Ukrajinski SU-25 srušio je malezijski Boing 777?

2
964

481563

MALEZIJSKI mediji objavili su – pozivajući se na eksperte – da je Boing 777 nad Ukrajinom mogao oboriti Su-25 – gađajući ga i raketom i 30-milimetarskim topom.

Ovo može značiti samo jedno: da su malezijski putnički avion oborile snage kijevske hunte i da su Barak Obama, Dejvid kameron i svi ostali zapadni lideri – svih proteklih dana – namerno lagali i obmanjivali i svoju i svetsku javnost.

New Straits Times je naveo ukazivanja neimenovanih eksperata da je ukrajinski lovac Su-25 prvo na Boing 777 ispalio raketu vazduh-vazduh, a odmah potom ga „dotukao“ topovskim pogocima.

Uz ovo je posebno naglašeno: da se samo tako mogu objasniti oštećenja na trupu aviona – okrugle rupe od topa i raketna u vidu „strele“.

Isti list je naveo i ovo stručno mišljenje: „Na mestu pada aviona nađeni su komadi kakvi ostaju posle korišćenja oružja sa distancionim detonatorom. Na drugim ostacima Boinga vide se preciznija i zgusnutija oštećenja kakva pravi vatra iz topova. Sve to sada analiziramo“.

Prema verziji koju objavljuju Malezijci, ukrajinski livac je koristio raketu sa samonavodećom „termo-glavom“, a pogodila je Boing direktno u motore.

Ovo isključuje kijevsko-vašingtonsku verziju da je malezijski avion bio oboren raketnim sistemom „Buk“ sa zemlje i sa teritorije pod kontrolom snaga Donjecke Republike.

Eksperti koje citiraju Malezijci tvrde da u tom slučaju od aviona – posle pogotka rakete – ne bi ništa ostalo i da ne bi ni bilo potrebe da se „dotuče“ avionskim topom.

Ministarstvo odbrane Rusije je još pre desetak dana objavilo da je pored malezijskog aviona leteo ukrajinski Su-25.

Fakti

 

2 KOMENTARA

  1. Ево га сајт на који се позива, ја не успедох да нађем ништа слично:Home | New Straits Times
    Зато, и ово није примедба вама него састављачу „вести“, ајде да на Факти већ једном видимо линк на извор, чланак и име аутора.
    Фалш пропаганда, беспотребно сакати оно што је највероватније истина – Укри оборили авион по наређењу Вашингтона.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime