike za platu nižu od socijalne pomoći – svega 5.800 dinara mesečno. Ovo je, navodno, omogućeno posebnim ugovorom sa čelnicima opštine Doljevac, koja nije imala dovoljno para za sve što je strani „investitor“ tražio, pa je pristala na ovakvo izrabljivanje stanovništva. Istini za volju, radnici za ovu platu rade „samo“ prva tri meseca. Republika Srbija je za izgradnju pomenute fabrike dala „podsticaj“ u visini od 7.000 evra za svako novo radno mesto.

Da Vas podsetimo:  Političari, društvene mreže i – može li se doneti zakon za botove

U „Juru“, u kojoj se radnici klanjaju pred svojim poslodavcem, inspekcija može da dođe samo kada posle prethodne najave dobije dozvolu. Razlog za ovo je taj što je preduzeće svojevremeno „doniralo“ dva automobila vrednosti preko 30.000 evra Ministarstvu rada i to upravo za potrebe inspekcije rada. U „Juri“ su demantovali da radnici moraju da nose pelene za odrasle.

Ova južnokorejska kompanija insistira na tipskom ugovoru o radu (koji je od strane poslovodstva proglašen „poslovnom tajnom“ i radnicima je pod pretnjom otkaza zabranjeno da ga pokazuju u javnosti) u kome nema ni jednog jedinog slova koje radnika obaveštava o njegovom pravu da se sindikalno organizuje. U „Juri“ nema sindikalnih organizacija, tako da poslovodstvo može da radi šta hoće sa radnicima koji su mu prepušteni na milost i nemilost.

Leskovačko „Zdravlje“ je izuzeto iz plana rada inspekcije rada zato što je lokalnoj samoupravi dalo „donaciju“ u vrednosti od 2,5 miliona dinara koja je potrošena na krajnje sumnjiv način.

Nemačka kompanija „Falke“ je uz pomoć programa SIEPA-e otvorila pogon u Srbiji koji stoji pod direktnom zaštitom nemačke ambasade, tako da ovdašnje inspekcije mogu da ga obiđu tek pošto nakon najave kontrole za to dobiju i dozvolu. U pogonu se dnevno proizvede nekoliko hiljada pari čarapa, od kojih mnoge u prodavnicama na Zapadu koštaju više nego što iznosi dnevnica radnika u Srbiji koji ih je napravio.

Zvanična statistika tvrdi kako oko 30.000 radnika u Srbiji za svoj rad ne prima nikakvu platu, dok isto toliko prima manje od zagarantovanog minimalca. Realna slika je još gora, jer veliki broj onih koji zvanično primaju više od minimalne plate, razliku moraju u kešu da vrate poslodavcima.

Da Vas podsetimo:  Foto-vest: 15-ak metara novog asfalta, zastave, cveće i SNS plakate pred dolazak Vučića u Gadžin Han

Takođe, neprimećeni u ovoj statistici ostaju i oni radnici koji su posao našli preko neke od mnogobrojnih agencija za posredovanje u zapošljavanju, odnosno, kako se to danas popularno zove, za lizing radnika.

Radnik je, zvanično, zaposlen u agenciji, ali faktički radi u preduzeću koje ga je iznajmilo. Zaposleni na svom radnom mestu ne ostvaruje nikakva prava, jer se agencija brani da on ne radi kod nje, dok preduzeće ukazuje na činjenicu da ono sa radnikom nema nikakve ugovorne obaveze, već sa agencijom. Najmanje 10 odsto plate ovako zaposlenog radnika ide agenciji, ali su česti slučajevi da ta provizija iznosi trećinu, pa čak i polovinu plate. Tako se u zvaničnoj statistici pojavljuje mesečna plata od 50.000 dinara, dok radnik u stvarnosti dobije samo 25.000 dinara.

Vučićev cenovnik: Bajatović skuplji od 155 majki

Srbi su lenj narod, bez preduzetničkog duha, spavaju do 10,30, a onda na Fejsbuku i Tviteru šire patološku mržnju, najgori su ološ i šljam – tvrdi vladar bez ijednog dana radnog staža mimo politike, koji je sve što ima stekao širenjem mržnje.

Kao radikal, Aleksandar Vučić je, zastupajući teorije krvi i tla, vređao pripadnike drugih nacija i religija, a sad, kao evroatlantski fanatik, jednako strasno udara po svima. Sad se ostrvio i na žene.

Ne, ne smetaju mu gologuze silikonske starlete, ali parazitiranje na budžetu optužuje majke.

– Srbija za socijalna davanja izdvaja mnogo više nego druge zemlje. Ima i onih žena koje stvarno zaslužuju socijalnu pomoć, ali i onih koje mogu konju rep da iščupaju i neće da rade. Uzme za jedno dete 4.500 dinara i za drugo 11.000 i eto minimalne plate, pa što da radi – rekao je predsednik Vlade Republike Srbije.

Da Vas podsetimo:  Pismenost u Srbiji “na nivoju” – Ulica Vuka Karađića

Vučićev ispad ne samo što je neuporedivo sramniji od seksističkog kretenluka Bratislava Gašića, nego razotkriva njegovo patološko licemerje. Državni budžet, tobož, štiti od pohlepnih i lenjih porodilja, koje za dvoje dece uzimaju po 15.000 dinara mesečno, a ne vidi i ne mari za astronomske cifre koje se slivaju u džepove politički podobnih pojedinaca.

Danica Drašković, supruga Vuka Draškovića, Vučićevog koalicionog partnera, mesečno prima 846.000 dinara. Goran Knežević, naprednjački gospodar Zrenjanina i Banata, dobija 1.169.920, a socijalista Dušan Bajatović čak 2.331.816. dinara. Ukupno, samo njih troje, po raznim osnovama, Srbiju koštaju 4.347.734 dinara, dakle 290 mesečnih izdataka za majke sa dvoje dece.

Vučić ima pravo da, po svojoj volji, utvrđuje cenovnik dece i majki. S druge strane, normalni građani Srbije imaju obavezu da procene koliko će ih koštati Vučić, njegovi kumovi Stefanović, Petrović, Panić, pa bata Andrej, pobratim Zvonko i ostali pripadnici naprednjačkog kartela.

Milan MALENOVIĆ, Predrag POPOVIĆ

Tabloid – List protiv mafije

6 KOMENTARA

  1. Narodu izgleda jos nije toliko tesko inace bi davno podigao bunu protiv porobljavanja. Kad dostignes dno gde nemas sta da izgubis sem svoje glave, tad se po svaku cenu suprostavljas ugnjetavanju i ropstvu. Srpski narod je, ili uspavan ili jos uvek nije dostigao dno.

    • Kosovka, a koje veće dno od ovoga kojeg smo dostigli postoji! Sama kažeš da si sa Kosova, a kosovo su izdajničke horde Srbske pogani oteli od Srba i Srbije i poklonili šiptarima!! Ne samo teritorije da su se odrekli, nego su se odrekli svih Srbskih žrtava, izdali su i sve Srbske žrtve, izdali i odrekli se Srbske istorije i tradicije, to znači i države i naroda!!Zar to nije dno dna!! Šta se po smutljivim Srbskim glavama još vrzma nije mi jasno! Kakvo i koliko to dno treba da bude kako bi Srbi shvatili da se u ovom unikom zatiranju Srba i Srbije isključivo i jedino radi o klasičnoj izdaji nacistički bolesnih Srba!! Oni jesu krivi zbog enormnog zatiranja Srba i Srbije!! Ko šta više treba Srbima da govori?!?! Niko!! Srbi su se uverili da se radi o krvoločnim izdajnicima. Nema potrebe za dodatnim uveravanjem i dodatnim dokazima. Sve je ogoljeno i jasno se vide posledice koje su nam zlotvori naneli!! Nikome od nas ne treba više ni jedan dokaz izdaje Srbske zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, i ni jednom Srbinu ne treba više dokaz koliko su okrvavili svoje ruke o Srbe!! Od raspada Yu do danas nestalo je minimum 6. miliona Srba, jer po stopi nataliteta koji je bio do 90-ih godina prošlog veka Srba bi sada trebalo da bude minimum 12. milona, a nas nema ni 6.milona!!! To se zove genocid nad Srbima i nema drugi naziv, drugo ime!!! Kako se zovu oni koji su na bilo koji način upravljali i rukovodili nestanku 6, milona Srba?!?!?! Zločincima!! Svi koji su na vlasti u Srbiji, svih ovih zadnjih oko 30.godina, jesu isključivo i jedino ZLOČINCI i ništa više!! Oni moraju da odgovaraju za genocid koji su izvršili nad Srbima!! Kakvo pomilovanje, kakve gluposti o tome da Srbi nisu dotakli dno!! Srbi se unazad decenijama valjalju po dnu kaljuge!! Zar tebi koja si sa Kosova ne smeta njihov zločin prema našim Srbima i što su poklonili naše vekovno ognjište?!?! Kakve su to mlake i popustljive pričice??? Kažeš:“Kad dostignes dno gde nemas sta da izgubis sem svoje glave, tad se po svaku cenu suprostavljas ugnjetavanju i ropstvu.“ Pa zar ti ne misliš da su ovih 6. milona nestalih Srba žrtve? Zar ti ne misliš da je ovih 6. milona nestalih Srba više nego dovoljan broj izgubljenih glava?!?! Koliko ti misliš da treba da nestane Srba pa da bi se narod, Srbi, trebali da suprostave zločincima?? Kosovka, došao je trenutak kada svi Srbi, po svaku cenu, treba da se suprostave ne samo ugnjetavanju i ropstvu, ne samo tiranima, već osvedočenim zločincima kojima su ruke krvave ne do lakata, nego im je i duša krvava od tih milonskih Srbskih žrtava!! Pitam se kako je moguće da, bilo koji, ma gde bio, čestiti Srbin može hladnokrvan i ravnodušan da bude pred ovim podatkom?!?! Nema čekanja, nema milosti prema zločincima!! Oni koji ćute u stvari štite i amnestiraju zločince! Oni koji se ne suprostavljaju zločincima su isto toliki zločinci koliki su i oni koji su direktno radili na nestanku 6.milona Srba i zatiranju Srbije!! Dosta je više priče da svako od nas čeka nekog Srbakog mesiju da povede narod!! Srbi, svako za sebe, i sebi, prvo i osnovno treba samome sebi da kaže, jasno i glasno, hoću i moram da se suprostavim zločincima, nacističkoj hordi zlikovaca, koji su doveli do nestanka mojih 6. milona Srba!! E ako to ne može i neće da kaže svaki Srbin sebi samome, to znači da su i oni pritajeni zločinci!! Treba li još nešto? Ne, i ne!! Ni jedan Srbin nema potrebe da čeka ni jednog drugog Srbina da bi se suprostavio monstrumima koji su doprineli nestanku 6.milona Srba! Ne postoji ni jedna reč opravdanja za dalje čekanje i neko odugovlačenje suprostvljanju ovim najvećim nacističkim zločincima nad Srbima!!

      • Ovciji mentalitet je „vuk nije moj neprijatelj, on ne dira ovu travu ispred mene“. Dakle, tu nema dna, dok i poslednjoj ovci ne padne glava. Ako se Srbi, pre svega u Srbiji, ne trgnu iz njihovog ovcijeg transa, lose nam se pise…

  2. Lud ili blesav narod trpi nacističke horde u vlasti Srbije, pogotovo izvršne i zakonodavne! Neverovatno da na ovaj najsuroviji teror nacističke kopiladi, koja sedi u vrhu izvršne i zakonodavne vlasti i neometano vrši najbrutalniji genocid nad Srbima, narod ne reaguje!! Samo u prošloj godini nestalo je iz srbije blizu 200 000 Srba iz Srbije. Što nisu rođeni, što je pobeglo, što poumiralo! Ali 200 000 Srba nema za jednu godinu!! Ovoliki genocid nad jednim narodom nije ni u ratnim, oružanim, uslovima normalan, a kamo li kada nije ratno stanje! Da su nam ovi nacisti koji su zajašili Srbsku vlast, a pogotovo izvršnu i zakonodavnu, kojim slučajem objavili pravi oružani rat pa oni bi svakodnevno streljali na stotine hiljada Srba! A Srbi pokunjeno i dalje ćute i trpe ovaj i ovoliki zločin nad svojim narodom!! I dalje misle neće se njima desiti da budu zlostavljani i izvrgnuti teroru Srbskih izdajnika, nacista!! Ovoliku i ovakvu servilnost koju Srbi pokazuju prema nacističkim Srbskim izdaničkim skotovima nisu ni nacisti za vreme drugog svetskog rata imali ni od Hrvata, ni od Vatikana!! E, Srbi, koje gnjide napraviste od samih sebe! Umesto da tu nacističku gamad dezinfikujemo jednim potezom vi im se još i klanjate te im im i skute ljubite! Pa kosti naših slavnih predaka se prevrću u grobovima gledajući šta su Srbi sebi dozvolili i kakava, i kolika, se krvoločna gamad namnožila među Srbima!!!
    Srbi, upamtite, svi ćemo se pred istorijom obrukati ako ovaj Srbski nacistički korov, koji se zapatio u Srbiji, ne iskorenimo mi sami!! Krenimo odmah da iskorenjujemo ovaj Srbski nacistički korov!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime